Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

да хвърлиш отсреща
Модератор: dantho.mihov
Re: да хвърлиш отсреща
Това за което говориш колега не е проблем изобщо. Нямам предвид риболова на плувка. Имам предвид, когато до теб застане колега с две дънни - една в ляво, друга в дясно и по средата още една. Ти си хвърляш на плувката, а той - косо през теб дънната. Иначе с плувките - много пъти даже с колеги замятама на едно и също място на дистанция не повече от 50 см един от друг. това не е проблем. Даже стават големи майтапи. Говоря за колегите, които с дънарките си "запазват" периметъра. Както и онези - от отсрещния бряг. За тях става дума.antivik написа:Виж тука нещо се падам между чука и наковалнята. Често ми се случва при замятане, на леко, на по-голямо разстояние да ми се изкели замятането и да тръгне къде сектора на колегата в страни от мен, но веднага стопирам летежа на кордата и започвам да прибирам още във въздуха, а и праскам и едно извинение. Лошото на последък е, че след като съм се настанил и заметнал, пристигат колеги и се насаждат на 2-2,5м. от мен, че аз така без замятане-само като завъртя на страни сопата и закачам техните без замятане и к`ва ми е вината тогаваjagger1 написа: ...
п.п. Между другото, този проблем не е само с "отсрещния бряг". Този проблем е и на брега, когато сме един до друг. Когато някой си мисли, че хвърляйки в ляво или в дясно (косо на брега) на голяма дистанция, брегът си е негов и другите - и само те, ДРУГИТЕ, трябва да се съобразяват с него. Ами то си има и етичен кодекс на рибаря. Нека да не правим онова, което не искаме и другите да ни правят. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
И да не запазва периметър като заметне дънна на ъгъла на гьола,перпендикулярният бряг в продължение на 50-80 метра не става дори и за плувка, в зависимост колко близо е "колегата" до ъгъла.
- antivik
- кандидат преподавател
А съжалявам нещо не съм доразбрал кат хората. Просто споделих лични впечетления. Моля да бъда извинен.jagger1 написа:antivik написа:jagger1 написа:
Това за което говориш колега не е проблем изобщо. Нямам предвид риболова на плувка. Имам предвид, когато до теб застане колега с две дънни - една в ляво, друга в дясно и по средата още една. Ти си хвърляш на плувката, а той - косо през теб дънната. Иначе с плувките - много пъти даже с колеги замятама на едно и също място на дистанция не повече от 50 см един от друг. това не е проблем. Даже стават големи майтапи. Говоря за колегите, които с дънарките си "запазват" периметъра. Както и онези - от отсрещния бряг. За тях става дума.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Ето един начин да се лови "на гъсто", когато е ограничено мястото

Ето как хората са си решили проблема по света - ред и дисциплина
:

Ето как хората са си решили проблема по света - ред и дисциплина

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- antivik
- кандидат преподавател
Бе като гледам снимките става, но с тези торби във въздуха чакай рилеиз на куково лято, а и с тези вълни на море намирисва, а то в България е кът, не на всякъде го има
.

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Веднъж преди години лових в ръкава на един язовир , бях си настървил по средата и с един колега от отсрешния брях използвахме петното ... тогава замалко да направя убийство.Хвърлям си аз и нещо ми се оплете влакното
- следва късане и оловото си лети и уцели колегата отсреща в рамото
... добрече го неуцелих в главата че сега да ловя риба от килията , та си не е шега работа това хвърляне с мишена на отсреща.

- mitiogt
- ще става разбирач
Ето затова риболовът е спорт , има постоянна надпревара и една от дисциплините е '' борба за място ''( понякога буквално
)

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
тия пичове са на дърветата заради акулите може би..иначе не виждам смисъл да са там....

- mitiogt
- ще става разбирач
или просто следват правилото - '' за който няма столче - има колче '' 

Любими Риболовни сайтове:
- antivik
- кандидат преподавател
Че акулата не е ли рибаribolovcho написа:тия пичове са на дърветата заради акулите може би..иначе не виждам смисъл да са там....

Риба,ама акула!!!antivik написа:Че акулата не е ли рибаribolovcho написа:тия пичове са на дърветата заради акулите може би..иначе не виждам смисъл да са там.......?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- antivik
- кандидат преподавател
Акула ама риба и на нея и се намира цаката
. Стой малко по-в страни от зъбите и бой с нещо по картуната
.

Прави ми впечатление, че всичките колеги на коловете са със сухи дрехи. А навсякъде около тях е вода. А сега де? Как се качват и слизат? Че и седнали...Няма карабинки, няма въжета, няма лодки....?
Последно промяна от jagger1 на Пет Май 13, 2011 12:43 pm, променено общо 1 път.
- antivik
- кандидат преподавател
Това ще да са некви индийски йоги-факири дето владеят ходене по водатаjagger1 написа:Прави ми впечатление, че всичките колеги на коловете са със сухи дрехи. А навсякъде около тях е вода. А сега де? Как се качват и слизат?

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Като ги гледам как са се облекли при тях е доста студено та няма шанс да им изсъхнат дрехитеjagger1 написа:Прави ми впечатление, че всичките колеги на коловете са със сухи дрехи. А навсякъде около тях е вода. А сега де? Как се качват и слизат? Че и седнали...Няма карабинки, няма въжета, няма лодки....?