Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Няколко въпроса за улова на щука
Модератор: sapuna
- eroucma
- разбира нещата
Няколко въпроса за улова на щука
Здравейте, имам няколко въпроса относно улова на щука на тапа.
1. На каква кука е за предпочитане да се лови- единична, двойна или троика?
2. От кога до кога кълве щуката- имам предвид и като годишен сезон и дато час от деня или ноща?
3. На каква дълбочина е за предпочитане да се пуска рибката, ако предположим че мястото на което ще ловим е дълбоко около 1,5- 2 метра?
4. Бихте ли споделили монтажи?
и 5 въпрос най съществен- някой ми беше разказвал че е хубаво там където е тапата да се хвърли захранка за мирна риба с цел като се съберат малките рибки да кълват захранката и като дойде щуката те се разбягват, а остава само тази на куката, какво ще кажете по този въпрос?
1. На каква кука е за предпочитане да се лови- единична, двойна или троика?
2. От кога до кога кълве щуката- имам предвид и като годишен сезон и дато час от деня или ноща?
3. На каква дълбочина е за предпочитане да се пуска рибката, ако предположим че мястото на което ще ловим е дълбоко около 1,5- 2 метра?
4. Бихте ли споделили монтажи?
и 5 въпрос най съществен- някой ми беше разказвал че е хубаво там където е тапата да се хвърли захранка за мирна риба с цел като се съберат малките рибки да кълват захранката и като дойде щуката те се разбягват, а остава само тази на куката, какво ще кажете по този въпрос?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- фен клуб-скобар
Re: Няколко въпроса за улова на щука
Като за начало ЕТО ти една тема.... 

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

лично аз ловя на еденична кука ( продават се готови с метален повод ) от практиката съм стигал до извода, че успеваемостта с еденична кука е по-голяма.монтажа е следния :тапа подвижно олово 10-15 грама, метален повод и кука.ако ловиш на ази дълбочина която си споменал може да направиш и следният монтаж: тапа, на около 50-60 см. троен вирбел, на него метален повод с кука и повод с по-тежко олово до дъното на водоема.аз лично се старая ( ако знам релефа на дъното) да подам стръвта по -близо до тревата или шавара до брега.щука не съм ловил само през зимните месеци защото тя се оттегля в дълбокото следвайки плячката , а това определено не е моят риболов.за съжаление щуката намалява със всяка измината година.ЛРД не зарибяват с щука не знам поради какви причини, а наблягат на шаран и амур.за съжаление погрешна практика.( за ИАРА въобще не искам да коментирам ).относно захранката за мирни риби - пълна глупост !
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Не знам до колко е ефективно,но ако искаш да пробваш със захранка за мирни риби,можеш да ползваш монтажа,който ти е казал колегата eliboi:

Само трябва да замениш оловото в долния край на монтажа с пружина,която да натъпчеш със захранка.Експериментирай и ще достигнеш до успех.Наслука!!!eliboi написа:.....тапа, на около 50-60 см. троен вирбел, на него метален повод с кука и повод с по-тежко олово до дъното на водоема.....

благодаря за съвета, още на първият излет ще го пробвам.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Моя съвет е да си вземеш и тройки щото с единични съм имал много яки проспуски
За дълбочина голямата шука е на по-дълбоко през повечето време
За дълбочина голямата шука е на по-дълбоко през повечето време

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Извинявам се за спама.Освен това рискувам да стана неприятен с мрънкане но просто не издържам да чета подобни неща:"за съжаление щуката намалява със всяка измината година.ЛРД не зарибяват с щука не знам поради какви причини, а наблягат на шаран и амур.за съжаление погрешна практика.".......НЯМАМ ДУМИ !!!
Дърпай и не му отпускай!
-
- новобранец

колега jean11 не разбрах защо нямаш думи, кажи ми ако обичаш може и аз да съм сгрешил нещо незнам.поне в нашият регион е така.щуката не се зачита като риболовен обект, а относно шарана и амура зарибява се но освен в детска възраст, почти никой не лови сериозни риби освен на платено.майсторлъка на ловене ли е такъв не знам, но ако ти можеш да ми дадеш обратен пример ще ти бъда мнго благодарен.
успех!
успех!
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Sorry,бях грубичък
.Ама,първо не може да се каже че щуката намалява,след като преди 30 год например тя беше твърде слабо позната .Освен това в последните години мирните риби драстично намаляват за сметка на хищника(то като при хората
).А пък аз лично съм изключително против хубави язовири като Йовковци например да се зарибяват с щука.

Дърпай и не му отпускай!
- eroucma
- разбира нещата
А може ли да задам и още един въпрос- как е най- подходящо да се закачи рибката, и какъв е препоръчителният и размер- долна и горна граница приблизително?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- фен клуб-скобар
eroucma написа:А може ли да задам и още един въпрос- как е най- подходящо да се закачи рибката, и какъв е препоръчителният и размер- долна и горна граница приблизително?
Изобщо погледна ли.......Proinov написа:Като за начало ЕТО ти една тема....

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

- eroucma
- разбира нещата
Темата съм я изчел, и още няколко подобни, но дъпълнителна информация никога не е излишна.Proinov написа:eroucma написа:А може ли да задам и още един въпрос- как е най- подходящо да се закачи рибката, и какъв е препоръчителният и размер- долна и горна граница приблизително?Изобщо погледна ли.......Proinov написа:Като за начало ЕТО ти една тема....![]()
![]()

- eroucma
- разбира нещата
А изкочи и един нов въпрос, какви монтажи се ползват за дъно? И как се закача рибката при тях?