към всички щукари гъзари

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

към всички щукари гъзари

Мнение от virbela »

Абре пичове, как най-добре би било да се закача каракудето на куката за щуката? През гърбо или по-към главето, а може би за опашката.По принцип щуката атакува изодзаде, та в тази връзка къде е най-удачно да се закача рибето?
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Абре пичове, как най-добре би било да се закача каракудето на куката за щуката? През гърбо или по-към главето, а може би за опашката.По принцип щуката атакува изодзаде, та в тази връзка къде е най-удачно да се закача рибето?
Не колега, щуката не атакува отзад, а отстрани и захапва рибката странично. Затова според мен по-удачно е живата стръв да се закачва под гръбната перка.
gosko135
новобранец
новобранец

Мнение от gosko135 »

най добре през левото око

пробвай и ще останеш доволен
айде с здраве
само големи риби

гошко
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от altavoto_me4e »

през ГЪРБА!!!
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

8) През главето от доле на горе най добре е с тройче, Гошко е прав :shock:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

още за щукаренето

Мнение от virbela »

Драги ми щукари, бойни другари
явно въпроса с рибето като стръв, е спорен, но не много, като гледам по отговорите.Мисля още веднъж да го изкоментираме.Все пак аз мисля, че най-добре е да се закача каракудето близо до главето, защото там е и най-здравото място, а когато го надуши "крокодила" то почва да вибрира и може да се откачи.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Maria
новобранец
новобранец

Мнение от Maria »

Значи това, което видях веднъж, ми направи страхотно впечатление!!! Каракудката беше "зашита" - от началото куката се прекарва през опашката, след това под гръбната перка, но много внимателно, за да не засегне гръбнака и след това се прекарва успоредно на тялото, но така, че жилото излиза над главата - така рибата остава дълго жива, не пада от куката, а щуката според обичая си след като удуши рибката, захапвайки я през средата на тялото, я налапва от към главата. Така монтираната кука се забива стабилно даже при опит за изпюване
Надеждата е последна!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Да, това е удачен монтаж за по-далечни замятания, когато рибката често се откачва или се поврежда, ако не е закачена стабилно. За по-близки разстояния обаче пробождането под гръбната перка си остава No1.
Аватар
pike-hunter
новобранец
новобранец

Мнение от pike-hunter »

SAGLASEN SAM SAS STEFKO
PREZ GARBA MEJDU GRABNATA PERKA I GLAVATA
PO TOZI NA4IN NE SA ZASQGAT ORGANITE I STRAFTA OSTAVA PO DALGO JIVA A I E PO JIZNENA
AvP
Maria
новобранец
новобранец

Мнение от Maria »

Аз затова казах, че "зашитата" рибка ми направи страхотно впечатление, защото след час и 20 минути точно във водата тя си беше абсолютно жива и подвижна. Този човек /повече не го видях, за да го разпитам точно и в детайли/ сякаш я беше омагьосал!
Надеждата е последна!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

Maria написа:Аз затова казах, че "зашитата" рибка ми направи страхотно впечатление, защото след час и 20 минути точно във водата тя си беше абсолютно жива и подвижна. Този човек /повече не го видях, за да го разпитам точно и в детайли/ сякаш я беше омагьосал!
час и 20 мин хехе
аз една зима 4 пъти ходих за щука с една и също рибе/не само с едно де/ , даже беше веднъж хапано и изплюто и нищо му нямаше ,цяла зима живя
това каракудата е много жилав добитък
а за начин на закачане - под гръбната перка естествено
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Колега ти отнесе жълтата фанелка, като щука каракуде.Сигурно отглеждаш някаква специална порода стръвни каракудета дето се самовъзстановяват, та в тази връзка се съмнявам, че си ходил да ловиш щуки на живо.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Maria
новобранец
новобранец

Мнение от Maria »

:lol: :lol: :lol: :lol:
E koлега, това че съм жена не означава, че въдицата държа от към върха!!!!!!!!!!!
Надеждата е последна!
Аватар
ventyri
научил се да хвърля
научил се да хвърля

за virbela

Мнение от ventyri »

Здравей,колега/virbel/.Toва което,ти казват са глупости.Рибката се закача или по добре е да се каже зашива,това е най ефикасният начин,а най практичния е когато тя се закача от към главата през долната джука.Така е на продължилно жива и игрива,което е нужно.И за щуката,тя напада от към главата
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

И за щуката,тя напада от към главата
Тук колега си в грешка! Щуката не напада откъм главата, а отстрани или понякога - отзад. А това че винаги в последствие си я наглася за гълтане с главата навътре е друга работа...
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”