Salvimar - нова колекция 2011г.

Модератор: nkolev66

Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Salvimar - нова колекция 2011г.

Мнение от alex_vp »

Благодаря!!!
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

За това ли става на въпрос :D
Изображение
Разкошно оръжие :!: :!: Максимално опростено и изчистено от излишъци.И аз го повъртях из ръцете си и го купих.Цяла седмица го бърникам ама няма какво да се доизкусурява,но си иска макара и я чакам да пристигне :smt026
Особено ме кефи,ей тия крилца
Изображение
Идеално повдигат ластика и го поставят успореден на стрелата.
Петата се маха,но аз я залепих да не ми се измъкне някъде.
След бойните проби :D сигурно ще взема още един ластик-18ка за резерва с въжена тетива.И главата може да я резна така
Изображение
че да се сменят ластиците по-лесно,даже и във водата
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Гого, не си разваляй главата. За колко няма да развиеш пластмасов жълъд или да поставиш въжени тетива, без да е рязана главата.
Изображение
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Не си разваляй главата. Проверете горния ръб на касетката/ там където влиза стрелата/ за усенак- който евентуално може да нарани /пререже/ монофила. Ако има, с малка пиличка. да се отнеме.
От Салвимар, са пуснали видео как се гласи линия 3-5 дължини без макара.
http://www.youtube.com/watch?v=mZQWBx8F ... r_embedded
А тук е с макара:
http://www.youtube.com/watch?v=YmvsALWu ... re=related
sas3
новобранец
новобранец

Мнение от sas3 »

колеги и аз мисля да си взема водото,но не съм сигурен с каква дължина да е дали 85 или 95 ,само за Черно море мисля да го ползвам за сега,а в момента съм с Еффессуб 90 см но ми идват слаби ластиците,няма цял водач и със затворена глава ,за това моля за мнения за водото
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Перфектен е.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

За Черно море по-добрия избор е 85см. Спусъкът е обратен и тази дължина отговаря на 90 и няколко сантиметра при стандартен спусък.

Гого радвам се че си доволен от харпуна. А главата е много евтина, 20 лв: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3561 и ако решиш можеш да екперементираш спокойно.
sas3
новобранец
новобранец

Мнение от sas3 »

спеар ,а ако взема 95 ще ми върши ли работа и в нашето Черно море и примерно около Гърция,Турция и Хърватска ?или ще ми дойде силен за нашето ,а за там слаб ?
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Определено 95цата е най-точния размер за основен харпун в Средиземно море, а като гледам тенденцията за избистряне на нашето море или поне доста харпунджии да минават на 100 см харпуни, ми се струва че не е никак лоша инвестиция.Ако ти е първи харпун и мислиш да го ползваш за основен и ако по-голямата част ут употребата му ще е в нащо море -тогава аз лично бих взел 85ца.Но ако си имаш вече по-малък харпун а и излетите ти извън страната не са рядкост-тогава гласувам за 95см.

(а бе най-гот е да си имаш и двата ) :)
sas3
новобранец
новобранец

Мнение от sas3 »

явно ще взема 85та,защото повече от 1 път на година не мисля да излизам на вън,а сега ползвам 90 см както написах,но ще го подаря и ще се радвам на новия скоро време :)
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Аз лично обичам и в Черно Море по-дълъг харпун и си влизам с един 105см. Но моето мнение не съвпада с мнението на повечето, въпрос на начин на риболов. Аз обичам да гмуркам лятото в дълбокото, там е бистро и ми е кеф да ги целя отдалеч. Това е за Черно море.
А за другите определено 95 см. 85 ще ти е къс там. Аз по егейско ползвам 82 за дупки с един ластик. Преди няколко дена късмет ли беше или друго, бях с 82-та и ударих зъбар с него. Това ако някой ми го кажеше нямаше да му повярвам, ама е факт.
Иначе харпуна ми за егейско е 110см с нормален спусък което е около 105 с обратен.
sas3
новобранец
новобранец

Мнение от sas3 »

spear,я кажи на колко метра го хвана :) ти им разбираш много на тия зъбари,иска ми се да пробвам и аз около 10тия метър,апнеята ми е между 1.30 и 2.00 мин
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Не е за вярване, и аз не бих повярвал дори бих се хванал на бас че е невъзможно, но този зъбар ми изскочи на 4 метра дълбочина :). Бях свалил 82-та и се оглеждах в плиткото за лаврак когато тоя буквално ме нападна.
Но това според мен е възможно само през пролетта. След това зъбара слиза в дълбокото като се движи около термоклина. Когато термоклина изчезне към края на юни зъбара е след 25-я метър. Колкото по-надълбоко толкова по-голям. Същото е и с меруто, по размера му можеш да разбереш на колко метра е ударено.
sas3
новобранец
новобранец

Мнение от sas3 »

супер ,ама на мен 20 метра си мислч ,юе ще ми са много ,колко ти е апнеата на теб ??
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Сашо какво направи днес на Ной, излезе ли нещо след като си тръгнах.
Пашата обича смелите.
Заключено

Обратно към “Подводен риболов”