Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Лодка задвижвана с педали
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Лодка задвижвана с педали
Скоро гледах по телевизията на канала Chasse et peche едно филмче за риболов в Индия - на река. Там видях нещо подобно, но това, което си показал е къде, къде по-цивилизовано (за лодката). Индийците ползваха едни лодки, направени от изплетени кошове с диаметър около 2 метра, с формата на сателитна чиния. Няма пирони, няма винтове и болтове, няма планки и други железа. Само дървени пръти, сезал - ама от най-грубото лико, и за обвивка - едно платнище (явно непромокаемо). Кошът го изплетоха по начина, по който нашите баби и дядовци си правеха огради преди 100 години - дървените плетове, само че кръгли. Всичко се вързваше на лодката със сезала и накрая, готовата "кошница" я облякоха набързо с платнището, вързаха го по-нагъсто пак със сезал по борда (по целия диаметър и готово - лодка. И най-интересното беше, че първо лодките издържаха (с по трима души във всяка !), возиха се по течението на една огромна река, пълна с бързеи и стърчащи скали, а управлението беше с весло (като дъска
). И то на кръгла лодка! И по бързотечаща река ! Всички оцеляха
, а коментарът на снимачния екип и на риболовците - мисля че бяха англичани, беше, че са били абсолютно луди да се возят в тези лодки, но се возиха и оцеляха
. Голям майтап беше. Ние си пишем за чудесата на техниката, но по света има места "с традиции"
.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- сериозен играч
Напишете в гуглето " SOF boat " и ще видите технологията . Skin on frame Или преведено - кожа върху рамка . Доста обширна като възможности технология.gogibo написа:Малко е извън темата,ама за мерака/сглобяема лодка/ето нещо от "историята".Просто,леко и ефикасно,сиреч-гениално.Вероятно е служило години наред на собственика си.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Тази,архивната от по горе,снимах на яз Искър.Беше между бунгалата на Иван/скутериста/,до р-т"Будното око"в Ихтиманския залив.Вероятно още е там,ако
вече не е изгнила.Истинска реликва,но занемарена,за съжаление.
вече не е изгнила.Истинска реликва,но занемарена,за съжаление.
По прясна информация на очевидци,лодката е на същото место,
затрупана от есенните листа.Но тя беше отклонение от темата и моля
да ме извините/уважавам антиките,а на тази някой се е радвал
години наред/
затрупана от есенните листа.Но тя беше отклонение от темата и моля
да ме извините/уважавам антиките,а на тази някой се е радвал
години наред/
А пък аз все гледам твоята конструкция - мускуловърта и й се възхищавам на изпълнението. Много пъти браво за конструкцията. 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.

Страхотно е
Много ефективно 

-
- сериозен играч
http://www.nativewatercraft.com/
Ето цялата гама на фирмата от клипа . Предимството пред Хобито е , че на хоби плавниците са консуматив и трябва да се сменят през определено време , защото се късат .За сметка на това хоби се е наложило повече , заради това , че само се помпа с краката а не се върти , което е по малко изморително по принцип .
И в двата случая мисля че е кеф обаче
Ето цялата гама на фирмата от клипа . Предимството пред Хобито е , че на хоби плавниците са консуматив и трябва да се сменят през определено време , защото се късат .За сметка на това хоби се е наложило повече , заради това , че само се помпа с краката а не се върти , което е по малко изморително по принцип .
И в двата случая мисля че е кеф обаче

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Като гледах последните ви качени материали - "спрях да мисля",
а и известно време след това.
Хиляди благодарности!!!
а и известно време след това.
Хиляди благодарности!!!
- krokibg
- учете се от него
Гоги,онзи ден когато казах за затварянето на такава система в кутия,имах точно това в предвид,да има албини/търговски и представителен вид/.Америка,Англия и Германия са големи държави,ората пара правят с такива неща
Стоя,гледам и си мисля,как стояха нещата преди 20 години и как са сега.Има всичко,предавки всякакви,мотори и моторчета,абе всичко от което човек се нуждае за да направи всяка своя мечта или идея - действителност !!!Давайте пичове,кефа цена няма

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Много си прав Любо, кефът наистина няма цена. А когато си го направиш сам кефа е двойно по-голям кеф. Преди години бях на Пловдивският панаир и се загледах в едни лазерни установки за рязане на метали. Беше някаква австралийска фирма. Тогава нещо разговорът с австралиеца се завъртя така, че стана дума, че и ние, българите ги можем тези неща - да си правим лазери за обработка на метал. Тогава се правеха в Пловдив (CO2 лазерите) и в София - твърдотелните лазери. Казах го с гордост, че и ние, виждаш ли австралийско "конте", българите можем и правим. Той се ухили и ми отдовори: "Да, ама вие правите само по един - два най-много годишно и едва успявате да го подготвите за панаира, а ние ги произвеждаме серийно......Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Гоги,онзи ден когато казах за затварянето на такава система в кутия,имах точно това в предвид,да има албини/търговски и представителен вид/.Америка,Англия и Германия са големи държави,ората пара правят с такива неща![]()
![]()
Стоя,гледам и си мисля,как стояха нещата преди 20 години и как са сега.Има всичко,предавки всякакви,мотори и моторчета,абе всичко от което човек се нуждае за да направи всяка своя мечта или идея - действителност !!!Давайте пичове,кефа цена няма
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Та човек трябва да преследва постоянно мечтите си - до дупка и да ги реализира, а ако ги реализира и заради останалите - печели и уважение. Дай боже българите да го разберем това по-бързо. Само това ще ни измъкне нагоре. За всички творци

Последно промяна от jagger1 на Сря Май 11, 2011 4:03 pm, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
Много си прав,обаче не е само до манталитета приятелю,финансовата страна е почти толкова,да не казвам по-важна от изобретението.Аз съм направил нещо,умен съм и интелигентен,изобретявам го,обаче трябва и да се произвежда,рекламира,подобри и още куп неща които са необходими за да стигне до пазара и да се продава.При който и да отидеш,ясно е че ще е при някой "бизнесмен" изобщо не се церемони и ти казва че ще го финансира,обаче ако е 60-70% негово
Веднага гледа да те качи на пързалката и когато му дойде времето,да може да те плъзне без да се замисля.Е,хората са умни,не се хващат и им теглят майните.За това,тук при нас нищо ново не излиза.Всички патентовани неща,които правят революция в различните области и са Български,веднага се лапват от външни умни,бързо мислещи и бързо смятащи бизнесмени
При нас е сложно и рисковано да се коалираш с някой паралия,винаги си на пързалката
За това,правим,ползваме го известно време и потъва в забрава.Нищо,докато има хора като нас,които не се замислят да експериментират,нищо не е загубено,няма да се плашите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Даааа.И двамата сте прави в думите си.Кеф цена няма,само че ние живеехме във време,в което и да измислиш нещо,трябваше да си"изсмучеш от палците"за да го направиш.Сега всичко има,ама мерака "куца".
"битието определя съзнанието"-Маркс.
"битието определя съзнанието"-Маркс.
- szhristov
- ще става разбирач
...и наслука