Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Допълнителни срадства за сигнализиране на кълването
Модератор: Paublo_Eskobar
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Допълнителни срадства за сигнализиране на кълването
Колеги от доста време ме гложди един въпрос, а именно когато лова с мач или с директен в горните водни слоеве, но в същото време искам да хвана и хранещите се по дъното риби, за което хвърлям фидера - какво мога да ползвам да ми индикира кълването на фидера, защото той е малко встрани от мен и не мога да му следя непрекъснато връхчето. Моля дайте някакви идеи, като изключим сигнализаторите,които ползват шаранджиите, защото аз отивам за риба да си почина на тишина, а не да ме дразни някакво пищяло.
Аз се сещам за ей това:

да го защипя на върха, но после дрънчи през цялото време докато се вади рибата и е доста дразнещо и за мен и за околните колеги.
Давайте идеи.
Аз се сещам за ей това:
да го защипя на върха, но после дрънчи през цялото време докато се вади рибата и е доста дразнещо и за мен и за околните колеги.
Давайте идеи.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Re: Допълнителни срадства за сигнализиране на кълването
Първо този сигнализатор не пищи през цялото време а при удар сам се сещаш. Второ дори да се отдалечиш малко примерно да облекчиш положението знаеш, че ще чуеш удара на рибата, докато тия звънци... съмнявам се. Трето на мен лично половината кеф от риболова ми е именно този момент -когато рибата тръгне да развива и сигнализатора реве та се късаsvilen_sa6kov написа:. Моля дайте някакви идеи, като изключим сигнализаторите,които ползват шаранджиите, защото аз отивам за риба да си почина на тишина, а не да ме дразни някакво пищяло.

Незнанието не е извинение.
-
- научил се да хвърля
Колега, сигнализатора е най удачния вариант.Аз лично ползвам контолки закупени от магазина и отдолу слагам звънче от бушон връзвам ги за стойката и всичко е "ок" но в този вариант се елиминира върха на пручката.Тези звънчета с щипки не ти ги препоръчвам защото има доста чести случаи при засичане влакното да се оплете в тях и всичко отива по дяволите...
Поздрави и успех
Поздрави и успех
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Защипвай звънчето не на върха на фидера, а на стойката.
Позлвам обикновенна стойка, тип колче, а не тип гребен и защипвам точно същото звънче в горната и част. Работи перфектно, достатъчно чувствително е, и остава на стойката като вдигнеш пръчката.

Позлвам обикновенна стойка, тип колче, а не тип гребен и защипвам точно същото звънче в горната и част. Работи перфектно, достатъчно чувствително е, и остава на стойката като вдигнеш пръчката.
нямам живарник
Аз ползвам такова звънче, само че единично, защипвам го на върха на пръчката.
Върши ми добра работа, никога не съм оплитал кордата и верно е много досадно докато се вади риба затова ако имам възможнос го махам след засечката.
Върши ми добра работа, никога не съм оплитал кордата и верно е много досадно докато се вади риба затова ако имам възможнос го махам след засечката.
-
- вече хвърля и на тежко
За мен риболовът на фидер е достатъчно интензивен и занимателен и нямам време да слагам звънчета.Когато ловя на метод фидер използвам сигнализатор,но рядко.Тогава рибата се самозасича.Бачо Илия някъде го беше описал подробно.
и аз защипвам звънчето за стойката, работи перфектно, иначе ако е за фидера докато вадиш рибата е много досадно.
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Колега слагай звънче на кордата пред върха на пръчката и си гледай пашалъка,връзваш с едно канапче за колчето и като клъвне дърпаш пръчката и то се откача и пада ,за поставянето на звънчето после няма да загубиш никакво време ,не мисля че 3 секунди са от значение,в Русе на един рибаски магазин има медни звънчета като тия на овцете но в умален вид ,много приятен звук издават и не дразни ухото като звънеца на бушона,единнсвения недостатък е ,че е малко по тежко от обикновения званец и ри вятър спомага да се опусне кордата ,но при силен вятър ,при слаб вятър по трудно го мърда и не дрънчи като бушоните от вятъра ,дано да сум помогналsvilen_sa6kov написа:Колеги от доста време ме гложди един въпрос, а именно когато лова с мач или с директен в горните водни слоеве, но в същото време искам да хвана и хранещите се по дъното риби, за което хвърлям фидера - какво мога да ползвам да ми индикира кълването на фидера, защото той е малко встрани от мен и не мога да му следя непрекъснато връхчето. Моля дайте някакви идеи, като изключим сигнализаторите,които ползват шаранджиите, защото аз отивам за риба да си почина на тишина, а не да ме дразни някакво пищяло.
Аз се сещам за ей това:
Давайте идеи.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- ivelin_1976
- разбира нещата
hristotihov написа:Защипвай звънчето не на върха на фидера, а на стойката. .

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Ми то за такива ситуации,има специални макари бре.ivelin_1976 написа:hristotihov написа:Защипвай звънчето не на върха на фидера, а на стойката. .И аз ползвам тази стратегия, но за жалост не всички риби кълват агресивно. Имал съм случаи на жребчевски платики да гъне фидера на две, без да дрънне звънчето
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- ivelin_1976
- разбира нещата
То има и сигнализатори, и обтегачи и....но аз не съм тръгнал за трофейни рибиshekira написа:Ми то за такива ситуации,има специални макари бре.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- pacho109
- сериозен играч
При последният си риболов ловях на фидер и мач и затова не можех постоянно да следя върха на фидера,затова го насочих по протежение на влакното ,което значи под нулев ъгъл по вертикала и хоризонтала и отпуснат в необходимата степен за самозасичане аванс.Няма пропуск-гледаш си ваглера на мача и.......дззззззззззз-звукова индикация
от фидера и въртяща се шпула-визуална индикация 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- научил се да хвърля
Ами слагай стиропор,като те дразни алармата 

КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
Не го дразни алармата колегата, просто споделя неговия начин, който не е лош. Макар че аз предпочитам да ловя само с една пръчка.
Именно,просто една макара с BR e достатъчна.ivelin_1976 написа:То има и сигнализатори, и обтегачи и....но аз не съм тръгнал за трофейни рибиshekira написа:Ми то за такива ситуации,има специални макари бре.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ