Допълнителни срадства за сигнализиране на кълването

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Допълнителни срадства за сигнализиране на кълването

Мнение от svilen_sa6kov »

Колеги от доста време ме гложди един въпрос, а именно когато лова с мач или с директен в горните водни слоеве, но в същото време искам да хвана и хранещите се по дъното риби, за което хвърлям фидера - какво мога да ползвам да ми индикира кълването на фидера, защото той е малко встрани от мен и не мога да му следя непрекъснато връхчето. Моля дайте някакви идеи, като изключим сигнализаторите,които ползват шаранджиите, защото аз отивам за риба да си почина на тишина, а не да ме дразни някакво пищяло.
Аз се сещам за ей това:
Изображение
да го защипя на върха, но после дрънчи през цялото време докато се вади рибата и е доста дразнещо и за мен и за околните колеги.
Давайте идеи.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Допълнителни срадства за сигнализиране на кълването

Мнение от bisqo »

svilen_sa6kov написа:. Моля дайте някакви идеи, като изключим сигнализаторите,които ползват шаранджиите, защото аз отивам за риба да си почина на тишина, а не да ме дразни някакво пищяло.
Първо този сигнализатор не пищи през цялото време а при удар сам се сещаш. Второ дори да се отдалечиш малко примерно да облекчиш положението знаеш, че ще чуеш удара на рибата, докато тия звънци... съмнявам се. Трето на мен лично половината кеф от риболова ми е именно този момент -когато рибата тръгне да развива и сигнализатора реве та се къса :D
Изображение
Незнанието не е извинение.
mitko__05
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko__05 »

Колега, сигнализатора е най удачния вариант.Аз лично ползвам контолки закупени от магазина и отдолу слагам звънче от бушон връзвам ги за стойката и всичко е "ок" но в този вариант се елиминира върха на пручката.Тези звънчета с щипки не ти ги препоръчвам защото има доста чести случаи при засичане влакното да се оплете в тях и всичко отива по дяволите...
Поздрави и успех
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Защипвай звънчето не на върха на фидера, а на стойката. :!:
Позлвам обикновенна стойка, тип колче, а не тип гребен и защипвам точно същото звънче в горната и част. Работи перфектно, достатъчно чувствително е, и остава на стойката като вдигнеш пръчката.
нямам живарник
Sikov
новобранец
новобранец

Мнение от Sikov »

Аз ползвам такова звънче, само че единично, защипвам го на върха на пръчката.
Върши ми добра работа, никога не съм оплитал кордата и верно е много досадно докато се вади риба затова ако имам възможнос го махам след засечката.
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

За мен риболовът на фидер е достатъчно интензивен и занимателен и нямам време да слагам звънчета.Когато ловя на метод фидер използвам сигнализатор,но рядко.Тогава рибата се самозасича.Бачо Илия някъде го беше описал подробно.
iano
новобранец
новобранец

Мнение от iano »

и аз защипвам звънчето за стойката, работи перфектно, иначе ако е за фидера докато вадиш рибата е много досадно.
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

svilen_sa6kov написа:Колеги от доста време ме гложди един въпрос, а именно когато лова с мач или с директен в горните водни слоеве, но в същото време искам да хвана и хранещите се по дъното риби, за което хвърлям фидера - какво мога да ползвам да ми индикира кълването на фидера, защото той е малко встрани от мен и не мога да му следя непрекъснато връхчето. Моля дайте някакви идеи, като изключим сигнализаторите,които ползват шаранджиите, защото аз отивам за риба да си почина на тишина, а не да ме дразни някакво пищяло.
Аз се сещам за ей това:
Изображение
да го защипя на върха, но после дрънчи през цялото време докато се вади рибата и е доста дразнещо и за мен и за околните колеги.
Давайте идеи.
Колега слагай звънче на кордата пред върха на пръчката и си гледай пашалъка,връзваш с едно канапче за колчето и като клъвне дърпаш пръчката и то се откача и пада ,за поставянето на звънчето после няма да загубиш никакво време ,не мисля че 3 секунди са от значение,в Русе на един рибаски магазин има медни звънчета като тия на овцете но в умален вид ,много приятен звук издават и не дразни ухото като звънеца на бушона,единнсвения недостатък е ,че е малко по тежко от обикновения званец и ри вятър спомага да се опусне кордата ,но при силен вятър ,при слаб вятър по трудно го мърда и не дрънчи като бушоните от вятъра ,дано да сум помогнал
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

hristotihov написа:Защипвай звънчето не на върха на фидера, а на стойката. .
:smt023 И аз ползвам тази стратегия, но за жалост не всички риби кълват агресивно. Имал съм случаи на жребчевски платики да гъне фидера на две, без да дрънне звънчето :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

ivelin_1976 написа:
hristotihov написа:Защипвай звънчето не на върха на фидера, а на стойката. .
:smt023 И аз ползвам тази стратегия, но за жалост не всички риби кълват агресивно. Имал съм случаи на жребчевски платики да гъне фидера на две, без да дрънне звънчето :!:
Ми то за такива ситуации,има специални макари бре.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

shekira написа:Ми то за такива ситуации,има специални макари бре.
То има и сигнализатори, и обтегачи и....но аз не съм тръгнал за трофейни риби :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

При последният си риболов ловях на фидер и мач и затова не можех постоянно да следя върха на фидера,затова го насочих по протежение на влакното ,което значи под нулев ъгъл по вертикала и хоризонтала и отпуснат в необходимата степен за самозасичане аванс.Няма пропуск-гледаш си ваглера на мача и.......дззззззззззз-звукова индикация :!: от фидера и въртяща се шпула-визуална индикация :D
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от na4o_kz »

Ами слагай стиропор,като те дразни алармата :mrgreen:
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
iano
новобранец
новобранец

Мнение от iano »

Не го дразни алармата колегата, просто споделя неговия начин, който не е лош. Макар че аз предпочитам да ловя само с една пръчка.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

ivelin_1976 написа:
shekira написа:Ми то за такива ситуации,има специални макари бре.
То има и сигнализатори, и обтегачи и....но аз не съм тръгнал за трофейни риби :!:
Именно,просто една макара с BR e достатъчна.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”