Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Паразити
Модератор: emo vasilev
Паразити
Днес попаднах на щука със странни паразити. По нея имаше 20-тина паразити, които изглеждаха, като забити в кожата тревички/водорасли дълги около сантиметър. Като хванеш паразитчето и го изтеглиш, излиза от кожата и се вижда с какво се е задържало за нея - нещо като коренче, разклонено малко настрани, но прозрачно, като кост на риба. Ако пък е забит по навътре и го дръпнеш по-силно се спуква. Не съм виждал до сега такъв паразит. 

- петър власев
- разбира нещата
Re: Паразити
На същите пущини се чудим и ние с един колега от няколко седмици.На два арендовани язовира хванахме шарани с такива гадинки.
След доста умуване ,стигнахме до извода,че е в резултат от храната с ,която ги хранят.
След доста умуване ,стигнахме до извода,че е в резултат от храната с ,която ги хранят.
я чувствась себя очен хорошо
Ако имаш възможност занеси еда риба с такива гадинки в РИОКОЗ, там би трябвало да кажат какви са.
Това не се ли заплаща?biboin написа:Ако имаш възможност занеси еда риба с такива гадинки в РИОКОЗ, там би трябвало да кажат какви са.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- MITKO70
- кандидат преподавател
А някой дали не е щракнал една снимка на тази гадина,не ми се вярва да е от храна,като е забито в кожата
Със сигурност се заплаща ,но какво от това,по важно е другото,какво е 

Всичко може,но не всеки го можe.

Паразитите такива ли са?
Това е ларнеа - смуче кръв от рибите, не е опасна за хората

Това е ларнеа - смуче кръв от рибите, не е опасна за хората

- S.Koychev
- разбира нещата
И аз преди няколко дни ходих на арендован водоем с.Иричеково(Ямболско) и на няколко шарана имаше такива паразити, всички бяха по главите на рибите.Дано наистина не са вредни,че си взех някоя друга риба.
Ribarche
Аз лично не бих рискувал.S.Koychev написа:И аз преди няколко дни ходих на арендован водоем с.Иричеково(Ямболско) и на няколко шарана имаше такива паразити, всички бяха по главите на рибите.Дано наистина не са вредни,че си взех някоя друга риба.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Точно това е. Ларнеа. Бях забравил да пиша, че в края е раздвоено.
До колкото знам (а съм търсил доста в интернет по въпроса) от паразитите разпространени в България, само тенията е опасна за човека. След сигурна термична обработка и с нея няма проблем, но кой би рискувал
Всички други паразити може да си ги ядеш в сурово състояние даже и не са опасни. Който му е гадно - не яде такава риба. Аз лично в повечето случаи изчиствам паразитите, минавам през добра термична обработка и хапвам. Все пак в природата това е естествено състояние и щом не ни вреди, всичко друго е психологическа нагласа.
Ето тук Ларнеата се вижда по-ясно

До колкото знам (а съм търсил доста в интернет по въпроса) от паразитите разпространени в България, само тенията е опасна за човека. След сигурна термична обработка и с нея няма проблем, но кой би рискувал

Всички други паразити може да си ги ядеш в сурово състояние даже и не са опасни. Който му е гадно - не яде такава риба. Аз лично в повечето случаи изчиствам паразитите, минавам през добра термична обработка и хапвам. Все пак в природата това е естествено състояние и щом не ни вреди, всичко друго е психологическа нагласа.
Ето тук Ларнеата се вижда по-ясно

Последно промяна от Raven на Пон Май 23, 2011 9:19 am, променено общо 2 пъти.
-
- новобранец
Браво на Тони
- S.Koychev
- разбира нещата
Ми късно е вече,шарана е изпържен и изяденmartineti написа:Аз лично не бих рискувал.S.Koychev написа:И аз преди няколко дни ходих на арендован водоем с.Иричеково(Ямболско) и на няколко шарана имаше такива паразити, всички бяха по главите на рибите.Дано наистина не са вредни,че си взех някоя друга риба.

Ribarche
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Ако се съчетае и с дезинфектант с повече градуси (алкохолни) нема ядове, яж пий и се весели

http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;