Куковадач

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Куковадач

Мнение от zaribanask8 »

Здравейте,Искам да попитам дали някой знае как се прави куковадач в домашни условия :?
Викат ми Николаев :)
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Re: Куковадач

Мнение от leshoqda400 »

Та той струва жълти стотинки,по-добре си купи един.
Който пие бира,не умира
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

leshoqda400 написа:Та той струва жълти стотинки,по-добре си купи един.
Е да ама е друго да му се кефиш като си го направил сам нали?
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Защо всеки пуска безсмислени теми през 2 часа ? Куковади колкото щеш по магазините..
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

sonax написа:Защо всеки пуска безсмислени теми през 2 часа ? Куковади колкото щеш по магазините..
По твойта логика да се затвори целия раздел ,а?Предишния пост си го казах ,че искам да си го направя сам.
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Колега след като си направиш куковадача,пусни една серия куки 22 номер с дълго стебло.
Team Milo - feel the difference
Аватар
sladkishka1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sladkishka1 »

С клечка става много добре.А клечки по водоемите колкото щеш!
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Колеги, не убивайте желанието на любителите на "Направи си сам" с този спам. Човекът съвсем ясно написа: Иска сам да си го направи. Като не му помагате, поне не му пречете. Той - меракът - идва с дребните нещица и после прераства в нещо по-голямо. Та така - на въпроса:
Кукоизваждач можеш да си направиш и на самият водоем, и в къщи. Някога, когато по магазините не се продаваха, аз си ги правех на язовира или реката. Подбирах едно твърдо, сухо и тънко клонче (с диаметър около 3 мм.) и с джобното ножче го заглаждах хубаво (дължина около 20 см.) на пръчицата. После, от едната страна го заострях като длето. (като латинската буква V). после, на това V правех същото v, но завъртяно под 90 градуса, или се получава нещо такова: __v__. Понеже няма как да ти го начертая с буквите, това, което ти нарисувах, представи си, че горната част на v-то я смъкваш на нивото на линийките __ __. Или, получава се едно малко каналче. В него трябва да попадне кукичката, която е забита в устата на рибката. Това е най-лесното. Можеш вместо дърво да използваш някаква пласмаса (сравнително твърда) с диаметър 3 мм. Можеш да използваш и метална тръбичка. Каквото успееш да си намериш. Можеш да проявиш творчество, като си направиш и някаква удобна дръжчица в другия край и монтираш халкичка, за да си я вържеш на врата - да ти е под ръка и да не я търсиш. Това е от мен. Успех и да го покажеш творението. Ти щом си решил да си го правиш - направи си го. Нали си е за теб. Другите да си го купят :D . Давай, ти си на ход.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

С пълнител от химикалка става :wink:
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

The D.I.Y man :smt038
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Най-обикновена клечка, чупиш 2-3 пъти, докато челото стане с подходяща форма и действаш. На следващия риболов, пак така.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

вземаш една отверка нормална не голяма и я сцепваш отпред и си готов. :drinkers:
Изображение
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

Ivo_Ivanov написа:вземаш една отверка нормална не голяма и я сцепваш отпред и си готов. :drinkers:
И аз така си направих,ма когато се наложи -все е някъде далеч от мен и си карам с
клечката която намеря наоколо.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Манастира написа:
Ivo_Ivanov написа:вземаш една отверка нормална не голяма и я сцепваш отпред и си готов. :drinkers:
И аз така си направих,ма когато се наложи -все е някъде далеч от мен и си карам с
клечката която намеря наоколо.
колега вържи го с некое въженце или ластик за врата и винаги ще е до теб. :drinkers:
Изображение
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

jagger1 написа:Колеги, не убивайте желанието на любителите на "Направи си сам" с този спам. Човекът съвсем ясно написа: Иска сам да си го направи. Като не му помагате, поне не му пречете. Той - меракът - идва с дребните нещица и после прераства в нещо по-голямо. Та така - на въпроса:
Кукоизваждач можеш да си направиш и на самият водоем, и в къщи. Някога, когато по магазините не се продаваха, аз си ги правех на язовира или реката. Подбирах едно твърдо, сухо и тънко клонче (с диаметър около 3 мм.) и с джобното ножче го заглаждах хубаво (дължина около 20 см.) на пръчицата. После, от едната страна го заострях като длето. (като латинската буква V). после, на това V правех същото v, но завъртяно под 90 градуса, или се получава нещо такова: __v__. Понеже няма как да ти го начертая с буквите, това, което ти нарисувах, представи си, че горната част на v-то я смъкваш на нивото на линийките __ __. Или, получава се едно малко каналче. В него трябва да попадне кукичката, която е забита в устата на рибката. Това е най-лесното. Можеш вместо дърво да използваш някаква пласмаса (сравнително твърда) с диаметър 3 мм. Можеш да използваш и метална тръбичка. Каквото успееш да си намериш. Можеш да проявиш творчество, като си направиш и някаква удобна дръжчица в другия край и монтираш халкичка, за да си я вържеш на врата - да ти е под ръка и да не я търсиш. Това е от мен. Успех и да го покажеш творението. Ти щом си решил да си го правиш - направи си го. Нали си е за теб. Другите да си го купят :D . Давай, ти си на ход.
Еее мерси колега ето такъв отговор чаках :) Благодаря и за другите предложения :)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”