Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Намерих въдица....на шосето
Модератор: dantho.mihov
- enterprise
- вече хвърля и на тежко

Намерих въдица....на шосето
Прибирам се от работа вчера -тежък ,изморителен ден ,шофирам мързеливо и си мисля как да прилъжа едни амури -с пва торбички или метода на Сапуна със замръзналите чашки...Изведнъж след един завой на пътя ,на асфалта-гледам въдица -викам си ,баси полудявам,привиждат ми се въдици на шосето....след миг спрях -гледам двуколенен архаичен ДАМ , със стара макара ,и счупена плувка на него ,направен монтажа с олова,безупречно вързана кука,само плувката счупена ...(какво ли ще се случи с прескъпите карбони ,като паднат на асфалт)..огледах се -явно го няма собственика,а и не изпреварих рибари....
След 500 метра настигам две момчета ,на колела-единия към 15 години,другия по-малък,на големия в раницата се вее въдица с плувка...Спрях пред тях,викам -младежи накъде така и те притеснено,ама ние нямаше да ловим ,само се разкарваме(помислиха ме за горски ,знаят,че е забрана)...викам споко младежи с вашия риболов няма да свърши рибата -ловете си....питам малкия-хайде този е за риба,ти накъде -и той -ами и аз на риба,викам му а въдицата ти къде е и той -ами тук е -обръща се и в раницата няма въдица-леле загубил съм я....АЗ намерих една на пътя-гледат- нашата е ...Много ти благодарим,ама няма какво да ти дадем за благодарност-и ми стана любопитно-и аз викам -кво имате -може да ми хареса нещо-спогледаха се и отвориха една кутия за обувки-
вътре-7 куки,15 метра корда ,,за плувка''-тънка,няколко лъжици с тройки-,,блесни'', явно,към 20 метра намерена на брега на тракиец дебела корда-,,за шаран'' и около 10 броя плувки от ,,пуешко перо'',трици омесени със сух хляб-захранка,един вирбел с карабинка-,,това не знаем какво е"....викат само куките са ни малко,като идем в града ще си вземем,викам айде дайте една от вашите плувки тип перо от пуйка и сме квит...дадоха ми...
Питат- рибар ли сте -викам -малко....
Аз иначе лятото съм подвижен катун-багажника на гоуфа зареден ,като ми писне да вадя зъби -кацам на брега на някой гьол..
Та колегите се сдобиха с малко подаръци:
-ролка дебело влакно,, за шаран''-карп експерт флуо -бяха останали към 200 метра
-влакна за плувка космос на тубертини -2 чисто нови ролки
-към 5,6 плувки
-комплект оливетки и олова,дропери
-куки -на камасан,филстар,тубертини,някакви френски -различни размери -към 100 броя
-едни малко ползвани евтини макари на видракс-2 броя...
-едно малко куфарче за риболовни принадлежности-триетажно
-пловин пакет захранка на сенсас
-няколко хранилки
-различни дребни аксесоари
Викам -айде да им скъсате джуките...
Не знам ,но аз лично почувствах тия обикновени момчета от село,много по близо като колеги ,отколкото типовете с такъми за амнайсе хиляди лева ,дето ги срещам на платените водоеми ... и като не могат да хванат вдигат скандал на арендатора,че тук няма риба и няма да платят такса....
Пробвах плувката от пуешко перо-нямате си на представа,колко е балансирана,чувствителна и стабилна,ако ме видите по Хасковско-кърджалийски-пловдивски водоеми да клеча с плувка от пуешко перо -да знаете ,че не ми пука и съм щастлив...
След 500 метра настигам две момчета ,на колела-единия към 15 години,другия по-малък,на големия в раницата се вее въдица с плувка...Спрях пред тях,викам -младежи накъде така и те притеснено,ама ние нямаше да ловим ,само се разкарваме(помислиха ме за горски ,знаят,че е забрана)...викам споко младежи с вашия риболов няма да свърши рибата -ловете си....питам малкия-хайде този е за риба,ти накъде -и той -ами и аз на риба,викам му а въдицата ти къде е и той -ами тук е -обръща се и в раницата няма въдица-леле загубил съм я....АЗ намерих една на пътя-гледат- нашата е ...Много ти благодарим,ама няма какво да ти дадем за благодарност-и ми стана любопитно-и аз викам -кво имате -може да ми хареса нещо-спогледаха се и отвориха една кутия за обувки-
вътре-7 куки,15 метра корда ,,за плувка''-тънка,няколко лъжици с тройки-,,блесни'', явно,към 20 метра намерена на брега на тракиец дебела корда-,,за шаран'' и около 10 броя плувки от ,,пуешко перо'',трици омесени със сух хляб-захранка,един вирбел с карабинка-,,това не знаем какво е"....викат само куките са ни малко,като идем в града ще си вземем,викам айде дайте една от вашите плувки тип перо от пуйка и сме квит...дадоха ми...
Питат- рибар ли сте -викам -малко....
Аз иначе лятото съм подвижен катун-багажника на гоуфа зареден ,като ми писне да вадя зъби -кацам на брега на някой гьол..
Та колегите се сдобиха с малко подаръци:
-ролка дебело влакно,, за шаран''-карп експерт флуо -бяха останали към 200 метра
-влакна за плувка космос на тубертини -2 чисто нови ролки
-към 5,6 плувки
-комплект оливетки и олова,дропери
-куки -на камасан,филстар,тубертини,някакви френски -различни размери -към 100 броя
-едни малко ползвани евтини макари на видракс-2 броя...
-едно малко куфарче за риболовни принадлежности-триетажно
-пловин пакет захранка на сенсас
-няколко хранилки
-различни дребни аксесоари
Викам -айде да им скъсате джуките...
Не знам ,но аз лично почувствах тия обикновени момчета от село,много по близо като колеги ,отколкото типовете с такъми за амнайсе хиляди лева ,дето ги срещам на платените водоеми ... и като не могат да хванат вдигат скандал на арендатора,че тук няма риба и няма да платят такса....
Пробвах плувката от пуешко перо-нямате си на представа,колко е балансирана,чувствителна и стабилна,ако ме видите по Хасковско-кърджалийски-пловдивски водоеми да клеча с плувка от пуешко перо -да знаете ,че не ми пука и съм щастлив...
Последно промяна от enterprise на Сря Май 18, 2011 2:38 pm, променено общо 1 път.
-
strijok
- учете се от него

Re: Намерих въдица....на шосето
Достойна постъпка
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
tisho_9610
- ще става разбирач

Браво добра постъпка

-
Красимир Кюрпеков
Кадире , голям си
. Вярвай ми тия деца щете помнят много време 
- pachosz
- сериозен играч

Тез младежи ще те споменават с добро поне следващите 40 години... когато отдаавна няма да са младежи
Добрините се помнят!
- pacho109
- сериозен играч

Ашколсун
Имам добри спомени от Тракиец ,като бях на тази възраст.7.00ч.Хващане на първият рейс от Кърджали за Хасково,слизане на Николово,ходом марш към Попския ръкав,ловиш хулиганчета,ниско прелитащи изстребители МиГ-21 от Узунджово,че не си чуваш звънеца като клъвне.Към 18ч. по обратния маршрут 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Като прочетох това, което си написал се сетих за нещо от ранните ми детски години. Бил съм не повече от 7-8 годишен. Първи-втори клас. Та с баща ми и рибарската компания отидохме на язовир Васил Коларов (сега Голям Беглик) за 2-3 дни. Бяхме на едни бунгала на горските габотници по дърводобива. Нямам спомени, как бяхме попаднали там, но имаше един бай Илия. Името му и до днес си го спомням с уважение и с добро. Та тогава ловях или с лескова пръчка или с една бамбукова, която баща ми ми беше направил и бях много горд с нея
. Става дума само за плува
. Когато баща ми си почиваше, спининговата му пръчка беше под моя "власт", с което бях още по-горд. Колко пъти съм му съсипвал влакната и колко блесни му оставих във водата..... само аз и той си знаем, но не ми се сърдеше. Та за въпросният бай Илия: Човекът ме наблюдавал и не зная какво си е мислил, но в един момент, дойде при мен. Гледам го носи една метална въдица - собствено производство, като за дръжка беше монтирал едно дебело парче бамбук около 40 см. дълго. Погали ме по главата и ми каза: Хайде сега да те видя с този "спининг" как ще се представиш. Ако хванеш - подарявам ти я, ако не хванеш, ще ти дам и една хубава плувка. Аз бях като "нас.ан" от щастие. Човекът ми я подари. Ама от къде да знам, че не казал на баща ми? Прибирам се вечерта и си прибрах пръчката в бунгалото до леглото. Не съм я крил, просто си я изправих до леглото. Тръгнахме да си лягаме и баща ми я видя. Веднага последва въпрос: Това какво е? От къде си го взел? Я си кажи приятелю всичко .... И докато обясьня, хрън, мрън, ....ама такова, ама той бай Илия ми я подари.... лююююс едно шамарче - да не би да съм я откраднал. Рев, рев, обяснения ..... цяла нощ не мигнах. А горските си ходеха всяка вечер и идваха на сутринта. Та на другата сутрин нещата се изясниха, ама аз си го отнесъх шамарчето. За профилактика - да си имам едно наум
п.п. И до ден днешен тази въдица си я пазя като спомен от бай Илия. Той ме научи и на риболова с мамарец и ручейник. Тогава за първи път ми го показа. С дълбок поклон към него. Поклон колега и пред теб. Мисля, че тези деца ще те запомнят с много добро.
п.п.2: А шамарчето и него си го пазя като мил спомен. И от него имаше полза . Баща ми гледаше на мен вече с друго око и си имахме пълно доверие до последно.

п.п. И до ден днешен тази въдица си я пазя като спомен от бай Илия. Той ме научи и на риболова с мамарец и ручейник. Тогава за първи път ми го показа. С дълбок поклон към него. Поклон колега и пред теб. Мисля, че тези деца ще те запомнят с много добро.
п.п.2: А шамарчето и него си го пазя като мил спомен. И от него имаше полза . Баща ми гледаше на мен вече с друго око и си имахме пълно доверие до последно.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- sapuna
- Модератор

- Обратна връзка:
Велик си! 
- mitiogt
- ще става разбирач

eваларка , преди всичко трее си човек !!!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
-
Todor Georgiev
- научил се да хвърля

БРАВО !невероятна постъпка !ВЕЛИК СИ !
Похвално колега. Де да можеше всички да са като теб
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
БРАВО !!!
Не търси пътя, отиди там където го няма и остави следа !
Конфуций
HEAVY METAL LIFE STYLE
Конфуций
HEAVY METAL LIFE STYLE