Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

въпрос за воблерът Berkley Flicker shad
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
въпрос за воблерът Berkley Flicker shad
Здравите току що се регистрирах и имам няколко въпроса . Ходя на риба откакто се помня , но в последните няколко месецае запалих по спининга . Основно гоня щуки и костури . Та да се върна към темата . Ходих до един близък магазин и си закупих 4 разцветки на воблера Berkley Flicker shad . Искам да ви питам какви са ви впечетленията от него . Аз мисля да ловя от брега , казвам това защото прочетох , че отзад че става за замятане и за тролинг .
-
- сериозен играч
Re: въпрос за воблерът Berkley Flicker shad
На тези воблери съм имал много добри резултати.Ловил съм бяла,кефал и костур.Много добра игра и уловитост.
-
- новобранец
Благодаря , но 7 см. не е ли голям за кефал , иначе съм чувал , че наистина бил добър за бяля . Забравих да кажа , че разцветките с което разполагам са pearl white , black gold sunset , red tiger и още една която не помня . След малко ще пусна снимки .
-
- сериозен играч
Реши ли рибата да атакува не я бърка дали е 5 или 7 см. много пъти кефала се закача извън устата т.е. "бие" воблера а не го "яде".Аз бих заложил на pearl white на него имам най-добри резултати,но всеки водоем е различен.
HAZART написа:Реши ли рибата да атакува не я бърка дали е 5 или 7 см. много пъти кефала се закача извън устата т.е. "бие" воблера а не го "яде".Аз бих заложил на pearl white на него имам най-добри резултати,но всеки водоем е различен.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това хубаво ама в повечето случаи , специално кефала , обикновено решава да атакува именно воблери с размер до пет сантиметра като лятно време един - три сантиметровите са с предимство .HAZART написа:Реши ли рибата да атакува...
edis-pike , нещо не можах да схвана с каква умисъл си цитирал мнението без да дадеш никакъв коментар по него ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Извинявам се , но не намерих снимките . Аз нещо неска се напрабих на болен защото имах контролно и реших да се базходя до едната ми баба . Тя живее в Дружба и си взех и пръчката . Та завързах точно Pearl wlite разцветката (на отиване на там си взех 5 см.) и го севтосах
. Още на 4-5 хвърляне закачих един раиран разбоиник около педя . По - късно имах още два удара . Но за онзи гьл и това си е нещо . 

-
- новобранец
Напълно забравих да кажа с каква въдица ловя . Пръчката ми е Grauvell vairon maine 2.70 със акция 10-30 , макара Shimano Alvilo и пплетеняк на Shimano 0,18 mm .
-
- сериозен играч
Ех,че не мога да изровя снимките от Тракиец,да видиш на 7 см воблер,как ги тренирахме кефалюгите,под 40 см. рядко излизаха.На 3-5 см.,като че ли по-дребни излизаха.Павел Иванов написа:Това хубаво ама в повечето случаи , специално кефала , обикновено решава да атакува именно воблери с размер до пет сантиметра като лятно време един - три сантиметровите са с предимство .HAZART написа:Реши ли рибата да атакува...
edis-pike , нещо не можах да схвана с каква умисъл си цитирал мнението без да дадеш никакъв коментар по него ?
- Павел Иванов
Изключения които потвърждават дадено правило винаги ще се намерят 

Павел Иванов
Павел Иванов
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мдааа ! Те и сърбите ловят кефалюги на 8-10см воблери..
))

Не познавам марката Grauvell, но ако на пръчката ти пише Vairon Manie, тутакси иди да си купиш спинингова пръчка - тази не е за риболов с воблери и блесни!
-
- новобранец
Наистина това пише , но си е спининг . Иначе за какво друго може да бъде двуделна пръчка с дължина 2,70 . 

- pachosz
- сериозен играч
И аз не го разбрах товаД-р Флекс написа:Не познавам марката Grauvell, но ако на пръчката ти пише Vairon Manie, тутакси иди да си купиш спинингова пръчка - тази не е за риболов с воблери и блесни!

- Павел Иванов
Щото на самата нея е написано че е специализирана за риболов на лещанки - Vairon . Както ни е известно лещанката не се лови особено много на спининг а предимно на "оттичане" като варианта такава въдица и макара тип "центерпин" ( демек не е за спинингови макари направена ) е едно от основните уръжия ползвани във Франция и Канада за улов на таз риба . То и от там и френското Vairon де
Инак става и за спининг , що да не става ? То по принцип всяка гега си става за всичко как примерно и трактора е кола ама специализирана 

Павел Иванов
Павел Иванов