Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Харесвате ли риболова на плувка?
Модератор: bobopeli
Ха здравейте плувкаджии! И аз вчера отново бях по Дунав,и мога да се похваля с частичен успех.Предварително се извинявам,но си нямам цифроф та за сега не мога да документирам нищо.На плувка умерени платички до към 250гр. и някой друг косат.На дъно малко по голям късмет 3 шаранчета около кило и 7 таранки в порядъка на 250-350гр.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Знам,но това е тръпката!snegk написа:joco с това влъкно и този повод ако ти удари 10кг.бая адреналин ще ти трябва да го извадиш.

Лично за себе си(тъй като почти не ям риба,а в повечето случаи каквото хвана го връщам,освен ако не съм обещал риба на някого)съм избрал този такъм,защото тръпката е жестока!

-
- и господ не е толокова добър
Аз немога да разбера тази тръпка с тънкото влакно.Ако се хвани поголяма риба винаги исчезва.За мене поголяма тръбка е да извадя рибата а не да я истъва.Да не говорим за самите риби дето са разкарват с такъми в устата.Такъма трябва да се прави според очакваната риба,всичко друго е несериозно.Това е моето мнение и неискам даго налагам. 

Ако аванса е нагласен както трябва,ако влакното е добро(не казвам марково и марка)и задвъдичното устройство работи-проблем няма.snegk написа:Аз немога да разбера тази тръпка с тънкото влакно.Ако се хвани поголяма риба винаги исчезва.За мене поголяма тръбка е да извадя рибата а не да я истъва.Да не говорим за самите риби дето са разкарват с такъми в устата.Такъма трябва да се прави според очакваната риба,всичко друго е несериозно.Това е моето мнение и неискам даго налагам.

-
- разбира нещата
-
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз повече от 0,16 на плувка не слагам, засега имам само два шарана над 3 кг извадени. За по малките риби не коментирам там е лесно.
Послодното ми преспиване за 4 дни се нагледах на удъри и късане изправяне на куки и т. н.
ПОнякога няма време за прилагане на умения
, единия от удърите на дънните скъса от самото начало просто аванса не смогна да развива. Другия разви 100-тина метра корда при напълно стегнат аванс и изправи куката
и т. н.
Отдено на плувките имахме счупени куки и базапелационни късания , при положение че колегата ловеше на мач , а аз с уип с ластик
Та мисълта ми е че за големите риби, не трябва никъкъв компромис с влакната, мойте дънни с с 300 метра 0,40 всяка и вече сериозно се замислям за плетено със същия размер
. Просто не ми харесва да чакам за удър излети поред и да го изпуснеш било то на плувка или дъно.
Иначе и аз съм си плувкар

Послодното ми преспиване за 4 дни се нагледах на удъри и късане изправяне на куки и т. н.
ПОнякога няма време за прилагане на умения

Отдено на плувките имахме счупени куки и базапелационни късания , при положение че колегата ловеше на мач , а аз с уип с ластик

Та мисълта ми е че за големите риби, не трябва никъкъв компромис с влакната, мойте дънни с с 300 метра 0,40 всяка и вече сериозно се замислям за плетено със същия размер

Иначе и аз съм си плувкар

- dzigy
- научил се да хвърля
Re: Харесвате ли риболова на плувка?
Плувката е класиката в жанра.