Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Куковадач
Модератор: emo vasilev
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Re: Куковадач
Направих си го от химикалка ,че днес в даскало ми счупиха любимата
и да не я хвърлям я направих.Да кача ли тема как съм я направил или няма смисъл 

Викат ми Николаев 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
давай да го видим тук този кукоизваждач

Ами нали вече си пуснал темата приятелю. Тази е темата. Давай снимка. След няколко дни и аз ще кача някоя, но сега нямам възможност. Давай смело.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Така
1.Извадих на химикалката пълнителя и другите екстри и оставих само външната част(конуса)

2.С нож го оформих както колегата ми каза като тази форма ""V""

3.С боички го оцветяваме по няш избор,аз лично избрах небесно синьо.(боите ми са за макети)

Моля пишете и давайте мнения за първия ми домашен куковадач кажете ако нещо съм збъркал
1.Извадих на химикалката пълнителя и другите екстри и оставих само външната част(конуса)

2.С нож го оформих както колегата ми каза като тази форма ""V""

3.С боички го оцветяваме по няш избор,аз лично избрах небесно синьо.(боите ми са за макети)

Моля пишете и давайте мнения за първия ми домашен куковадач кажете ако нещо съм збъркал
Викат ми Николаев 

Браво колега. Само една малка забележка. И аз съм пропуснал в началото да го кажа, но не е късно. Там, където си рязал с ножчето, добре затъпи (но много внимателно) всички остри ръбове, за да не режеш влакното на повода. Иначе е ОК!. Направи си и втора, по-тънка - за уклей или за дребни рибета, за да не се нараняват при изваждането на куката. Ако използваш, както те посъветваха колегите някаква тънка отверка или тел (около 2 мм дебела), задължително да заоблиш острите ръбове. И още нещо: Ако е тел, от единия край я сплескай малко (като отверка) за да се разшири и тогава направи каналчето.
Браво за труда. От мен имаш за упоритостта +++++ и желанието.
Браво за труда. От мен имаш за упоритостта +++++ и желанието.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Гледам си се справил колега,но все пак да ти дам и аз една елементарна идея..
Тел дал господ навсякъде..
Ф = 0.8 мм. от телоподаваща машина за заваряване /не е задължително/ Важното да е леко стоманизирана,зада не се криви лесно..

Дръжката е от стара подвижна плувка..
Ф = 0.8 мм. от телоподаваща машина за заваряване /не е задължително/ Важното да е леко стоманизирана,зада не се криви лесно..
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Харесва ми идеята ти ще я пробвам скоро.Бай Гого- Сиромаха написа:Гледам си се справил колега,но все пак да ти дам и аз една елементарна идея..
П.П Телефона ти да не е Sony Ericsson K750i?

Викат ми Николаев 

-
- фен клуб-скобар
Пробвах се и аз да си направя кукоизваждач и резултата ми хареса.
От клечка от някакво дърво, може би чам.
Обработвал съм с дремел и на ръка с шкурка

И естествено...

И естествено...

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Красив еvlado-fidera написа:Пробвах се и аз да си направя кукоизваждач и резултата ми хареса.
И естествено...![]()

Викат ми Николаев 

Химикал БИГ оранжавите разглобяваш хвурляш всичко освен оранжевата тръбичка.
решеш с ножовка надлъжно един процеп или на няква друга метална тръбичка до 5-6милиметра.
С химикала е по добре защото е оранжев и се вижда по добре при инструментите в куфара.
Може да се пробие с малка боргия и да се сложи ринг на ключодържател за закачане на рибарският елек.
Този инструмент трябва дае под ръка винаги!
решеш с ножовка надлъжно един процеп или на няква друга метална тръбичка до 5-6милиметра.
С химикала е по добре защото е оранжев и се вижда по добре при инструментите в куфара.
Може да се пробие с малка боргия и да се сложи ринг на ключодържател за закачане на рибарският елек.
Този инструмент трябва дае под ръка винаги!
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Много добре се получава от тръбичката от винтил на ЗИЛ-Джуган или Прага. Финен, здрав и става много бързо и лесно.