Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Моля дайте съвет за дънната
Модератор: sapuna
Моля дайте съвет за дънната
Здравейте на всички запалени рибари. Аз съм нов в форума и от скоро се занимавам с риболов. И искам един съвет. Интересува ме на какво разстояние трябва да се вържат кукичките една от друга на дънната.И колко броя трябва да бъдат
.
И кое е по ефективно:с хранилка или само с тежест.
Благодаря ви предварително.

И кое е по ефективно:с хранилка или само с тежест.

Благодаря ви предварително.
- Coldeye^
- научил се да хвърля
Ами аз на моята дънна съм с хранилка и съм доволен,защото колкото и да е захранката която слагам вътре малко от малко примамва рибата и по-лесно се хваща.Ако си само с тежест едва ли ще имаш голям късмет с улова.А за разстоянието между куките-аз имам 3 куки на разстояние по-малко от една педя вързани на къси поводи.Куките естествено са различен номер. 

Нека запазим България чиста за нашите деца!

- Диканаров
- кандидат преподавател
моля дайте съвет за дънната
Верти, ако ползваш пружина за задържане на захранката поводите трябва да са ти от мек, хирургически конец с къс повод . Поводът на куките следва да е до 10 см. Аз слагам една или две от долната страна на пружината и една или две от горната страна. Там има ушенца. Ако си без пружина, а с долно олово , вържи си първият повод на разстояние около 30см. от оловото и следващият пак на около 30 см. Поводите ти следва да са под 15см. дълги за да не се заплитат една с друга. Има много монтажи, и най-добре виж някой по-опитен колега да ти ги покаже как изглеждат на практика. На слука.