Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Войводиново
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: Войводиново
Вчера реших да проверя въпросният водоем и към 13.30 пристигнах на място .Там заварих четирима колеги с двама от които се познавах. Бяха дошли за да заснемат филм за риболов на щука с изкуствени примамки- предимно воблери .Разбрах, че същият,ще бъде излъчен близките дни по ПОТ- Пловдивска Обществена Телевизия. Във филма участвува моят кеп
, с който услужих на колегите и спомогнах за успешното залавяне на няколко щуки, като най-голямата от тях около 3 кг си замина откачайки се до брега - това се случи пред очите ми -5 мин след като пристигнах и стана причина да предложа тази полезна в много случаи придобивка, която те си бяха забравили.
Вероятно ,зъбатките решиха да ми отмъстят за това
и предупредиха останалите да спрат с гоненето на всъкакъв вид примамки и да заемат пасуване до края на деня.
Колегите закачиха един шаран на воблер и с това се приключи улова при тях, а при мен така и не започна ...Предполагам, че причината за това не бе в задвъдичното устройство
, а променливото време - на моменти вятъра бе много силен ,на моменти спираше и слънцето се показваше, а до 18,00 когато си тръгнах поне 3-4 пъти се опита да завали.
За колегите които се интересуват - ето какви са условията за риболов-

Водоема не е много малък ,но и не е дълбок. За практикуващите спининг - има много закачки от останали коренища от папур ,аз самият посях един воблер и една руска клатушка Атом - 28гр.
-за която специално много ме е яд , защото бе много уловиста блесна ...
Запознах се със собственика - Дидо, който ми каза, че улова на щука на водоема е по-резултатен на тапа , отколкото на спининг
и дава повече сутрин. Вероятно наистина е така ,защото не видях никъде да подгони.За сметка на това пък шараните се наскачаха на воля - то беха плясъци - чак да станеш разноглед
Ето някое пейзажче от околният ландшафт, за да добиете представа :

Тази позиция от която съм снимал е почти на средата на водоемчето- за да добиете представа за големината му:

Има изградени два навеса, които в случай на дъжд са си много добро решение.По думите на собственика в неделя на единият са били няколко наши мургави събратя, които са имали значителен шаранджийски улов. Въздържам се от споменаване на бройки -защото това , което не съм видял с очите си не мога да приема за истина. Колегата - limbata1 е присъствал -той може да потвърди.

През цялото време гледах да не преча на колегите, (които облавяха повече, откъм къщичката на собственика- зад червеният чадър) и хвърлях повече от другата страна на водоема - след двата навеса. Към 16.30 те се приготвиха да си тръгват и от разговора ми проведен с тях накрая разбрах, че също е имало късане на примамки .

Малко преди да разбера, че отново ще заформя поредният валат
мислейки си (че пак съм на неподходящото место в неподходящо време
) ето този разсъблеченият реши да застане на пътя на едно плиткогазещо воблеротворение и стана повторение на ситуацията - вероятно заснета от колегите :

Бях го закачил отстрани на хрилният капак и подобаващо се бори докато се добере до брега - излизането му настрани ми наля доста адреналин
, мислейки го за някоя подобаваща на борбата му зъбла
-докато не видях -какво и закъде съм го боднал 
В крайна сметка - останах доволен от половин дневният престой на въздух отдаден на любимата ни занимавка
. За да не бъда обвинен от някои, мисля че всеки може сам да прецени дали водоема си заслужава според условията на риболов, които собственика е преценил . Аз се постарах да допринеса с повече информация , която би била полезна всекиму - за периода на платената либоффффф...
От мен успех

Вероятно ,зъбатките решиха да ми отмъстят за това

Колегите закачиха един шаран на воблер и с това се приключи улова при тях, а при мен така и не започна ...Предполагам, че причината за това не бе в задвъдичното устройство

За колегите които се интересуват - ето какви са условията за риболов-
Водоема не е много малък ,но и не е дълбок. За практикуващите спининг - има много закачки от останали коренища от папур ,аз самият посях един воблер и една руска клатушка Атом - 28гр.

Запознах се със собственика - Дидо, който ми каза, че улова на щука на водоема е по-резултатен на тапа , отколкото на спининг

Ето някое пейзажче от околният ландшафт, за да добиете представа :
Тази позиция от която съм снимал е почти на средата на водоемчето- за да добиете представа за големината му:
Има изградени два навеса, които в случай на дъжд са си много добро решение.По думите на собственика в неделя на единият са били няколко наши мургави събратя, които са имали значителен шаранджийски улов. Въздържам се от споменаване на бройки -защото това , което не съм видял с очите си не мога да приема за истина. Колегата - limbata1 е присъствал -той може да потвърди.
През цялото време гледах да не преча на колегите, (които облавяха повече, откъм къщичката на собственика- зад червеният чадър) и хвърлях повече от другата страна на водоема - след двата навеса. Към 16.30 те се приготвиха да си тръгват и от разговора ми проведен с тях накрая разбрах, че също е имало късане на примамки .
Малко преди да разбера, че отново ще заформя поредният валат

Бях го закачил отстрани на хрилният капак и подобаващо се бори докато се добере до брега - излизането му настрани ми наля доста адреналин

В крайна сметка - останах доволен от половин дневният престой на въздух отдаден на любимата ни занимавка

От мен успех

Относно условията лека промяна от 13.05.201г.- 10лв. такса до две въдици-каквото си хванеш иииииии отделно за хищник 5/пет / лева такса +5 лв. на килограм за хищника.Не че се оплаквам ама на брошурите "зарибители "по риболовните магазини пише 10/десет/ лева такса и край!Да ама не.Не че ми е за допълнителната такса но според аерендатора риболовците идвали за шаран амур и каракуда без да знаят,че във водоема има хищник.Не че нещо ама НЕ Е чесстно.Не че съм отишъл там по задължение,но тръгваш с рибки блесни и или петарка допълнително или си зарибяваш някъде със стръвта.

Когато отсечем и последното дърво,когато убием и последното животно,когато хванем и последната риба ще разберем,че камъните не се ядат
-
- разбира нещата
Значи , цената на хищническото месо е поскъпнало с левче

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А бе аз отдавна ви писах ,че това е поредната зарибявка по време на забраната , ама вие като не вярвате.........Така клиенти на платен водоем не се печелят.
Риболовец,а не рибар съм аз!!