Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Р.Лефеджа (В.Търновско )
- maranzika
- сериозен играч
Р.Лефеджа (В.Търновско )
Тази река почва да ми харесва.От няколко месеца започнах да ходя по тази река в участъка от смесито с р.Янтра нагоре.Както се очертава май ще ходя по-често на селото на жената(Горски Горен Тръмбеш) .Бях решил да търся распер ,тъй като знам,че там го има със сигурност а и ми е доста непонятна риба все още.В събота сутринта към 6,30ч. вече бях на реката.Носех си само спининг пръчката и кутията с блесни (мое производство) .Тъй като съм доста слаб спинингист все още и има много какво да уча,та и аз докато разбера къде е рибата и то мина 1 час.В един разлив буквално вреше от распери.Такова бухане не бях виждал.Пробвах доста ,но резултата беше само това че успях да изгоня рибата. След това тръгнах нагоре по реката сред страшно много нападали дървета,но освен няколко подгонвания на дребен кефал нямах нищо уловено.Към 9 часа реших да се връщам към колата и на бързея успях да излъжа 5 кефала и 1распер. Голям кеф е да хващаш риби с блесни които ти си си правил.
Разбрах ,че рибата е около бързеите но много късно.Знаех че по-надолу има още един бързей и реших и него да проверя.Там хванах още 4 кефала и реших да приключвам риболова ,че главата ме заболя от слънцето.
В неделя пак бях там.Този път реших да ходя доста нагоре да търся бързей.След голям OFF-ROAD с Фиата успях да открия един бързей.Резултата-5 распера и 9 кефала.Рибата беше като калибрована-25-30см.А иначе видях няколко "литрови"кефали и распери ,но те не проявиха никакъв интерес към моите блесни.
А щях да забравя- в събота хванах и 1 скобар на блесна и един по -едър ми се откачи.И двата бяха захапали тройката .
Като цяло се получи хубав излет и само гадното слънце ми развали кефа.
Разбрах ,че рибата е около бързеите но много късно.Знаех че по-надолу има още един бързей и реших и него да проверя.Там хванах още 4 кефала и реших да приключвам риболова ,че главата ме заболя от слънцето.
В неделя пак бях там.Този път реших да ходя доста нагоре да търся бързей.След голям OFF-ROAD с Фиата успях да открия един бързей.Резултата-5 распера и 9 кефала.Рибата беше като калибрована-25-30см.А иначе видях няколко "литрови"кефали и распери ,но те не проявиха никакъв интерес към моите блесни.
А щях да забравя- в събота хванах и 1 скобар на блесна и един по -едър ми се откачи.И двата бяха захапали тройката .
Като цяло се получи хубав излет и само гадното слънце ми развали кефа.
- gorkata_petrov
- разбира нещата
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Р.Лефеджа (В.Търновско )
Поздравления за излета - там реката е прекрасна!maranzika написа:А иначе видях няколко "литрови"кефали и распери ,но те не проявиха никакъв интерес към моите блесни.
За распера има изписани много неща вече в Нет-а... Основната причина не е в твоите примамки - абсолютно съм сигурен, че ще хванеш с тях доста големи распери. В случая по моето скромно мнение е, че харамиите (распер по народно му) са те видяли - е тогава нямаш почти никакви шансове - гонят, удрят стадото и бухат в краката ти, но винаги вземат сигурното - т.е. зашеметената рибка, а не изкуственото. Другия път опитай изключително предпазливо да се приближиш до мястото на техния "лов" и да им подаваш доста отдалеко, като имаш впредвид, че за разлика от пъстървата и кефала не можеш да им се приближиш "в гръб" т.е. те обикалят постоянно на известно разстояние от брега срещу течението и дори и да си доста надолу от мястото на атаките им пак можеш да ги уплашиш и да станат изключително предпазливи. Ако трябва подавай блесните като си дори още далеко от брега или се прикрий зад нещо - ако не са обезпокоени разперите праскат всичко, което е пред очите им и се движи.
С целия тоя ферман имах впредвид да не сменяш като невидял блесни и да си мислиш, че твоите не са добри, а да изненадаш харамиите.
Поздрави и успех, а живот и здраве може да го половим и заедно распера