Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Да се замислим малко
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Да се замислим малко
Помислих си го,ма си викам;Той Кирето нема да чете тука сигурно!GODzillata написа:Васе, ами мойте риби като не моАт да влезнат в кофа или живарник, щот са гооооолеми?stich написа:Аз по принцип не разбирам снимки на риби натръшкани по земята или наредени като аптекарски шишета или в някаква "по-интересна" конфигурация при положение че на снимките се вижда живарник или кофа или и двете.
На земята не изглеждат нито повече нито по-големи.
Мой пропуск,сори!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Затуй не снимам делфините дет ги фащам.
Ще ме наплюете тука като на катунска сватба.
А снимай и пущането,не че и хващането можеш да снимаш - ама лаф да става.
Ама голям смях ги хваща (делфините де ) като ги вадиш.
Ще ме наплюете тука като на катунска сватба.
А снимай и пущането,не че и хващането можеш да снимаш - ама лаф да става.

Ама голям смях ги хваща (делфините де ) като ги вадиш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- кандидат преподавател
Препоръката да се въведе изпит и да се плаща за това 100 или повече лева,ще доведе до бракониерското възстание на над 500 000 мъже пенсионери в страната,между които има доста ваши родители.Това ли искате?Не се натискайте да се въведат драконовски във финансово отношение европейски разценки в любителския риболов,защото бащите ви получават пенсии в размер на африканска /след военен преврат/пенсия в екваториална държава.След определени години,когато здравето ви ще е отишло на кино от пет до четири, ще сте на техния хал.Запитайте се на какъв доход се осигурявате пенсионно,след това правете такива предложения.Иначе изключително резонно е искането да се засили контрола по пазари,магазини,борси,складове и пътища.Макар,че за да стане това,се иска конкретна политическа воля,изразена в съответните предложения за изменения на законови и подзаконови нормативни актове и в последващото гласуване в парламента на тези предложения.Такава воля обаче досега не е проявило нито едно партийно или коалиционно депутатско мнозинство,така,че както точно бе отбелязано,пак е зима и ние пак се дърлим за неща,за които сме псулютно независими-в смисъл,че от нас нищо не зависи

Ами точка и т.н. може да уреди по ниски такси за деца и пенсионериINCUBUS написа:Препоръката да се въведе изпит и да се плаща за това 100 или повече лева,ще доведе до бракониерското възстание на над 500 000 мъже пенсионери в страната,между които има доста ваши родители.Това ли искате?
в смисъл,че от нас нищо не зависи![]()

А за това, че от нас нищо не зависи, много е жалко ако така мислят повечето от нас.

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Пускането на рибата е въпрос на убеждение.Аз също никога не вземам риба - първо,че не ям и второ-нали утре ще искам отново да ловя.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз си пускам маломерките но тъй като много обичам риба винаги си взимам до 5 броя (взависимост от големината на рибата може да е и една а ако са уклейки малко повече) но въпроса е до самосъзнанието на хората е случвало ми се е да изтърва пръчката и някой дребосък да налапа страшно много тогава не може да му се помогне
но това са единични случай
другото което според мен подпомага събирането на много и маломерна риба е неизпълнението на задачите на ИАРА даже мога да посоча конкретно коя област но засега ще си премълча.Виждал съм как колега хваща 25 малки щуклета (той си се хвалеше за това знам колко са ) идват ИАРА и му викат кво е тва и той аааа зарибявам бе зарибявам и те го оставиха после като си тръгна исипа рибата в някакъв плик прибра си живарника и "зариби".

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Момчета скоро гледах едно руско филмче за кефали на река, и руснака каза "всеки рибар взима 20% от улова останалите 80% пуска...." Лошото е че българина ще оцени природата си чак когато вече я е изгубил. Жалко.
- Поморийския
- ще става разбирач
Има оправдания от рода на взимам за котката

-
- разбира нещата
Ще дам един пример,който за мен вече си е начин на риболов.Факт е,че на никой не може да му се казва как да постъпва с рибите,но ако само на един човек успея да повлияя да стигне до решението да пуска рибите,то значи,че съм имал успех.
Като започнем от изваждането

До нови срещи приятел,ще ми бъде приятно да се засечем пак

Като започнем от изваждането

До нови срещи приятел,ще ми бъде приятно да се засечем пак

Здравейте колеги.
Малко остава до откриването на сезона. В момента тече забрана за риболов. Забраната обаче всеки явно си я тълкува по свой начин. Следя темите и въпросите през този период с интерес, но и с доста смесени чувства към всички, които през този период се възхищават на великолепните уловени екземпляри, които влизат в списъците на забранените за улов видове. Ами то дали е арендовано или не, дали е платено или не - тя рибата в арендованите идва от някъде. Ама от къде? Задавате ли си въпросът - от къде собствениците "зареждат" водоемите си? Дали е само от развъдници? И кои са тези "развъдници" които съхраняват пъстъстърви по 400-500 грама, шарани по над кило, да не говорим за другите видове. Зарибено било от Дунава - ама Дунава не влиза ли в сметките на забраната? (За мрежите говоря, които захранват арендаторските водоеми).
Забраната момчета не е в законите и чрез законите - добри или лоши. Забраната трябва да бъде в нашите глави и начинът ни на разсъждение. Бременната риба е като бременната жена. Защо убивате нещо на което всички искаме да се радваме. Защо убивате и поколенията на това "нещо" наречено бременна рибка? Толкова ли нямате поне малко други интереси и занимания през забранителния период? Ами разходете се малко по риболовните магазини. Попълнете си арсенала за новия сезон, поровете се в НЕТ-а, съберете се с приятели и си прекарайте чудесно, Посадете дръвче, почистете малко природата, пийте една биричка или нещо "по-леко"
, помислете нещо за ремонт на колата, апартамента, отидете на екскурзия.... каквото вие си решите или си измислите, но дайте малко ПОЧИВКА и на любимите ни рибки. Вярвайте, ако всеки го направи, те-рибките ще ни се отблагодарят многократно. Натиснете малко спирачката бе момчета, До 3-ти юни "Пътят е в ремонт! Забранено е преминаването на риболовци по него!" Дайте въздух на природата и рибното ни богатство да се възстановят поне малко. Толкова ли сте озверели за парче рибешко месо? Наслука и много положителни емоции на всички - но след забраната.

Малко остава до откриването на сезона. В момента тече забрана за риболов. Забраната обаче всеки явно си я тълкува по свой начин. Следя темите и въпросите през този период с интерес, но и с доста смесени чувства към всички, които през този период се възхищават на великолепните уловени екземпляри, които влизат в списъците на забранените за улов видове. Ами то дали е арендовано или не, дали е платено или не - тя рибата в арендованите идва от някъде. Ама от къде? Задавате ли си въпросът - от къде собствениците "зареждат" водоемите си? Дали е само от развъдници? И кои са тези "развъдници" които съхраняват пъстъстърви по 400-500 грама, шарани по над кило, да не говорим за другите видове. Зарибено било от Дунава - ама Дунава не влиза ли в сметките на забраната? (За мрежите говоря, които захранват арендаторските водоеми).
Забраната момчета не е в законите и чрез законите - добри или лоши. Забраната трябва да бъде в нашите глави и начинът ни на разсъждение. Бременната риба е като бременната жена. Защо убивате нещо на което всички искаме да се радваме. Защо убивате и поколенията на това "нещо" наречено бременна рибка? Толкова ли нямате поне малко други интереси и занимания през забранителния период? Ами разходете се малко по риболовните магазини. Попълнете си арсенала за новия сезон, поровете се в НЕТ-а, съберете се с приятели и си прекарайте чудесно, Посадете дръвче, почистете малко природата, пийте една биричка или нещо "по-леко"

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- maranzika
- сериозен играч
Евала колега за тия думи.Дано повече хора вникнат в това което казваш.
Мога ли да ползвам част от написаното от тебе като подпис?

Мога ли да ползвам част от написаното от тебе като подпис?

Чудесно послание! Заслужава си да се замислим над него !?jagger1 написа:.................................................................................................
Забраната момчета не е в законите и чрез законите - добри или лоши. Забраната трябва да бъде в нашите глави и начинът ни на разсъждение.....................

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- кандидат преподавател
Общо взето не много точни,но хубави думи,макар и да са от главната категория "Кат ми пееш Пенке ле,кой ли те слуша?"Няма да помогнат обаче,защото риболова "на платено"си е една търговия,а дори и Христос,преди управляващите по онова време там да му видят сметката, не е успял да се справи с търговците.През периода на забраната търговците свирят с най-нежни струни по лесно ранимата душа на българския любител-риболовец,крастата му се възпалява,пътува надалеч,плаща входни такси и лови риби,като няма значение дали са "бременни"или не.Доста пресилено и кощунствено е да се сравнява бременната жена с риба,пълна с хайвер.Защото жените ги тормозим по всякакъв начин,но не кълват на червеи,не ги дупчим с ченгели и не ги пържим в крайна сметка.После-забраната като такава не се налага със закон.Налага се със заповед на министър,което е административен акт.Има много хора в нашата страна,които спазват законите цял живот,но отказват съзнателно да спазват множество административни актове -изцяло или отчасти,например поради очевадната им непълнота,нелогичност,тъпота или нехуманност/никой от управленските величия и до момента не е уточнил забраната дали се отнася за аредните и частните язовири/.За това,административните актове не могат да влязат в главите на хората и спазването на забраните от тях се гарантира с административно-наказателно преследване и търсенето на административно-наказателна отговорност.Тези хора също са българи и патриоти,избиратели и избираеми,бедни,"средна ръка" и богати.Те са наши братя,искаме или не и вече като чета подобни призиви,почва да ми става досадно-страшно прилича на партийна агитация.
Еееех колега Инкубус, наистина думите ми приличат на партийна агитация, ами нали съм от партията на риболовците, а не на бракониерите
. Наздраве и успехи по водоемите колега. Пък той-живота, ще ни покаже верния път. И най-вече все по-обезрибяваните ни водоеми. Наслука 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- и господ не е толокова добър
Като гледам темите в " Моят риболовен излет" ми става тъжно. Доста хора не ги интересува, че има забрана. Други се оправдават, че са за пъстърва и тъй. Ако и 300 теми да пуснем, всеки ден да агитираме, нищо няма да се промени. Изсичаме горите, изтребваме всички живи твари, замърсяваме всичко което може да се измърси... туземци .

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.