Моля дайте съвет за дънната

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
werti
новобранец
новобранец

Моля дайте съвет за дънната

Мнение от werti »

Здравейте на всички запалени рибари. Аз съм нов в форума и от скоро се занимавам с риболов. И искам един съвет. Интересува ме на какво разстояние трябва да се вържат кукичките една от друга на дънната.И колко броя трябва да бъдат :D.
И кое е по ефективно:с хранилка или само с тежест. :oops:

Благодаря ви предварително.
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Coldeye^ »

Ами аз на моята дънна съм с хранилка и съм доволен,защото колкото и да е захранката която слагам вътре малко от малко примамва рибата и по-лесно се хваща.Ако си само с тежест едва ли ще имаш голям късмет с улова.А за разстоянието между куките-аз имам 3 куки на разстояние по-малко от една педя вързани на къси поводи.Куките естествено са различен номер. :roll:
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
Аватар
werti
новобранец
новобранец

Мнение от werti »

А на какво растояние трябва да е 1-вата кука от хранилката?
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

моля дайте съвет за дънната

Мнение от Диканаров »

Верти, ако ползваш пружина за задържане на захранката поводите трябва да са ти от мек, хирургически конец с къс повод . Поводът на куките следва да е до 10 см. Аз слагам една или две от долната страна на пружината и една или две от горната страна. Там има ушенца. Ако си без пружина, а с долно олово , вържи си първият повод на разстояние около 30см. от оловото и следващият пак на около 30 см. Поводите ти следва да са под 15см. дълги за да не се заплитат една с друга. Има много монтажи, и най-добре виж някой по-опитен колега да ти ги покаже как изглеждат на практика. На слука. :lol:
Аватар
werti
новобранец
новобранец

Мнение от werti »

Благодаря колеги. Наслука и на вас. Само големи риби през новия сезон. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”