Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Здравейте, колеги!
Може ли да ми кажете някой платен с шаран?

май доста те мързи аzdravko959 написа:Здравейте, колеги!![]()

Незнанието не е извинение.
zdravko959 написа:Здравейте, колеги!![]()
Рибарниците на след Куртово конаре, БАДЕМА, КУКЛЕН
[Всичко хубаво в живота е или незаконно ,или неморално,или те кара да надебеляваш.
-
- новобранец
Много ти благодаря!didava написа:zdravko959 написа:Здравейте, колеги!![]()
Рибарниците на след Куртово конаре, БАДЕМА, КУКЛЕН

-
- ще става разбирач
А някой да е ходил на язовир Алмалъка преди село Мътеница в ляво ? Чудя се дали да ходя там тази събота или неделя.
късмет работа . .
На Мътеница излиза Шаран здраво,таксата е 5 лв.Условията са малко кофти,не дава да се държи риба в живарника която няма да се купува и шаран под 1.5 кг. и над 3 кг. не може да се купува.Язовира е много хубав има много риба. 

Здравейте колеги имам едно питане!Мисля в неделята да отидем с един приятел на риба но мислим да нощуваме там.Дайте идей къде може да стане това около Пловдив реално живеем в Асеновград но става и на язовири около Пловдив.Разбира се нека да има и малко рибка де.Отворени сме за всякакъв вид предложения.Благодаря предварително за отзовалите се.А забравих хващаме основно на дъно.Благодаря.
Георги Тенев
Здравейте, вчера с баща ми направихме супер риблов при чичо Гошо. Аз изкарах един 6.7кг и 15тина между 2 и 4.5кг. Баща ми също хвана 10тина шарана. Имам и снимка но е с лошо качество и един пръст
а и незнам как да е кача
. Аз ловях на перо с влакно 0.16 о кука 14 номер, бащата ловеше на дъно

Миналата година ходих на един платен язовир точно преди с.Чоба.Останах доволен.Някой чувал ли е тази година как е там.Благодаря!
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
В неделя бяхме на Бадема да позагубим малко време на приятно място,а и да излъжем някоя рибка!
Аз предпочетох щуките и не сбърках! Това хванах за общо около два часа хвърляне на железа и пластмаси:

Едната снимка е от нас,но не се сетих там да се снимам и с двете риби!
Вадеха се и хубави шарани,но аз нямах този късмет.Видяхме и ято толстолопчета на пет метра от брега-другия път те са целта!

Едната снимка е от нас,но не се сетих там да се снимам и с двете риби!
Вадеха се и хубави шарани,но аз нямах този късмет.Видяхме и ято толстолопчета на пет метра от брега-другия път те са целта!
- djhammerhead
- новобранец
Здравейте колеги! Имам питане относно платения точно на влизане в Куклен. Някой има ли актуална информация за това язовирче? Какви са условията - такса, каква риба излиза, на каква стръв...
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Чак сега видях,че там има язовир.djhammerhead написа:Здравейте колеги! Имам питане относно платения точно на влизане в Куклен. Някой има ли актуална информация за това язовирче? Какви са условията - такса, каква риба излиза, на каква стръв...
Благодаря предварително!

За язовира до Куклен,чух от един приятел, каза че има шаран,бял амур,тостолоб и каракуда.Всичко било 5лв за кг без каракудата и 3лв на човек до три пръчки.Лично той е хванал каракуда 2-3 кг и един шаран за цял ден.
Само да поясня за Куклен,това не е язовир а бетонов басейн дълъг около 100-120 метра и широк около 20-25 метра,дълбок е около 2,50-3 метра,става само за плувка,има шаран и амур,но общо взето трудно се хващат,каракуда досега не съм хващал,ако скоро са пуснали може и да има.Басейна се намира точно на входната табела на Куклен като идваш от Пловдив,има една чешма и на 10 метра над нея е басейна,ограден е с мрежа която се вижда от шосето.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бях,там,мисля на 24-ти.Отидохме късно някъде към 16.30ч.Имаше 4-5 човека,но не видях някой от колегите да извади риба.Условията там са:3лв вход,а шарана е 5.50лв килото.По отношение на рибата смятам,че става за отбиване на номера за два три часа,има риба достатъчно,поне видях че има амури и шарани.Моят резултат беше 2бр шарани, единия от тях огледален с тегло около 5кг/женски/,а другия мъжки тежащ точно 3.850кг,който беше платен от братовчеда и изяден от него с твърдение за отлични вкусови качества.Това,което ми направи впечатление,беше огромната разлика в двата шарана:единия/огледалния/-типичен питомен шаран,а другия див люспар,явно закупен от бракониери,бореше се достойно.Мисля,че това е една от причините за тоталното обезрибяване на големите язовири-закупуване на риба от частните водоеми от бракониери,където ние я плащаме отново,но този път по "трънския курс",това се отнася за всички частни водоеми,като не визирам това Кукленско циментово гьолче.Що се отнася до начина ми на ловене,той беше елементарен:стръв царевица консерва,стереупорено перо,корда 0,20,кука №14 камасан/Анимал/.Според мене рибата трябва да се лови близко до брега странично от мястото където ловим и където /по възможност/ да няма хора.Повечето риби са сравнително едри,има много гамбузи и малко дребна каракуда.
валатът не най-лошото нещо на света