Да се замислим малко

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Re: Да се замислим малко

Мнение от Ачо ♣ »

snegk написа:.......... Ако и 300 теми да пуснем, всеки ден да агитираме, нищо няма да се промени. Изсичаме горите, изтребваме всички живи твари, замърсяваме всичко което може да се измърси... туземци .:twisted:
Доста точно!От където и да го погледнеш сме си туземци,кой с "ток",кой с"парашут",кой с"търмък" и най-накрая големите"онбашии" с мрежите!? Няма зима,няма лете,нито пък разрешено или забранено-"неуморни"сме да си съсипваме всичко!!! :twisted:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И да не сте,и да сме "туземци",все е тая-само това се опитах да кажа на няколко пъти,ама... Араламбене му е майката - така ще продължават да се разнасят вопли,пък лошото управление,гаднярския масов манталитет,липсата на замисляне, ще продължават да се вихрят и добре,че нито snegk,нито jagger1,нито аз,нитоТелескоп,нито много от другите колеги ще бъдем живи точно в този живот да видим резултата,а на оня свят ви гарантирам,че ще ни е все тая :lol:
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

ДА , с една тема не се постига много, но ако файда - поне файдица !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
badema
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от badema »

Когато бях на 20 год. хващах рибки и ги хапвах,когато бях на 30 хващах рибки-рядко ги хапвах ,но ги държах във фризера докато ги изхвърля,като станах на 40 -хващах рибки но ми беше гадно да ги държа в живарник ,кефих се да ги пускам веднага ,но когато подкарах 45 започнах все по малко да ловя-колкото и да внимавам, някоя риба след като нагълта по навътре и я поразкървява ....предпочитам да преустановя риболова и да погледам водата !
Може би всеки трябва да извърви своят път-ние можем само да споделим нашите усещания!Може би когато бях на 20 ,ако имаше подобни форуми и теми ,нямаше да ми трябват 20-25 години да осъзная че рибите са живи същества ,а не обекти за прехрана и издевателства! Риболова трябва да е спорт с норми за хуманно отношение към рибите -Използвайте куки без контри-предизвикателство е!Не разбирам риболова с повече от една въдица-на втората въдица винаги има риби хванали се сами и нагълтали !..
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Как да го разбереш-да беше дошъл на 15.05.2011г.на яз.Леново.От стария събирач на парите с моторетката в един момент следобяд чух,че без състезателите,накацали на равни интервали по стената,имало над 300 човека.Познай колко от тях ловяха с по една въдица /може и да е имало десетина човека/,не можах да видя Асеновградската група,щото се бяха оградили с паркирани автомобили,каравана и чадъри отвсекъде -имаше огромни интервали от брега,заградени с наредени въдици "на дъно",по 4-5 на човек,все едно от улова на повече килограми каракуда им зависеше баланса на бизнеса.Това са хора,които искаха да си избият платените 6 лева стократно,за тях риболова не беше тръпка,а алчен частнически добив на костеливи риби,които дори не си заслужава да се ядат,защото целия бряг мирише на вливащите се в язовира обилни фекалии от близките села.И това е "платен"водоем.Правете си сметка какво става на неплатените големи язовири-пак казвам,какво да се замисляме,като от малкото членове на този форум нищо не зависи и няма как да повлияе на общата картина?
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

INCUBUS написа:Правете си сметка какво става на неплатените големи язовири-пак казвам,какво да се замисляме,като от малкото членове на този форум нищо не зависи и няма как да повлияе на общата картина?
Не си прав брат, от всички нас зависи. Казваш, че не можем да повлияем на общата картина, ами аз повлиях на стар дунавски рибар да пуска малките риби, поне за няколко дена докато бяхме заедно. Повлиял съм на доста други колеги с примера си.От своя страна и те като направят същото, ще дойде момента, когато нещата ще се наредят. Дано само да не стане твърде късно и да няма какво да спасяваме. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

snegk написа: Дано само да не стане твърде късно и да няма какво да спасяваме.
За жалост е на път да се случи и така като гледам ще е скоро :evil: Обичах да ходя на Малко Шарково - почти унищожен, на път е тази съдба да застигне и яз.Жребчево :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

snegk написа:.... Повлиял съм на доста други колеги с примера си...
Тук snegk е много прав.
Много хубав е и поста на колегата badema.
И при мен настъпи известна промяна, особено след като станах член на сайта.Никога не ми е трябвала много риба - в къщи сме двама души, а и не обичам много риба, но съм раздавал на хора, които имат нужда от храна, а те никак не са малко!
От няколко години, прибирам по-малко риба/пак я раздавам/.
Примерът на много колеги от форума, които връщат всичко или почти всичко подейства и на мен, а пък аз се старая да дам пример на моите приятели. Доколко успявам е друг въпрос, но всичко не става от веднъж.
А за отношението към хванатата риба - от много години не прявя никакви компромиси, използвам дълги и меки живарници, полагам всички усилия рибата да остане жива до края на излета. Като не ми трябва рибата - по-добре да си я върна жива във водата, отколкото да храня лисиците по брега.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Привет!Отдавна я търся тая тема.Браво!Смисъл да се мрънка категорично има(колкото повече-толкова по добре).Смисъл от полемики няма.Закона или го спазваме, или сме бракониери,те хората са го писали за спазване не за мислене(няма аз продавах "малко" наркотици или аз "малко" го убих).Той хубаво го е казал човека...

" Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно."

Сега едно "copy-paste" на линка в малко други теми все ще има файдица.
Не се отказвайте(не сме толкова малко) и наслука! :drinkers:
snegk

Мнение от snegk »

Обиколих доста езера в Пирин,Рила, разговарях с много хора и колеги за риболова в езерата и реките, всички отговори са еднозначни- за мен забраната не важи, или - аз познавам горския. Няма да се оправим никога, ние сме дребни душици, които не гледат как да изкарат 20лв. днес а гледат как да откраднат или спестят 1 лев. Тъжна и жалка картина :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За това в крайна сметка става въпрос - национален манталитет,основите на който са заложени още в българското Средновековие,в ежедневието на работния измет - т.нар."парици"-ударението е на първата сричка и в ежедневието на "болярите" - средния областен и районен управленски апарат.Първата категория непрекъснато,ежедневно и денонощно,се опитвала да излъже на дребно десятниците на болярина,а втората категория на едро е лъгала централния царски апарат.От по-ново време същите характерни черти на същия манталитет, ги има в творчеството на Елин Пелин - образите на Андрешко и на Алеко Константинов - бай ви Ганьо.В днешно време за разцъфтяването на този манталитет по отношение на дивеча и рибата,голяма роля играе високата безработица и ниския жизнен статус на по-голямата част от населението.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Не се сещам за името на един гръцки философ, който е описал българите с три думи - краде, лъже, яде люто. Това си е самата истина за масово разпространения български индивид.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

ivelin_1976 написа:Не се сещам за името на един гръцки философ, който е описал българите с три думи - краде, лъже, яде люто. Това си е самата истина за масово разпространения български индивид.
Аз се сещам за Чърчил дето казал "Европа свършва там,къде започват да ядът шкембе и си честитят банята" :D

Абе ще се оправиме,ма няма да е скоро,а като гледам новото поколение кви са чалгарчета надали. :) Ще е добре все повече хора да си ловиме и пускаме,всичко зависи кой ще те вкара в света на риболова,а ако няма ето тема да се учат.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Paublo_Eskobar написа:......................Абе ще се оправиме,ма няма да е скоро,а като гледам новото поколение кви са чалгарчета надали. :) Ще е добре все повече хора да си ловиме и пускаме,всичко зависи кой ще те вкара в света на риболова,а ако няма ето тема да се учат.
Много вярно и точно заключение,което напълно споделям!!! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

То на това новото поколение бащите им са тук по форумите ...
Та ... чалгарщината не им е по рождение исках да кажа!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”