Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Мнение за пръчки
Модератор: sapuna
Re: Мнение за пръчки
Според SPORTEX e около 120 гр., обаче според SHIMANO e 160 гр., така,че при всички случаи е в тези граници.titanium написа:съжалявам, че връщам стара тема, но... какво за бога означава 3.5lbs в нормални човешки измервателни единици, защото или аз съм тъп или с калкулатор ми излиза кило и половина?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!... благодаря
ако томакса може да кастне кило и половина ще си взема 10
колеги примерно за шарана пръта с какъв връх трябва да е дали с по мек или по твърд,един познат който е по напред с материала от мен ми вика че с мекия било по добре щото играел роля на аванс и по трудно се откачат рибите...
Да иде на Иваняне с тоя мек връх да му удари 16кг или дай Боже 22ката и да му направи въдицата на обръч
така си е 

- hanks
- вече хвърля и на тежко
Колега как са пръчките струват ли си парите ?toiko написа:В крайна сметка си взех FilStar Carp Fighter 3 секции 3.60 3lbs 3 бр. Само че водача на едната е пукнат и утре ще ходя да я сменя....
-
- новобранец
Най-добрата шаранска въдица на Berkley за 2008 година. В днешно време повечето рибари искат да имат една въдица, която да става за всичко. Е - отговорът е B2. B2 предлага един великолепен параболичен екшън на връхната част, постепенно втвърдявайки се към средата и долната част на въдицата. Много въдици декларират това, но реално много малко го предлагат. Всичко това позволява постигането на необходимата дължина на замятане, но и голяма сигурност и контрол при изваждането на закачената риба. Въдицата е оборудвана с едни от най добрите СИК водачи на FUJI. Макародържачът също е на FUJI, а самата въдица е направена от най-качествения карбон. Двуколенна въдица с изхвърляща акция 3,5 Lb и дължина 3,90 м.
koлега аз сам с такива оникалниса пропуск нямам стях заслужават си парите.
koлега аз сам с такива оникалниса пропуск нямам стях заслужават си парите.

Няма универсална пръчка, иначе нямаше да има такава разновидност от либри и дължини. Едни са направени за дистанция други за по сигурно вадене на риба, лошото е че ние не можем да си позволим да имаме няколко комплекта и затова искаме нещо по универсално.radostin71 написа:В днешно време повечето рибари искат да имат една въдица, която да става за всичко. Е - отговорът е B2.
Въдицата е предназначена да ти направи кеф като вадиш рибата - друг е въпроса че някой иска да мята на 150м.

Незнанието не е извинение.
-
- новобранец
Да колега сагласен сам сас теб- но знаеш че вече на блиско растояние риба вече трудно се хваща и затва вече тарсим дистацията да е голяма иначе удар трудно и все по рядко .Затва да ти кажа претпочитам да дам повече пари за вадици на да са качествени и да испитвам одоволствието от ваденето на едрата риба.а не да ми чупи прата защото вече сам си патил от тва и само ядове.bisqo написа:Въдицата е предназначена да ти направи кеф като вадиш рибата - друг е въпроса че някой иска да мята на 150м.

-
- вече хвърля и на тежко
titanium написа:съжалявам, че връщам стара тема, но... какво за бога означава 3.5lbs в нормални човешки измервателни единици, защото или аз съм тъп или с калкулатор ми излиза кило и половина?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!... благодаря
ако томакса може да кастне кило и половина ще си взема 10
хахаххххххах как 1,5кг товаса 0,150кг

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По принцип 3.5 либри са точно 1.587 кг. а не 150 грамаnikolayyyyyy написа:...хахаххххххах как 1,5кг товаса 0,150кг ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
добре бе маниякПавел Иванов написа:По принцип 3.5 либри са точно 1.587 кг. а не 150 грамаnikolayyyyyy написа:...хахаххххххах как 1,5кг товаса 0,150кг ...Друг е въпроса как се прекалкулира носимоста на тест на пръчката .

Бате ти отговаряш на некво питане от миналата година по това време
Има си формула с която се смята колко е реално това 3.5 или 2 или 3.25 и т.н. при въдиците- ето я и формулата http://forums.nariba.com/viewtopic.php?p=442322#p442322 ! Иначе за съвета ти за Мичела- тъй като питането ми е на има няма година- в момента съм с комплект въдици доста над Мичела като каквото и да било... ама Шанс! Поздрави

Има си формула с която се смята колко е реално това 3.5 или 2 или 3.25 и т.н. при въдиците- ето я и формулата http://forums.nariba.com/viewtopic.php?p=442322#p442322 ! Иначе за съвета ти за Мичела- тъй като питането ми е на има няма година- в момента съм с комплект въдици доста над Мичела като каквото и да било... ама Шанс! Поздрави