Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Куковадач
Модератор: emo vasilev
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Куковадач
Здравейте,Искам да попитам дали някой знае как се прави куковадач в домашни условия 

Викат ми Николаев 

- leshoqda400
- новобранец
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Re: Куковадач
Е да ама е друго да му се кефиш като си го направил сам нали?leshoqda400 написа:Та той струва жълти стотинки,по-добре си купи един.
Викат ми Николаев 

- sonax
- вече хвърля и на тежко
Защо всеки пуска безсмислени теми през 2 часа ? Куковади колкото щеш по магазините..
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
По твойта логика да се затвори целия раздел ,а?Предишния пост си го казах ,че искам да си го направя сам.sonax написа:Защо всеки пуска безсмислени теми през 2 часа ? Куковади колкото щеш по магазините..
Викат ми Николаев 

- kaminero65
- научил се да хвърля
Колега след като си направиш куковадача,пусни една серия куки 22 номер с дълго стебло.
Team Milo - feel the difference
- sladkishka1
- научил се да хвърля
С клечка става много добре.А клечки по водоемите колкото щеш!
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
Колеги, не убивайте желанието на любителите на "Направи си сам" с този спам. Човекът съвсем ясно написа: Иска сам да си го направи. Като не му помагате, поне не му пречете. Той - меракът - идва с дребните нещица и после прераства в нещо по-голямо. Та така - на въпроса:
Кукоизваждач можеш да си направиш и на самият водоем, и в къщи. Някога, когато по магазините не се продаваха, аз си ги правех на язовира или реката. Подбирах едно твърдо, сухо и тънко клонче (с диаметър около 3 мм.) и с джобното ножче го заглаждах хубаво (дължина около 20 см.) на пръчицата. После, от едната страна го заострях като длето. (като латинската буква V). после, на това V правех същото v, но завъртяно под 90 градуса, или се получава нещо такова: __v__. Понеже няма как да ти го начертая с буквите, това, което ти нарисувах, представи си, че горната част на v-то я смъкваш на нивото на линийките __ __. Или, получава се едно малко каналче. В него трябва да попадне кукичката, която е забита в устата на рибката. Това е най-лесното. Можеш вместо дърво да използваш някаква пласмаса (сравнително твърда) с диаметър 3 мм. Можеш да използваш и метална тръбичка. Каквото успееш да си намериш. Можеш да проявиш творчество, като си направиш и някаква удобна дръжчица в другия край и монтираш халкичка, за да си я вържеш на врата - да ти е под ръка и да не я търсиш. Това е от мен. Успех и да го покажеш творението. Ти щом си решил да си го правиш - направи си го. Нали си е за теб. Другите да си го купят
. Давай, ти си на ход.
Кукоизваждач можеш да си направиш и на самият водоем, и в къщи. Някога, когато по магазините не се продаваха, аз си ги правех на язовира или реката. Подбирах едно твърдо, сухо и тънко клонче (с диаметър около 3 мм.) и с джобното ножче го заглаждах хубаво (дължина около 20 см.) на пръчицата. После, от едната страна го заострях като длето. (като латинската буква V). после, на това V правех същото v, но завъртяно под 90 градуса, или се получава нещо такова: __v__. Понеже няма как да ти го начертая с буквите, това, което ти нарисувах, представи си, че горната част на v-то я смъкваш на нивото на линийките __ __. Или, получава се едно малко каналче. В него трябва да попадне кукичката, която е забита в устата на рибката. Това е най-лесното. Можеш вместо дърво да използваш някаква пласмаса (сравнително твърда) с диаметър 3 мм. Можеш да използваш и метална тръбичка. Каквото успееш да си намериш. Можеш да проявиш творчество, като си направиш и някаква удобна дръжчица в другия край и монтираш халкичка, за да си я вържеш на врата - да ти е под ръка и да не я търсиш. Това е от мен. Успех и да го покажеш творението. Ти щом си решил да си го правиш - направи си го. Нали си е за теб. Другите да си го купят

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- hanks
- вече хвърля и на тежко
С пълнител от химикалка става 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Най-обикновена клечка, чупиш 2-3 пъти, докато челото стане с подходяща форма и действаш. На следващия риболов, пак така.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
И аз така си направих,ма когато се наложи -все е някъде далеч от мен и си карам сIvo_Ivanov написа:вземаш една отверка нормална не голяма и я сцепваш отпред и си готов.
клечката която намеря наоколо.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
колега вържи го с некое въженце или ластик за врата и винаги ще е до теб.Манастира написа:И аз така си направих,ма когато се наложи -все е някъде далеч от мен и си карам сIvo_Ivanov написа:вземаш една отверка нормална не голяма и я сцепваш отпред и си готов.
клечката която намеря наоколо.

- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Еее мерси колега ето такъв отговор чакахjagger1 написа:Колеги, не убивайте желанието на любителите на "Направи си сам" с този спам. Човекът съвсем ясно написа: Иска сам да си го направи. Като не му помагате, поне не му пречете. Той - меракът - идва с дребните нещица и после прераства в нещо по-голямо. Та така - на въпроса:
Кукоизваждач можеш да си направиш и на самият водоем, и в къщи. Някога, когато по магазините не се продаваха, аз си ги правех на язовира или реката. Подбирах едно твърдо, сухо и тънко клонче (с диаметър около 3 мм.) и с джобното ножче го заглаждах хубаво (дължина около 20 см.) на пръчицата. После, от едната страна го заострях като длето. (като латинската буква V). после, на това V правех същото v, но завъртяно под 90 градуса, или се получава нещо такова: __v__. Понеже няма как да ти го начертая с буквите, това, което ти нарисувах, представи си, че горната част на v-то я смъкваш на нивото на линийките __ __. Или, получава се едно малко каналче. В него трябва да попадне кукичката, която е забита в устата на рибката. Това е най-лесното. Можеш вместо дърво да използваш някаква пласмаса (сравнително твърда) с диаметър 3 мм. Можеш да използваш и метална тръбичка. Каквото успееш да си намериш. Можеш да проявиш творчество, като си направиш и някаква удобна дръжчица в другия край и монтираш халкичка, за да си я вържеш на врата - да ти е под ръка и да не я търсиш. Това е от мен. Успех и да го покажеш творението. Ти щом си решил да си го правиш - направи си го. Нали си е за теб. Другите да си го купят. Давай, ти си на ход.

Викат ми Николаев