Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Подскажете за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
Подскажете за мач
Пoдскажете за мач.Ще ловя основно каракуда и шаран на Стамболийски,но ми се ще зимата да ловя и по р.Росица кефал и скобар.Бюджетът е макс.100лв.Спрял съм се на TF GEAR HARDWEAR MATCH ROD-3,6;10-25гр.или TICA ЕXEL-3.9;5-25гр.Тиката я държах,хареса ми,най-вече ,че върховите водачи не са с миниатюрен диаметър , ще може да се работи с влакна 0,22-0,23 и по-трудно ще замръзват зимата.TF GEAR няма къде да го видя,в строя му не се съмнявам,притесняват ме водачите да не са много малки.Който може и желае да подсказва!Поздрави на всички!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Подскажете за мач
За тиката знам че е добър избор,за тези пари е супер.Доста дебели влакна си избрал за риболов на мач и ми се струват грубички,ама ти си знаеш.
Другата въдица не съм я виждал и на снимка,но знам ли може да е добра и тя...
Другата въдица не съм я виждал и на снимка,но знам ли може да е добра и тя...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- TRAP
- ще става разбирач
Баце много дебели влакна 

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Колега наистина много дебели влакна за риболов на мач. За тиките само хубави мнения съм чувал и знам ,че няма да сбъркаш. Иначе аз съм с този и мога да ти го препоръчам
http://shop.fishermanbg.com/product/58/ ... 2-20g.html
http://shop.fishermanbg.com/product/58/ ... 2-20g.html
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Ако си любител на компромисите,имам добро предложение.Изключително лек и удобен,с малка транспортна дължина.Много стегнат и надежден.Макар че се води телемач,има строй на нещо средно между боло и мач.Теглото му е около 90гр
Става въпрос за Filstar Lazer Cobalt Mini Telematch-4м.Цената му е около 80лв.
Шаранчета по 1,5кг не бяха проблем.

Става въпрос за Filstar Lazer Cobalt Mini Telematch-4м.Цената му е около 80лв.
Шаранчета по 1,5кг не бяха проблем.
Дърпай и не му отпускай!
-
- ще става разбирач
Вземи си Тика , Гиара е с класи по слаб .
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Това не е вярно. Тф гиъра е на нивото на Тика Ексел - имал съм такъв и мога да кажа,че е перфектен. Макародържача му е по - хубав от този на посочената Тика, много стегнат и еднакво добре се справя с таранки по 200 грама и шарани до 3 килограма.Нама проблеми с влакна в диапазона от 0.16 до 0.20 .ribohva6ta4 написа:Вземи си Тика , Гиара е с класи по слаб .
От тези две пръчки бих вземал ТФ гиъра и ще ми остане някой лев за качествено влакно и някой ваглер

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Paublo_Eskobar написа:.....Доста дебели влакна си избрал за риболов на мач и ми се струват грубички...
Като сте казали"А",кажете и "Б"-TRAP написа:Баце много дебели влакна

А колкото до пръчката моето мнение е също за"Тика"!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Много благоря на всички подсказали до сега.Темата е за пръчки.Относно влакната знам,че на мач се лови с 016-0,20,но на Стамболийски трябва да имаш голям късмет да извадиш шаран с 0,20.
-
- ще става разбирач
Аз съм с въпросната Тика и мога да ти кажа, че шараните ги скубя като
чесън, без грам усилие и с голям кеф, но и също така добре се справя
и с дребните баби, каракуди, уклей. Абе чудна тояжка, че и лека като перце

чесън, без грам усилие и с голям кеф, но и също така добре се справя
и с дребните баби, каракуди, уклей. Абе чудна тояжка, че и лека като перце

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Според мен за шаран е по подходящ ТФ гиъра,защото е правен за риболов на комерсиални английски водоеми, а това означава шарани в паткарник.Тя и Тиката сигурно става ама не съм я пробвал.boogaard написа:Много благоря на всички подсказали до сега.Темата е за пръчки.Относно влакната знам,че на мач се лови с 016-0,20,но на Стамболийски трябва да имаш голям късмет да извадиш шаран с 0,20.
За влакното -вземи си Тубертини афонданте 0.20 и си лови шарани до три килца преспокойно - тествано е.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Аз пък си ловя 5ци с 0,16 и то на примоция от Метро 5лв за 500 метраsvilen_sa6kov написа:Според мен за шаран е по подходящ ТФ гиъра,защото е правен за риболов на комерсиални английски водоеми, а това означава шарани в паткарник.Тя и Тиката сигурно става ама не съм я пробвал.boogaard написа:Много благоря на всички подсказали до сега.Темата е за пръчки.Относно влакната знам,че на мач се лови с 016-0,20,но на Стамболийски трябва да имаш голям късмет да извадиш шаран с 0,20.
За влакното -вземи си Тубертини афонданте 0.20 и си лови шарани до три килца преспокойно - тествано е.

-
- ще става разбирач
За влакното нямай грижи. Аванса да пее...
Последно лових шарани около 3 -те кг. с основно 0,17 на Лазер (мач) и нямах изтървана риба, камо ли да ми скъса. Абе за мач ли е
слагай най-много 0,18. Тва не е едно време да хващаш шарани на 0.40, гол за гол. Сега рибата
в БГ е с висше образование и намирисва на червената книга

слагай най-много 0,18. Тва не е едно време да хващаш шарани на 0.40, гол за гол. Сега рибата
в БГ е с висше образование и намирисва на червената книга

- TRAP
- ще става разбирач
и за си ловя шарани по 3-4кг спокойно с 0,14мм 0,16мм важното е да ти е добър аванса и най вече както се казва задкормилното устройство.Слагай както каза колегата най-много 0,18мм.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.