Най-евтина светлина за бивака!...

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Най-евтина светлина за бивака!...

Мнение от gogibo »

"Предаторе",единственото,което може да те убеди е-сравнението на интензитет
светлина/от 2м височина/и показанието на мултицета. Аз говоря/пиша/за реални
параметри пробвани от няколко години насам,пък ти както искаш го разбирай.
Мислейки,рационално и безпристрастно,май Бобо33333...ще реши казуса-огледала
плюс диоди,ако разбира се,уреда отчете по малко ТОК,при по силна светлина от два м.
височина.Въпрос на тест,както повечето "измислици"които правим ,за да ни е
добре докато бивакуваме и чакаме шпионката да "Хвръкне"или индикатора да свирне.
Кроки,това НЛО колко "Смуче",мерил ли си го?
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

По данните от сайта - 100 милиампера. (12 V / 1,2 W)
Бях се заблудил. Какво ли съм смятал първоначално, но е добре, че се поправих. Корегирах и предното си мнение. 100 милиампера са много добре, но не е ясно тези 108 лумена осветеност първо за какво разстояние са и второ, съмнява ме, дали ще се получи този интензитет на луминисцентната 8 W лампа. Иначе, като консумация е добре за този брой диоди.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,аз от тези разбирам колкото да си човъркам и бъзикам ако нещо ми се повреди да го направя.Това включва евентуално откриване на повреда,намиране на същата част,разпояване и заменяне с нова :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Възползвам се от знанията на мои приятели,които само самолет не са ми правили още,защото нямам :lol: :lol: :lol: Наистина са икономични,светят като за световно и бая време ще им трябва да свалят хубав акумулатор.Пробвано е но със по 6-7 такива,но със по три диода !!!Значи,когато си правех старата лодка,си вградих същите и в нея,вечерно време съм като космически кораб :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Любо,благородно ти завиждам за приятелите.Ако и аз имах такива"под ръка",като теб,
реализираните ми "измислици"щяха да са повече. Поздрави за теб и приятелите ти !
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

jagger1 написа:По данните от сайта - 100 милиампера. (12 V / 1,2 W)
Бях се заблудил. Какво ли съм смятал първоначално, но е добре, че се поправих. Корегирах и предното си мнение. 100 милиампера са много добре, но не е ясно тези 108 лумена осветеност първо за какво разстояние са и второ, съмнява ме, дали ще се получи този интензитет на луминисцентната 8 W лампа. Иначе, като консумация е добре за този брой диоди.
С огледала ще докарат много по голям интензитет,тези диоди се ползват при мобилните телефони за светкавици,светлината им е насочена та със системата с огледалата ще е чук.
Гогибо нема нужда да си го доказваме,от 10 години се занимавам със мобилни телефони а при тех осветлението е само от диоди и говорим за захранване от порядъка на 2,3 до 3,6 волта.
Немам време да седна да видиш ква лампа ше съчина и не можеш да ме стигнеш никога с консумацията.
Просто исках да ти помогна градивно,винаги се радвам на хора които творат
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Гогибо,ако ми беше по-близко,двама луди като се съберат на едно място,наистина доста неща щяхме да направим.Много обичам да човъркам и повечето неща си правя сам.Времето обаче ме смазва и доста ангажименти имам,иначе постоянно ми се иска да се занимавам с нещо от този род.Сега в сервиза,като има нещо за правене,момчетата почват,а пък аз като се завъртя и ги видя че се туткат и мислят два часа,веднага грабвам нещата и просто се оклепвам целия,ако ще да съм тръгнал на сватба с костюма :lol: :lol: :lol:

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...вечерно време съм като космически кораб :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ооо, пътувал съм аз в тоя кораб и наистина е много гот осветлението ти! Даже се запалих и на моята черупка да направя като твоето осветление, вътре което е. Замислил съм и даже девиаторно изпълнение на ключетата, когато съм сам, където и да съм -отпред, отзад, все да си ги цъкам :lol: :lol: :lol:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Гогибо,ако ми беше по-близко,двама луди като се съберат на едно място,наистина доста неща щяхме да направим........................... :lol: :lol: :lol:
Трима много ли ще са :roll: :( :lol: :lol: :lol:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имаше такъв филм - "Двама са малко,трима са много" ама при нас ще има място и за четири и пет шапшала,няма да се плашиш :lol: :lol: :lol:

biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Както е казал Мечо Пух ''колкото повече, толкова повече" идеи много, време и пари нет :D
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Предаторе,без да те предизвиквам,ама седни и направи няква лампа с диодите от
телефони,с които/вярвам ти/си се занимавал 10 год.Ако свети по добре/от 2м височина/
и е по икономична то,аз и колегите ни ще минем на твоя вариант и ще те споменаваме
с добро.Ние тук "не си ги мериме"-ако не си разбрал!?,а се опитваме да сътворим нещо
практично и икономично,за да е полезно за всички ни.Поздрави!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Значи тук въпросът, както аз го разбирам, е поставен така: Коя е най-евтината (икономична) лампа, която при еднакви други условия (мощност, осветеност на квадратен метър на разстояние 1 метър от източника, при едно и също захранващо напрежение от 12 V), ще даде най-ниска консумация.
Използвал съм и лампа 8W (луминисцентна), и подвижна лампа с рефлектор и вградени 5 броя диоди, използвал съм едновременно и три такива диодни лампи (общо 15 диода) с рефлектор, Използвал съм и редица други диодни лампи - със сонарно зареждане или без такова, като всичките са ползвали 12 V захранване. Действително, най-дълго издържа акумулаторчето ми (12V / 12 Ah) с диодните лампи, но не и като интензитет на светене спрямо лампата от 8 W (луминисцентната). Не абсолютизирам нещата, защото има диоди, които са с изключително висок интензитет на светене, но нещата трябва да се сравнят при еднакви условия. По-горе споменах. Когато се постигне с диодите дадена осветеност на квадратен метър, от дистанция 1 метър, която да е равна на осветеността от луминисцентната лампа, на квадратен метър от разстояние един метър, тогава трябва да се сравнява консумацията на двата светлинни източника. Иначе, 10 диода консумират 80 милиампера, пък 8 W луминисцентната лампа 300 милиампера - не е съпоставимо. Колко е осветеността на тези диоди на квадратен метър от дистанция 1 метър, които консумират примерно 80 милиампера - спрямо осветеността на 8 W луминисцентна лампа, консумираща 300 милиампера? Това трябва да се каже и да се измери. Иначе - тази свети по-силно, не бе - онази е по-силна, това е несериозно. Аз съм по-близко до мнението на Гоги, защото поне с тези лампи, с които съм пробвал, осветеността от диодите е в пъти по-малка от 8 ватовата луминисцентна лампа. Да, консумират по-малко, но и дават по-малък светлинен поток на 1 кв. метър от разстояние 1 метър. Ако се намерят подходящите диоди, с подходящият интензитет, може и да се обърнат нещата в полза на диодите, но за сега - 8 W лумин. лампа води в класацията.
п.п. Продават се диодни лампи (готови) с доста голям брой вградени диоди с рефлектор за къмпинг и за автомобил, които по габарити са колкото 8 W-та лумин. лампа, но осветеността от тях е значително по- ниска спрямо 8W лумин. лампа. Да, консумацията им е по-ниска, но не и осветеността.
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Здравейте, Джагар, Гогибо, молбата ми е към двама ви, разберете се един от вас да закупи един метър от тези диоди WHFLW60 White 12V/14.4W/m 21.00лв/m без ДДС от http://www.led.omega-light.com/Flexstri ... strips.htm, или от някой магазин по ваше усмотрение, но този модел точно. Разделете лентата приблизително на две (за да се получи консуматор с приблизително 8 вата мощност), и свържете с токоизточник. Ако прецените, че светлината, която излъчва е по - малка от 8в лум. лампа и консумацията надвиша 300 м.А, то аз съм съгласен да поема разходите по лентата с диоди като ми я изпратите с куриер.Така всички следящи темата ще знаят каква лампа да си закупят за прекрасните нощи с приятели и приятен риболов :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Скоро видях прожектол като тези които хората си ги инсталират по дворовете да им осветяват вечер за да не влизат крадци/не че ще ги спре де/ LED диода беше с големина 2х2см и трябва да ви кажа че светеше сто пъти по силно от каквото и да е осветително тяло които съм виждал до сега в живота ми.И понеже са от скоро на пазара ни,поне вече ги има на всякъде,явно продавача си мислеше че продава космически кораб и му искаше 140 лв и направо ми паднаха пломбите и го подминах.Има диоди,които са страшно икономични и стотици пъти по силно светещи от една 8w лампа.Да,цената е сериозна,но пък нямате проблеми с постоянното падане и сменяне на акумулатори.Аз примерно,бих дал по-голяма сума,бих закупил нещо от този сорт и да си реша веднъж за винаги проблема с осветлението.Скоро ще се сдобия с такова животно,малко преди да свърши забраната и чак след това ще си говорим по същество.Сега наистина си спорим,но пък се нахъсваме и стимулираме мозъците ни да работят по интензивно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Току виж сме измъдрили нещо интересно :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

Аз май ще млъкна и ще гледам отстрани!
Защо дисплеите станаха led осветени?Защо на съвременните автомобили осветлението е диодно?Пичове пак преди нас са открили топлата вода да му се невиди
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”