Харесвате ли риболова на плувка?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
garry
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garry »

Плувка си е яко. Ама днес ходих на Дунава ама нищо само дребосъци много слабо
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Ха здравейте плувкаджии! И аз вчера отново бях по Дунав,и мога да се похваля с частичен успех.Предварително се извинявам,но си нямам цифроф та за сега не мога да документирам нищо.На плувка умерени платички до към 250гр. и някой друг косат.На дъно малко по голям късмет 3 шаранчета около кило и 7 таранки в порядъка на 250-350гр.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
el3m3n7
новобранец
новобранец

Мнение от el3m3n7 »

ceslav колега поздравявам те за улова! И на мен ми се ходи на р. Дунав , но за съжаление съм много далече.... :cry: .Другият път повече да има слука! :) .Не , че резултата е лош..... :)
Обичам Риболова На Плувка!Наслука! :)
joco

Мнение от joco »

Един теле мач,дето върха е дебел колкото кламер,основно 0,14,повод 0,12 или 0,10,кука №16-18,плувка 1гр.и.....какво му трябва повече на човека?Е,и водоем,дето държи от уклей до 10кг. шарани. :P Всяко потрепване на плувката и .... адреналина е на МАХ,щото не знаеш какво те чака!! :D И така цял ден!! :oops:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

joco с това влъкно и този повод ако ти удари 10кг.бая адреналин ще ти трябва да го извадиш.
joco

Мнение от joco »

snegk написа:joco с това влъкно и този повод ако ти удари 10кг.бая адреналин ще ти трябва да го извадиш.
Знам,но това е тръпката! :oops: Мога да сложа влакно 0,25 на някоя гьостерица и да ги вадя на буксир(за справка някои хора "ловящи риба"на гьолчето на Житен).Макар че и с мои приятели имаме различия по тоя въпрос. :oops:
Лично за себе си(тъй като почти не ям риба,а в повечето случаи каквото хвана го връщам,освен ако не съм обещал риба на някого)съм избрал този такъм,защото тръпката е жестока! :shock: :oops:
snegk

Мнение от snegk »

Аз немога да разбера тази тръпка с тънкото влакно.Ако се хвани поголяма риба винаги исчезва.За мене поголяма тръбка е да извадя рибата а не да я истъва.Да не говорим за самите риби дето са разкарват с такъми в устата.Такъма трябва да се прави според очакваната риба,всичко друго е несериозно.Това е моето мнение и неискам даго налагам. :wink:
joco

Мнение от joco »

snegk написа:Аз немога да разбера тази тръпка с тънкото влакно.Ако се хвани поголяма риба винаги исчезва.За мене поголяма тръбка е да извадя рибата а не да я истъва.Да не говорим за самите риби дето са разкарват с такъми в устата.Такъма трябва да се прави според очакваната риба,всичко друго е несериозно.Това е моето мнение и неискам даго налагам. :wink:
Ако аванса е нагласен както трябва,ако влакното е добро(не казвам марково и марка)и задвъдичното устройство работи-проблем няма. :oops: Колкото до такъма в устата на рибата-малката кука или се изправя или поради това,че захваща малко от устната и я къса почти никога не остава в рибата.А дори и да остане,е толкова малка,че рибата не може да посрада.И това го казвам,защото хванах шаран със забити две куки в устата от хранилка барабар с нея.Хранилката беше бая ръждясала,та много вероятно е да е останал жив с нея поне от няколко месеца.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Напълно споделям мнението на joco. Един добър плувкаджия, ако не е парлив, може да направи чудеса за невярване с тънко влакно.
snegk

Мнение от snegk »

Колеги дайте по сериозно по темата,Един вади щуки с тънко влакно без стоманен повод, друг с 0,12 вади 10 кг.шаран.Това да не е студио фантастика.
Аватар
el3m3n7
новобранец
новобранец

Мнение от el3m3n7 »

Според мен не е важно дебелината на влакното , а уменията на роболовеца..... аз съм с 0.20 влакно плувка 8 гр...... , но въпреки това рекорда ми е 4кг. и 600 гр. шаран...... Не че казвам , че съм добър риболовец :lol: , но просто зависи и от теб :)
Обичам Риболова На Плувка!Наслука! :)
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Добре де, snegk, не се хващай за запетайката. :) Наистина с 0.12 - 10кг. риба не може да се извади. Но на водоем без закачки, с непритрито влакно, с добри възли наистина може да се изненадаш какви големи риби се вадят с тънки влакна.
snegk

Мнение от snegk »

Съгласен съм брат :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз повече от 0,16 на плувка не слагам, засега имам само два шарана над 3 кг извадени. За по малките риби не коментирам там е лесно. :D

Послодното ми преспиване за 4 дни се нагледах на удъри и късане изправяне на куки и т. н.

ПОнякога няма време за прилагане на умения :oops: , единия от удърите на дънните скъса от самото начало просто аванса не смогна да развива. Другия разви 100-тина метра корда при напълно стегнат аванс и изправи куката :shock: и т. н.

Отдено на плувките имахме счупени куки и базапелационни късания , при положение че колегата ловеше на мач , а аз с уип с ластик :wink:

Та мисълта ми е че за големите риби, не трябва никъкъв компромис с влакната, мойте дънни с с 300 метра 0,40 всяка и вече сериозно се замислям за плетено със същия размер :roll: . Просто не ми харесва да чакам за удър излети поред и да го изпуснеш било то на плувка или дъно.

Иначе и аз съм си плувкар :lol: :lol:
Аватар
dzigy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Харесвате ли риболова на плувка?

Мнение от dzigy »

Плувката е класиката в жанра.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”