Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

каква да е куката при монтаж на косъм
Модератор: sapuna
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
каква да е куката при монтаж на косъм
колеги помогнете в избора . логиката клони към по гомеми но по този начин се лишавам от по малките рибоци. идечта ми е коя кука ще ги боде та да няма празно когато поеме стръвта.
благодаря предварително .
благодаря предварително .
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: 555
Аз използвам речни куки №4,тип орлов нокът,черни,закалени,с ухо,а не с лопатка,въпреки,че и с лопатка не пречи.Гледай да не е много дебела,а в същото време да е здрава/най-добре да е от калена стомана някаква/.Белите куки не са за предпочитане,по-добре черни,или някакъв тъмен цвят.Търси в нета,има статии за куките специално.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: каква да е куката при монтаж на косъм
не може да няма празно приятел то иначе жива перка нямаше да останеval написа:.............. та да няма празно когато поеме стръвта.
.
а големината на куката ще налучкаш сам но иска опити а това пък време всички искаме да седнем пред компа и да станем големи рибари ама нещо

да знаеш че и на малката кука може да се хване голям хайван пък на ченгели уж шарански съм вадил каракуди дето едвам им са събира в устата та само в пробата е истината ама като искаш да не изтърваш малките върти се около 4-ти номер и така

Малко се интересувам вече от подобен риболов, но имах и такива периоди, та нека и аз да се обадя:
Най-важното според мен е куката да е изключително остра и здрава, като при това не трябва да е и много груба. Мнението на Камбата в това отношение е добра насока
Марки не мога да споделя, а и предполагам, че на пазара има доста сполучливи
Другото важно условие е куката да не е прекалено голяма - няма кой знае какъв смисъл, именно защото в случая тя е абсолютно "гола" и не е проблем да убоде рибата
Напротив по-голямата кука може по-лесно да бъде "усетена" от шарана при всмукване и тогава си оставаш само с празно подръпване 
Най-важното според мен е куката да е изключително остра и здрава, като при това не трябва да е и много груба. Мнението на Камбата в това отношение е добра насока

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Говорех за големи куки, а не за 1 и 2 номерsapuna1971 написа:,и много по-трудно изплюта!Stefko написа:... по-голямата кука може по-лесно да бъде "усетена" от шарана при всмукване ...![]()
За монтажите си използвам жълти,ковани,с късо стебло на Гамакатсу или по-старите на Мустад!№-ра 1 или 2.Въпрос на лично виждане!

Ей такива недоразумения се получават, като не се доизказвам както трябва:oops:Ivak написа:Бах маа му 4/0 на косъм трябва да се снима това![]()
![]()
Иначе нерядко ми се е случвало да качуля царевици на куки 2/0

- man1966
- ще става разбирач
Stefko написа:Ей такива недоразумения се получават, като не се доизказвам както трябва:oops:Ivak написа:Бах маа му 4/0 на косъм трябва да се снима това![]()
![]()
Иначе нерядко ми се е случвало да качуля царевици на куки 2/0Имах предвид, че хората тук ползват такива куки за шаран по принцип (за качамаци и царевици) "Косъма" по начало е почти непознат монтаж по Реката и ако го предложиш на някого най-много да се сети за косъм от специфични зони на женското тяло
![]()
![]()
![]()
То вече и там са кът космите бе Стефко....

Инак за монтажа ползвам на Оунър-с ухо,карповите-1-2 номер.От тях съм доволен-много остри и яки...

Я елате рибенца при батко...