Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

"превозване" на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
"превозване" на блесна
Здравейте колеги,всеки от нас който е риболовствал с блесна винаги се е стремил да достигне до онова "невъзможното"място под храстите където със сигурност дебне ГОЛЯМАТА риба.Та се чудя няма ли някакъв начин блесната да се "превози"до там с помоща на някакво картонче или пък стериопорче,а най-добре върху някакво парче от материал който се разлага в природата и не я замърсява.Та ако имате някакви идеи моля споделяйте за да достигнем до оптималния вариант.Благодаря! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: "превозване" на блесна
С по-голямо изсъхнало листо си я спускаш до там и я цамбурваш със задържане щото с придърпване по-често се закача листото . По принцип си е много играчка и по-добре малко повече кастинг тренировки та да хвърляш право там 
Варианта плуващ воблер на оттичане пък ти спестява и кастинг тренировките и тъй

Варианта плуващ воблер на оттичане пък ти спестява и кастинг тренировките и тъй

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Има ---> Trolling bobber
Ето и видео:
[youtube]<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/n483xn81p5k?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/n483xn81p5k?fs ... n_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="349"></embed></object>[/youtube]
Имам го, но още не съм го пробвал....
...предполагам, че на места без течение, ще върши работа...
@Телескоп, найс, а?

Ето и видео:
[youtube]<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/n483xn81p5k?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/n483xn81p5k?fs ... n_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="349"></embed></object>[/youtube]
Имам го, но още не съм го пробвал....

@Телескоп, найс, а?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stancom
- ще става разбирач
Колега вземи си едно най-обикновенно булдо. И под него си връзваш повод дълъг 50-70см в зависимост дълбочината и си возиш блесната до където искаш.
По руския или по френския риболовен канал бяха показали точно такъв метод, но за лека блесна и илюстрацията беше с хартия. Но хартията замърсява. По-добре, както каза колегата по-горе с листо, но това означава, че листото ще следва течението, а не желаната "дестинация" под клоните, т.е. пътят на листото и течението на реката определят и положението на примамката.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Представи си колко замятания ти трябват за 1 участък и колко участака ще минаваш. Какъв процент от опитите листито/хартията ще падат или примамката ще се закача за тях, ще ги преобръщат вънички и водовъртежи и нервите с течението.
Сложи някое булдо и няма да имаш тези проблеми. А до колкто мини-моторницата от горния пост, мисля че шума от двигателчето ще звучи като верижен трион под водата.
Сложи някое булдо и няма да имаш тези проблеми. А до колкто мини-моторницата от горния пост, мисля че шума от двигателчето ще звучи като верижен трион под водата.
кьоркефали