Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Балкански пъстърви на блесна
Балкански пъстърви на блесна
Абе интересна работа, отиваме днес с Алъна на една река, набелязваме три участъка, във всеки ловим по около час и половина-два. На първия участък - две кълванета, и то бяха с удари с глава на примамката, а не с налапване. Във втория участък - шкембе чорба в кръчмата, нито едно кълване. В третия - пет пъстърви. Една и съща река е, пък на едното място кълве, на другите - не ще.
Много съм доволен от блесната Пантер Мартин №6, жълта с червени точки и пластмасово оранжево топче. Жената ми я подари и очевидно заради това лови така добре. И в предишните излети се представи хубаво, и сега лови. Махнах й контрите, всички риби си плуват живи и здрави обратно. Без контри и без кеп успях да се справя с ей тази хубавица. Щракнахме се и айде обратно:

Другите пъстърви бяха по педя, ама пак по-добре от нищо. Другия път с кепче, че очаквам някоя от 45-50 санта.
Много съм доволен от блесната Пантер Мартин №6, жълта с червени точки и пластмасово оранжево топче. Жената ми я подари и очевидно заради това лови така добре. И в предишните излети се представи хубаво, и сега лови. Махнах й контрите, всички риби си плуват живи и здрави обратно. Без контри и без кеп успях да се справя с ей тази хубавица. Щракнахме се и айде обратно:

Другите пъстърви бяха по педя, ама пак по-добре от нищо. Другия път с кепче, че очаквам някоя от 45-50 санта.
-
- ще става разбирач
Re: Балкански пъстърви на блесна
браво много яка пъстърва
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Уникално и красиво 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Великолепно,майсторе!!! 
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- dedeff
- разбира нещата
От добре,по-добре,адмирации и за рибите,за излета,никак да не хвана,мерака ми е само да поцопан из дивните планински реки,поне едно е сигурно,душата ще почине.
Без жени можем,без риболов не можем!
- Ivakis Solo
- новобранец
Страхотно сте си изкарали, поздравления за улова и за пускането му! Може ли да дадеш малко повече инфо за такъмите ти - пръчката, макарата? Благодарности и все така на слука!
Колеги, благодаря за хубавите думи. Сопата е 2.70 Дайва Пауърмеш, макарата Риоби 2000. Влакно 0.165 на Щрофт, вирбелите - дребни. Блесни Пантер Мартин №6, Моска №3, но това е само за реките с високо ниво и мощно течение. За средните реки - ПМ №4 и Моска или Мепс №2, в плитките може и блесни №1. През лятото, когато температурата на водата е по-висока, смалявам блесните до №1. Бели, жълти и черни на точки.Ivakis Solo написа:Страхотно сте си изкарали, поздравления за улова и за пускането му! Може ли да дадеш малко повече инфо за такъмите ти - пръчката, макарата? Благодарности и все така на слука!
Браво.В Кюстендил ги виждаме само на снимки.

Може ли да ми кажеш колко грама е №6 ПМ или на каква големина отговаря съпоставяна с Моска, Мепс? Извинявам се ако е глупав въпроса, но аз имам само от №2 до №4 на ПМ.
Ако не се лъжа, при ПМ номерът отговаря на грамажа. Горе долу с Моската съотношението е едно към две. Моска №3 обаче е по-лека от Мепс №3, мерено на око поне.mr_miti написа:![]()
Може ли да ми кажеш колко грама е №6 ПМ или на каква големина отговаря съпоставяна с Моска, Мепс? Извинявам се ако е глупав въпроса, но аз имам само от №2 до №4 на ПМ.
Благодаря ти. Наслука