Монтаж на тежко съвет

Модератор: sapuna

xristobg
новобранец
новобранец

Монтаж на тежко съвет

Мнение от xristobg »

Здравейте на всички.
На всякаде чета за този монтаж на косъм,никога не съм го пробвал ,но вече вземам да се замислям но за съжаление съм голям новобранец в риболова и ми изглежда много сложен.Снощи се върнах от тридневен риболов (на язовир каваците- Попово) хванах 4 каракуди и едно шаранче 1.800г.Монтажите ми бяха 2-куки една под оловото (60гр.) другата над с поводи 7-8см.Доста се порових в форума и взех да си мисля че този монтаж е много негоден.Колкото и да чета за някой сностен монтаж само се обърквам повече.Ако може някой съвет за монтаж на дъно обяснен като за новобранец ше съм ви много благодарен.
Мерси чао
Последно промяна от xristobg на Чет Май 31, 2007 4:44 am, променено общо 1 път.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

не си гледал как требва :lol: пробвай тук http://forum.nariba.com/viewtopic7434.html както и в мойта галерия има неколко елементарни,но успешни монтажа,обаче са главно за река,наслука
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

http://www.anglersnet.co.uk/rigs/carprigs.htm

http://members.chello.nl/tmarapengopie/ ... ngtips.htm

А тук има разни неща на български, виж раздела "Техника и Тактика":
http://www.carpbg.com/
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

http://www.hvanah.com/?page=articles&aid=15

http://www.hvanah.com/?page=articles&aid=16

Тоя пич добре е обяснил в тези две статии.Няма да изгубиш,ако ги прочетеш,елементарно е обяснено,пък и изобщо не е сложен монтаж,просто трябва да знаеш как става.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
fakir
новобранец
новобранец

Re: Монтаж на тежко съвет

Мнение от fakir »

xristobg написа:Здравейте на всички.
На всякаде чета за този монтаж на косъм,никога не съм го пробвал ,но вече вземам да се замислям но за съжаление съм голям новобранец в риболова и ми изглежда много сложен.Снощи се върнах от тридневен риболов (на язовир каваците- Попово) хванах 4 каракуди и едно шаранче 1.800г.Монтажите ми бяха 2-куки една под оловото (60гр.) другата над с поводи 7-8см.Доста се порових в форума и взех да си мисля че този монтаж е много негоден.Колкото и да чета за някой сностен монтаж само се обърквам повече.Ако може някой съвет за монтаж на дъно обяснен като за новобранец ше съм ви много благодарен.
Мерси чао
Здравей колега! Жената е от Попово и зная водоемчето. Имам много бегъл опит в сладководния риболов (морски съм), но всеки път като ходя до Попово се каня да взема пръчките и да се пробвам - гледам че има доста рибари и палаткаджии там. Моля те сподели малко повече инфо за водоема. Позволено ли е да се лови (нямам билет) на какво се хвърля там стръв/такъм? От коя страна да се пробвам (гледам че повечето се трупат под пътя и от към града а от другата страна няма почти никой. Утре заминавам нататък и ще ми бъде полезна всяка информация по въпроса.
...когато няма риба, и жабата е рак...
xristobg
новобранец
новобранец

Мнение от xristobg »

Колега късно ти пиша но нямах възможност.За риболов там ти трябват билети (единият трябва да е към ловното в попово 11лв. другият трябва да е към водно стопанство стандартният билет 25лв. ) и си ловиш.Ако искаш да хвърляш за шаран или амур трябва да застанеш на плиткото (кадето и да е ама на плиткото )там има бая драки но всичката голяма риба е там.Кълве на царевица и качамак а каракудата на студиупор.Към стената (там е дълбокото) излиза каракуда и червеноперка,за съжаление тази година не дават да се лови на плувка защото са пуснали 20000 малки шаранчета и гледат да ги запазят.Съжалявам че ти писах толкова късно но нямах възможност надявам се колкото и да е да съм ти бил полезен с нещо.Чао
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

колега, мерси за инфото. аз ходих до попово, но на язовира само се разходих да огледам каква е хавата. не искарах въдиците въпреки, че бяха в багажника, защото не бях подготвен. нямах нито стръв нито документи. за следващия път ще знам. а това за 20000 шаранчета е супер! водоемчето е много кокетно само дето има нужда от уборка. явно местните не си го пазят достатъчно.
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

mike написа:колега с това олово 600гр ме застреля.ами цели шараните с него. :D предполагам,че неволно си чукнал още една нула.
,маи ти си чукнал една нула човека си е написал 60 грама но както и да е стават грешки.Относно косъма и аз наскоро започнах да ловя така и мн статии и теми изчетох да раебера.И си купих от рибарски магазин готови куки с вързан повод и шлаъх на теж от мен си добавих едно оловце близо до куката да е по неподвижно и вирбел да прикаша оловото.Другото си го знаеш слагаш заревица или протеиново топче стопер за косъм на края да не ти избега царевицата меташ и чакаш е добре е преди това да си захранил с царевица Наслука
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

MiTaKa™ написа:....и си купих от рибарски магазин готови куки с вързан повод и шлаъх на теж от мен си добавих едно оловце близо до куката да е по неподвижно и вирбел да прикаша оловото.Другото си го знаеш слагаш заревица или протеиново топче стопер за косъм на края да не ти избега царевицата Наслука
Перфектно! :lol: :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Готов съм да помогна макар че не съм сигорен дали ще вършат работа моите монтажи.И аз съм новобранец в риболова на косъм.През зимата си накупих доста куки на Гамакатсу от серията G-karp , плетени влакна , термосвиваеми шлауфи , игла за монтажа на стръвта и др. нещица и поне на пръв поглед монтажите ми приличат на тези с които колегите ловят ама аз още не съм хванал.Подчертавам че не съм ходил по платени язовири с много шаран което донякъде е грешка защото там поне можеш да придобиеш представа дали работят монтажите и как закачат рибата.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Ей тука съм описал как се прави и може да го видиш нагледно
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=143
А ето тук съм пуснал един линк към един руски филм в който много добре е обяснено за монтажите и изобщо за шаранския риболов
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=158
Айде наслука и да пускаш големите риби че да има кво да ловят и другите :wink:
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Пич,послушай Доко-голям майстор е на косъма :wink:
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Малко си ми далеч иначе с удоволствие бих ти показал. Апак и бира не отказвам :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”