около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: около Бургас ????

Мнение от Koleff »

glarusa написа:Да допълня и аз с един въпрос....Костура какъв размер е?
Може ли и от мен един въпрос .. щуката колко е голяма и на какво се хваща?
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
bsgold
новобранец
новобранец

Мнение от bsgold »

Аз извадих два костура по около 15-16 см. на торен, имало и по-едри.
Щука не сме ловили, защото нямаме такъми за нея, но по думите на собственика я имало във водоема.
Iv0rY
новобранец
новобранец

Мнение от Iv0rY »

ltb написа:еййй хора незнам дали сте ходили на Карнобатския ама кофти работа - собственика отвратителен - убива ти желанието за риболов! Направо те товари! Вий ми давате 5 лева вика пък след вас умира риба за 30 лв. що така що унака! Хващахме щуката на рибка (както иска маняка) и после пак била умряла, не сме вадили куката както трябвало (клампи за операци на слон използвахме), после живарника ни не ставал, отделно където е плитко като корито няма и 2 метра.........има големи риби ма кел файдда като ти счупят кефа....то има има ама ако не е изпусната водата може и да кълве..... че такива работи..... имайте едно наум....ако ходите
Колега, и при нас така се получи - първо се оказа, че с блесна не можело да се хваща (не че ше ти останат блесни като дъното е пълно с чували и късаш постоянно) после като почнахме на тапа с рибка, верно хванахме някоя и друга щука, обаче се почна едно мрънкане "ама сегааа, кво ше я правя аз тая рибааа..." само дето не ни каза айде сега купувайте я всичката!! И това ако е язовир за спортен риболов не знам, по-добре да чакам да свърши забраната и да ходя на свободните водоеми!!!
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Малко и от мен за Карнобат! Преди няколко дни отидох рано и почнах щуката , хванах десетина и най-внимателно ги връщах обратно незнаейки за правилата. После дойде собственика и се поскарахме, но вярно е прав , защото повечето колеги явно прекаляват и морят дребната щука. Почнах шараните и понеже не ми вървеше с мача , наблегнах на дъно и докато чаках взех пак спинарката и монтирам само рибка без тройки -смях , щуката се хваща яко. Много забавно , не нараняваш рибата , по-скоро я храниш! Над 100 удара! А шаран само 1 около 4,5кила , просто нещеше тоя ден , и другите колеги по един два.Дано съм бил полезен!
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Специално за шараните на карнобатския....Не че не ти е било ден- то по принцип там си е така! даваш 5 лева-после иди да пиеш кафенце!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Колеги ,какво е положението на Лъка...някой да е ходил?
qnkata5
новобранец
новобранец

Мнение от qnkata5 »

мисля че са пуснати онзи ден видях собственика
qnkata5
новобранец
новобранец

Мнение от qnkata5 »

Изображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Шаранът на Карнобат е прехранен. Скачат там некви големи парчета, ама яко нахранени и не щат да помиришат стръвта даже. Аз съм се зарекъл, че повече там няма да стъпя, а вие си преценете за вас си.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Маняци в събота на Ръжица 5 човека от ~8ч. до към 16:30 около 40кг. каракуда + бонус 3 шаранчета моя беше около 1-1.20кг на момчетата единия беше малък другия към 2кг. моя шаран се хвана на торен + бял на колегата големия се закачи на царевица с аромат на ванилия или ягода не помян :) Чорбаджията е супер готин чичко, отношението му към нас беше супер, екстра язовирче, с читава риба, много приятно. Ако е валяло предния ден с кола без 4х4 е абсурд да се стигне, в нашия случай беше валяло предния ден и оставихме колите в селото и с багажа пеш до язовира, за хора които не са ходили според мен е малко трудно да го намерят, както и да е на първия разклон чуката дясно и след това пак дясно и стигате до язовира. :partyman:
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

amatev1 написа:Шаранът на Карнобат е прехранен. Скачат там некви големи парчета, ама яко нахранени и не щат да помиришат стръвта даже. Аз съм се зарекъл, че повече там няма да стъпя, а вие си преценете за вас си.
на 15 ти бях на язовира..не си прав...има много риба ама си е чаламлиика иска малка кука да закрива стръвта....за 3 часа на моста северно от беседката излязаха над 30 шарана от 2 до 5 кг.-4 рибария...а за условиата ...той си е прав понеже си е негов и има право да иска каквото си поиска та ако ти отърва отиваш ако не.....но риба има маного има и добър сом до около 15 кг. има и такива шарани иначе си е максимум 2 м. дълбочина което незнам как пречи на риболова.....вчера на един друг водоем изкарах един шарко 3 кг на 35 см.дълбочина...
наслука на всички колеги...
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Аватар
ivanov_i
новобранец
новобранец

Мнение от ivanov_i »

ivalpetkov написа:Колеги ,какво е положението на Лъка...някой да е ходил?
След 01.06.2011 ще бъде разрешен за риболов.
Изображение
gogo71
новобранец
новобранец

Мнение от gogo71 »

Колеги ,какво е положението на Лъка...някой да е ходил?

След 01.06.2011 ще бъде разрешен за риболов.

Днес минах оттам.Само дребна риба имат.До килограм!
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Здравейте колеги ! Някой знае ли дали на Ваята кълве шаран или не си струва да се разкарвам ?
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
LBoy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от LBoy »

amatev1 написа:Здравейте колеги ! Някой знае ли дали на Ваята кълве шаран или не си струва да се разкарвам ?
За забрана не си ли чувал?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”