Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Здравейте, току-що се регистрирах и това ми е първо влизане във форумите на сайта. От Велики Преслав съм и обикалям с приятели водоемите на Шуменско. Наскоро учредихме и риболовен клуб в града - казва се "Чисти брегове" - заглавието подсказва целите ни - борба с бракониерството и ниската култура по водоемите, обогатяването на рибните запаси и видове, привличане на децата към благородни занимания и т.н.
Сега по темата: бяхме ннеотдавна на язовира в с. Кюлевча - добре подреден и зарибен, достъпен и при дъжд, близо до селото, което изобилства с леглова база, а Мадара е на 30 мин. пеша. Амурът от аватара ми е от там - на 7-метров директен телескоп и стръв - замразена царевица и мартеничка от червейчета. Има изобилие от шарани от 0.5 до 5 кг, амур и толстолоб. Такса 5 лв. и 5,50 лв./кг ако искаш да си вземеш риба /каракудата не се плаща/. Понеже дъното е глинесто, язовирът не държи тиня и рибата от там е много вкусна. Шараните над 2 кг обаче мазнеят заради щедрото хранене.
Айде, наслука и хубави празници - ще пиша, когато уточним дата за риболовния турнир на
клуба ни - може би уикенда преди Петровден /25-26 юни/, на яз. Тича
Сега по темата: бяхме ннеотдавна на язовира в с. Кюлевча - добре подреден и зарибен, достъпен и при дъжд, близо до селото, което изобилства с леглова база, а Мадара е на 30 мин. пеша. Амурът от аватара ми е от там - на 7-метров директен телескоп и стръв - замразена царевица и мартеничка от червейчета. Има изобилие от шарани от 0.5 до 5 кг, амур и толстолоб. Такса 5 лв. и 5,50 лв./кг ако искаш да си вземеш риба /каракудата не се плаща/. Понеже дъното е глинесто, язовирът не държи тиня и рибата от там е много вкусна. Шараните над 2 кг обаче мазнеят заради щедрото хранене.
Айде, наслука и хубави празници - ще пиша, когато уточним дата за риболовния турнир на
клуба ни - може би уикенда преди Петровден /25-26 юни/, на яз. Тича

-
- новобранец
никой ли вчера не направил някой излет да сподели 

-
- ще става разбирач
Вчера бях на Бозвелийския.
След като един приятел ми се похвали, че през седмицата извадил 6 шарана над кило и 30тина по 400гр, викам айде да ме водиш, да видя и аз какво е що е.
В 5,30 бяхме на брега. От ляво на пазача брега е целия обрасъл с тръстика, сред която има празни места по 3-4 метра широки. Идеални места за шаран. Там именно е ловил авера през седмицата. И наистина в тръстиките ври от риба - и дребни и по-едри шарани. Леле викам - убихме я. Но.... гледам едни пластмасови бутилки плуват, през равно разстояние и странно си стоят на едно място, въпреки лекия вятър. Светна ми - мрежа. Целия бряг с тръстиката опасан с мрежа. Риболова там - невъзможен. Всичко детско в мене умря. После пазача каза, че там вече било забранено да се лови.......
От там, разочаровани, се преместихме отдясно на пазача, където има една ивица от 30-40 метра, на която става да се лови. Вече имаше 4-5 колеги, но пак хванахме добри места. Поглеждам към левия край на язовира и какво да видя - тапите на мрежа, която прегражда целия язовир през средата. По-късно с лодка влязоха да вадят друга мрежа, в десния край на язовира, която до тогава не бях видял.
И така, на едно разстояние от 30-40 метра, по обяд бяхме 30 човека.
В крайна сметка аз си тръгнах към 13,00 и бях хванал 4 шаранчета по 300-350гр, един костур и една циганка. Авера изкара 10тина такива шаранчета и една едра таранка. Никой не извади нищо по-голямо от 700гр. На хранилка с една кука с две стари, киснати царевици на косъм, имах 7-8 удара, все отпускания и все не мога да го засека. Накрая засякох едно и се оказа такова малко шаранче.....
Тегава работа - особено като се има предвид, че бях много надъхан и бях помъкнал пълно бойно шаранско оборудване...
Иначе язовира е много хубав, но не е случил на хубав стопанин. Държи разнообразна риба - шаран, амур, толстолоб, костур, червеноперка, сом, таранка, има и раци - неактивни още. Там където ловихме, дъното беше чисто, без тиня, без закачки. Дълбоко към 2,50м.
Но: мръсотията е страшна. Боклуци на всякъде, на единия бряг изхвърлени джибри - петно с диаметър 5 метра. На другия бряг пак такова петно от жито стояло там с години и ферментирало, до такава степен, че от него течеше. Смрад страшна.
Разочарован съм общо взето - мръсотия, мрежи, много народ нагъсто, селяни, цигани, гюрлутия - не е за сериозни рибари.
Таксата е 5лв на въдица и шарана и амура се плащат по 5лв/кг. Таранка, костур, червеноперка на корем - безплатно.
Язовира е точно до асфалта, има малък паркинг импровизиран.
Това е от мен.
След като един приятел ми се похвали, че през седмицата извадил 6 шарана над кило и 30тина по 400гр, викам айде да ме водиш, да видя и аз какво е що е.
В 5,30 бяхме на брега. От ляво на пазача брега е целия обрасъл с тръстика, сред която има празни места по 3-4 метра широки. Идеални места за шаран. Там именно е ловил авера през седмицата. И наистина в тръстиките ври от риба - и дребни и по-едри шарани. Леле викам - убихме я. Но.... гледам едни пластмасови бутилки плуват, през равно разстояние и странно си стоят на едно място, въпреки лекия вятър. Светна ми - мрежа. Целия бряг с тръстиката опасан с мрежа. Риболова там - невъзможен. Всичко детско в мене умря. После пазача каза, че там вече било забранено да се лови.......
От там, разочаровани, се преместихме отдясно на пазача, където има една ивица от 30-40 метра, на която става да се лови. Вече имаше 4-5 колеги, но пак хванахме добри места. Поглеждам към левия край на язовира и какво да видя - тапите на мрежа, която прегражда целия язовир през средата. По-късно с лодка влязоха да вадят друга мрежа, в десния край на язовира, която до тогава не бях видял.
И така, на едно разстояние от 30-40 метра, по обяд бяхме 30 човека.
В крайна сметка аз си тръгнах към 13,00 и бях хванал 4 шаранчета по 300-350гр, един костур и една циганка. Авера изкара 10тина такива шаранчета и една едра таранка. Никой не извади нищо по-голямо от 700гр. На хранилка с една кука с две стари, киснати царевици на косъм, имах 7-8 удара, все отпускания и все не мога да го засека. Накрая засякох едно и се оказа такова малко шаранче.....
Тегава работа - особено като се има предвид, че бях много надъхан и бях помъкнал пълно бойно шаранско оборудване...
Иначе язовира е много хубав, но не е случил на хубав стопанин. Държи разнообразна риба - шаран, амур, толстолоб, костур, червеноперка, сом, таранка, има и раци - неактивни още. Там където ловихме, дъното беше чисто, без тиня, без закачки. Дълбоко към 2,50м.
Но: мръсотията е страшна. Боклуци на всякъде, на единия бряг изхвърлени джибри - петно с диаметър 5 метра. На другия бряг пак такова петно от жито стояло там с години и ферментирало, до такава степен, че от него течеше. Смрад страшна.
Разочарован съм общо взето - мръсотия, мрежи, много народ нагъсто, селяни, цигани, гюрлутия - не е за сериозни рибари.
Таксата е 5лв на въдица и шарана и амура се плащат по 5лв/кг. Таранка, костур, червеноперка на корем - безплатно.
Язовира е точно до асфалта, има малък паркинг импровизиран.
Това е от мен.
Към "NikiStoianov"-Благодарско колега-спести ни излишни разходи,загуба на време и хабене на нерви!!!

Някой да е ходил на Левски?
Днес посетих яз.Засмяново за първи път откакто е под аренда. Условията са същите - лоши пътища до и около язовира, много водорасли и масовите 100 грамови каракуди + 7лева такса за риболов. Все пак имаше много хора, аз хванах около 4кг. каракуда на плувка със стръв бял червей. Като цяло съм доволен от излета.
Ocean kayak Prawler 13
- sonax
- вече хвърля и на тежко
С ниска кола може ли да се стигне или пътя е с огромни трапове ? Питам понеже искам с едни приятелчета да отидем някъде през седмицата ама да няма шарани, че ми писнаха вечеvorg написа:Днес посетих яз.Засмяново за първи път откакто е под аренда. Условията са същите - лоши пътища до и около язовира, много водорасли и масовите 100 грамови каракуди + 7лева такса за риболов. Все пак имаше много хора, аз хванах около 4кг. каракуда на плувка със стръв бял червей. Като цяло съм доволен от излета.

За яз.Засмяново може да минеш покрай рибарниците. Пътя не е толкова лош, но ако завали дъжд става хлъзгаво и излизането е трудно. Другия път който е след с.Водица минаваш чешмата, първият в дясно е с камъни но на 5-6 места с големи трапове и трудно проходим.sonax написа:С ниска кола може ли да се стигне или пътя е с огромни трапове ? Питам понеже искам с едни приятелчета да отидем някъде през седмицата ама да няма шарани, че ми писнаха вечеvorg написа:Днес посетих яз.Засмяново за първи път откакто е под аренда. Условията са същите - лоши пътища до и около язовира, много водорасли и масовите 100 грамови каракуди + 7лева такса за риболов. Все пак имаше много хора, аз хванах около 4кг. каракуда на плувка със стръв бял червей. Като цяло съм доволен от излета.
Ocean kayak Prawler 13
някои знае ли на яз.елешница какви пари искат и каква риба има горе долу
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Язовир Елешница е свободен и пари не се искат на него, а само билет след като мине забраната. Риба естествено не очаквай като на всеки свободен водоем - само слънчак, дребни червеноперки и мини костурчета. Пътя до язовира е черен и ужасен - с коловози и храсти , които ще ти надерат хубаво колата -последно слизахме с Паджеро през нивата направо. Не си струва да се ходи- риболов няма само ще си изпилиш нервите, а и там винаги има пияници на палатка дето викат, надуват чалгите и се къпят в язовира без да им дреме,че ти се опитваш да ловиш. В момента е опасан от мрежи даже на нагли бракониери а ИАРА нехаят и така.malto написа:някои знае ли на яз.елешница какви пари искат и каква риба има горе долу
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- Fishing_Fan
- разбира нещата
Днес на яз.Белокопитово, с братчеда направихме силен риболов откъм и само средни по размер Каракуди,хванали сме около 6-7 кила,аз си ловях на фидера,а той на телемача,на фидера беше поне 5 пъти активна,на мача кълвеше само на сладка консервирана царевица,докато на фидера искаше само грозд бели червей,не видях някои да извади нещо прилично.
svilen_sa6kov написа:Язовир Елешница е свободен и пари не се искат на него, а само билет след като мине забраната. Риба естествено не очаквай като на всеки свободен водоем - само слънчак, дребни червеноперки и мини костурчета. Пътя до язовира е черен и ужасен - с коловози и храсти , които ще ти надерат хубаво колата -последно слизахме с Паджеро през нивата направо. Не си струва да се ходи- риболов няма само ще си изпилиш нервите, а и там винаги има пияници на палатка дето викат, надуват чалгите и се къпят в язовира без да им дреме,че ти се опитваш да ловиш. В момента е опасан от мрежи даже на нагли бракониери а ИАРА нехаят и така.malto написа:някои знае ли на яз.елешница какви пари искат и каква риба има горе долу

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- новобранец
Здравейте, колеги. Някой може ли да даде инфо за яз. Звънец чух, че давало добре там
къде се намира, какво излиза.. абе всичко кой каквото знае? Благодаря предварително.

-
- новобранец
В събота ходихме на Звънец с приспиване.За 24 часа имахме само едно попче и една каракуда 100-150 грама пълна скръб,а захранихме както трябва 3 кг царевица,3кг захранка и нищо.Нито на бял,нито на торен,нито на сладка царевица.Тези които бяхме дошли за шаран нищо не хванаха.Тези които бяха дошли за бяла риба за цял ден имаха по 1-2 риби на жива рибка.
-
- новобранец
Благодарско,колега, май ще се ориентирам към попчета около варна в такъв случай. А бялата риба какви размери беше ?streetboll написа:В събота ходихме на Звънец с приспиване.За 24 часа имахме само едно попче и една каракуда 100-150 грама пълна скръб,а захранихме както трябва 3 кг царевица,3кг захранка и нищо.Нито на бял,нито на торен,нито на сладка царевица.Тези които бяхме дошли за шаран нищо не хванаха.Тези които бяха дошли за бяла риба за цял ден имаха по 1-2 риби на жива рибка.