Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Забраната на скумрията важи до 3 юни!
Модератор: sapuna
Забраната на скумрията важи до 3 юни!
Днес в района на Оряхово служител на ИАРА Враца е обяснил,че риболова
на скумрия е разрешен само за професионалните рибари.За любителите
забраната била до 3 юни.
на скумрия е разрешен само за професионалните рибари.За любителите
забраната била до 3 юни.
Re: Забраната на скумрията важи до 3 юни!

- MIR4EV
- ще става разбирач
риболова на скумрия е разрешен тотално 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колеги прочетете до кога и тогава пускайте теми. Ето какво пише: Улова на карагьоз /дунавска скумрия/ се забранява от 18 април до 18 май включително.
Риболова е хоби.Наслука 

Да,ама не.Повод за горното изявление на служителя е чепаре! от две куки
с което едно 4-5 годишно момченце е хвърляло в Дунава.
с което едно 4-5 годишно момченце е хвърляло в Дунава.
-
- сериозен играч
Разрешен е само за риболова с мрежи,за нас не е разрешен,така обясниха от ИАРА.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- сериозен играч
Незнам stich звъняхме в ИАРА-Русе да питаме,и така ни обясниха,знам че е смешно и няма никаква логика,но е факт.stich написа:Хм...е к`ва е логиката. С мрежи става с въдица не

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Инфо от днес 23.05.11 - Сутринта неприятно ни изненадаха служителите на ИАРА. Около 5,30 сутринта в района на гр.Оряхово при слизане към реката ни посрещнаха 2 служитили на агенцията и най-вежливо ни попитаха какво ще правим на реката - отговорихме им, че идваме за скумрия, а те ни съобщиха, че е разрешен само промишления риболов (с мрежи) но любителския е забранен и ни помолиха да се връщаме! Та аджеба сега някой може ли да ми обясни къде го пише туй нящо, или някоя мъдра глава прочете ЗАКОНА, както Дявола чете Евангелието!?????
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дай власт на глупака и глей кво стаа!
Закона разпечатан в джоба и ги питаш на място къде го пише това дето ви казват!
Заповедта:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... period.pdf
Аз си я щракнах с телефона за всеки случай.
При нас за сега не съм чул на някой с чепаре да му е правен проблем
Закона разпечатан в джоба и ги питаш на място къде го пише това дето ви казват!
Заповедта:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... period.pdf
Аз си я щракнах с телефона за всеки случай.
При нас за сега не съм чул на някой с чепаре да му е правен проблем

Изпратил съм запитване до ИАРА - на какво основание техните служители са ме върнали от риболов - но сега са почивни дни и едва ли някой ще ми отговори!
Няма да удължават забраната!
12-05-2011
--------------------------------------------------------------------------------
Напоследък тръгнаха слухове, че заради хладното време ще удължат пролетната забрана за риболов. Разтревожени риболовци многократно позвъниха в редакцията ни за повече информация по въпроса.
В пряк разговор с ръководството на ИАРА ни увериха, че няма никаква необходимост от увеличаване и забраната ще изтече на 3-ти юни петък и от следващия ден ще може да се лови свободно.
По река Дунав забраната за риболов на попчета изтича на 15-ти май /неделя/ и от следващата седмица ще може да се лови там. Някои си ловят попчета и на “мамка”, а случайно се закача и по някой скобар... Въпросът е да няма в живарника риби различни от попчета. На 18-ти пък изтича забраната за риболов на карагьоз и тази риба също ще може да се лови. Истинското откриване обаче си остава на 4-ти юни.
12-05-2011
--------------------------------------------------------------------------------
Напоследък тръгнаха слухове, че заради хладното време ще удължат пролетната забрана за риболов. Разтревожени риболовци многократно позвъниха в редакцията ни за повече информация по въпроса.
В пряк разговор с ръководството на ИАРА ни увериха, че няма никаква необходимост от увеличаване и забраната ще изтече на 3-ти юни петък и от следващия ден ще може да се лови свободно.
По река Дунав забраната за риболов на попчета изтича на 15-ти май /неделя/ и от следващата седмица ще може да се лови там. Някои си ловят попчета и на “мамка”, а случайно се закача и по някой скобар... Въпросът е да няма в живарника риби различни от попчета. На 18-ти пък изтича забраната за риболов на карагьоз и тази риба също ще може да се лови. Истинското откриване обаче си остава на 4-ти юни.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.