Тежести и закачки

Модератор: sapuna

mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Тежести и закачки

Мнение от mmirchev71 »

Здравейте колеги, интересува ме имате ли наблюдение каква форма тежести се закачат най-малко по каменисто дъно. :?:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тежести и закачки

Мнение от jagger1 »

Няма правила колега. То, ако не е тежестта, ще е куката. Ако не е куката - ще е тежестта. Зависи и от каменистото дъно. Зависи дали е спокоен водоем (тип езеро, язовир) или е водоем с течение (река), зависи, дали камъните са нанос или подводни скали. Няма универсална тежест, както и примамка. Лично аз се стремя да използвам тежести с овална форма. Плоските ги избягвам. Но си е божа работа - къде ще се "зклещи" пущината. С овалната форма имаш минимален шанс, ама си е все пак шанс. Така е при мен. Другите колеги да споделят и те. Наслука. :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Ще се радвам и на други мнения на колеги, мерси все пак за отговора,но малко не ме задоволява :D
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

С формата на куршум.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ако има закачки, храсти и дървета по дъното, каквито щеш тежести да сложиш закачат ли се отидоха, отпиши ги. Истината е в чистото песачливо дъно, но пък там е по-голям риска да е по-малко или да няма риба.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Видял съм на морето, че използват при лов на попчета в камъните тежести с форма на подкова - най-малко се закачали .
И да ме няма, пак съм тук !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”