да хвърлиш отсреща

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: да хвърлиш отсреща

Мнение от jagger1 »

antivik написа:
jagger1 написа: ...
п.п. Между другото, този проблем не е само с "отсрещния бряг". Този проблем е и на брега, когато сме един до друг. Когато някой си мисли, че хвърляйки в ляво или в дясно (косо на брега) на голяма дистанция, брегът си е негов и другите - и само те, ДРУГИТЕ, трябва да се съобразяват с него. Ами то си има и етичен кодекс на рибаря. Нека да не правим онова, което не искаме и другите да ни правят. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ :drinkers:
Виж тука нещо се падам между чука и наковалнята. Често ми се случва при замятане, на леко, на по-голямо разстояние да ми се изкели замятането и да тръгне къде сектора на колегата в страни от мен, но веднага стопирам летежа на кордата и започвам да прибирам още във въздуха, а и праскам и едно извинение. Лошото на последък е, че след като съм се настанил и заметнал, пристигат колеги и се насаждат на 2-2,5м. от мен, че аз така без замятане-само като завъртя на страни сопата и закачам техните без замятане и к`ва ми е вината тогава :( .
Това за което говориш колега не е проблем изобщо. Нямам предвид риболова на плувка. Имам предвид, когато до теб застане колега с две дънни - една в ляво, друга в дясно и по средата още една. Ти си хвърляш на плувката, а той - косо през теб дънната. Иначе с плувките - много пъти даже с колеги замятама на едно и също място на дистанция не повече от 50 см един от друг. това не е проблем. Даже стават големи майтапи. Говоря за колегите, които с дънарките си "запазват" периметъра. Както и онези - от отсрещния бряг. За тях става дума.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

И да не запазва периметър като заметне дънна на ъгъла на гьола,перпендикулярният бряг в продължение на 50-80 метра не става дори и за плувка, в зависимост колко близо е "колегата" до ъгъла.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

jagger1 написа:
antivik написа:
jagger1 написа:

Това за което говориш колега не е проблем изобщо. Нямам предвид риболова на плувка. Имам предвид, когато до теб застане колега с две дънни - една в ляво, друга в дясно и по средата още една. Ти си хвърляш на плувката, а той - косо през теб дънната. Иначе с плувките - много пъти даже с колеги замятама на едно и също място на дистанция не повече от 50 см един от друг. това не е проблем. Даже стават големи майтапи. Говоря за колегите, които с дънарките си "запазват" периметъра. Както и онези - от отсрещния бряг. За тях става дума.
А съжалявам нещо не съм доразбрал кат хората. Просто споделих лични впечетления. Моля да бъда извинен. :oops:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ето един начин да се лови "на гъсто", когато е ограничено мястото :lol:

Изображение

Ето как хората са си решили проблема по света - ред и дисциплина :lol: :lol: :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Бе като гледам снимките става, но с тези торби във въздуха чакай рилеиз на куково лято, а и с тези вълни на море намирисва, а то в България е кът, не на всякъде го има :wink: :drinkers: .
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Веднъж преди години лових в ръкава на един язовир , бях си настървил по средата и с един колега от отсрешния брях използвахме петното ... тогава замалко да направя убийство.Хвърлям си аз и нещо ми се оплете влакното :oops: - следва късане и оловото си лети и уцели колегата отсреща в рамото :axe: ... добрече го неуцелих в главата че сега да ловя риба от килията , та си не е шега работа това хвърляне с мишена на отсреща.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Ето затова риболовът е спорт , има постоянна надпревара и една от дисциплините е '' борба за място ''( понякога буквално :lol: )
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

тия пичове са на дърветата заради акулите може би..иначе не виждам смисъл да са там....
Изображение
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

или просто следват правилото - '' за който няма столче - има колче '' :wink:
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ribolovcho написа:тия пичове са на дърветата заради акулите може би..иначе не виждам смисъл да са там....
Че акулата не е ли риба :? ...?
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

antivik написа:
ribolovcho написа:тия пичове са на дърветата заради акулите може би..иначе не виждам смисъл да са там....
Че акулата не е ли риба :? ...?
Риба,ама акула!!! :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Акула ама риба и на нея и се намира цаката :wink: . Стой малко по-в страни от зъбите и бой с нещо по картуната :lol: .
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Прави ми впечатление, че всичките колеги на коловете са със сухи дрехи. А навсякъде около тях е вода. А сега де? Как се качват и слизат? Че и седнали...Няма карабинки, няма въжета, няма лодки....?
Последно промяна от jagger1 на Пет Май 13, 2011 12:43 pm, променено общо 1 път.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

jagger1 написа:Прави ми впечатление, че всичките колеги на коловете са със сухи дрехи. А навсякъде около тях е вода. А сега де? Как се качват и слизат?
Това ще да са некви индийски йоги-факири дето владеят ходене по водата :lol: :lol: :lol: .
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

jagger1 написа:Прави ми впечатление, че всичките колеги на коловете са със сухи дрехи. А навсякъде около тях е вода. А сега де? Как се качват и слизат? Че и седнали...Няма карабинки, няма въжета, няма лодки....?
Като ги гледам как са се облекли при тях е доста студено та няма шанс да им изсъхнат дрехите :mrgreen: можеби някоя акула ги е закарала на стоп :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”