Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Честно ли е?
Модератор: dantho.mihov
Честно ли е?
Темата е провокирана от http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=47640 Трябва ли да се снима улова в мивка или не. Защо не се толерира снимки на улов , на хора , които искат да споделят и разкажат за споходилата ги слука , макар снимани в последствие....в мивката....А в същото време няма проблем да гледаме ( в кулинарния раздел например ) снимки на рибешки трупове ,обезглавена и изкормена риба , парчета от риба , чорби от какви ли не части от риба. Не трябва ли аршина да е един навсякъде? Или снимката на убито прасе е различна от пържолите които се снимат , но са от същото прасе?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Честно ли е?
Даммм,и аз често това се питам де.
Виж,някакви кървави риби,или купчини риби
( вижте колко съм добър) не ми харесват.
Но че е била снимана в мивката или други домашни условия - не виждам проблем.
И аз накрая винаги си показвам улова в една 5л кофичка,
която ми е в лодката.
Каква е разликата с мивката ?
Другото против - маломерните риби.
Някои ги снимат у дома,е - кофти си е все пак.
А относно "Риболовната кухня" ?
Ами там си е друга бира,как да се покаже готвенето на вид риба,
ако няма такива " умопомрачяващи зрението" моменти ?
Виж,някакви кървави риби,или купчини риби
( вижте колко съм добър) не ми харесват.
Но че е била снимана в мивката или други домашни условия - не виждам проблем.
И аз накрая винаги си показвам улова в една 5л кофичка,
която ми е в лодката.
Каква е разликата с мивката ?

Другото против - маломерните риби.
Някои ги снимат у дома,е - кофти си е все пак.
А относно "Риболовната кухня" ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Как да се покаже...ами няма да показвашКИРО написа: А относно "Риболовната кухня" ?

Все едно ако си в публичен дом-няма изневяра , а ако си в чужд апартамент(разбирай мивка)...ужас....нарушил си каквото на който му скимне.
- GODzillata
Ако няма снимки от водоема, рибата в мивката може да е от магазина. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Въпрос на култура е!
Единия раздел е за кулинария, там красивите снимки са добре аранжираните ястия.
В раздела за риболов красивото е рибата да е жива, сред природата.
Единия раздел е за кулинария, там красивите снимки са добре аранжираните ястия.
В раздела за риболов красивото е рибата да е жива, сред природата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- КИРО
- Обратна връзка:
Сега една закачка за ТИРАМИСУ.
В следващия клип как да го определим ?
Мародерско отношение към рибата,
или как да си спасим живота ?
Е чак няма да се умре,ама понякога си е много сериозно положението.
[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uZ_u4QuiZxA?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zffYXmy-3FQ?fs ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
Тааа - зависи от момента на снимката.
Не сме малки,за да разберем кое е "красивото" на снимката.
В следващия клип как да го определим ?
или как да си спасим живота ?

[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uZ_u4QuiZxA?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zffYXmy-3FQ?fs ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
Тааа - зависи от момента на снимката.
Не сме малки,за да разберем кое е "красивото" на снимката.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Честно е!
Нали една от целите на форумите е да се учиме на етика в риболова.Явно на някои хора им е приятно да гледат такива снимки,щом се появи такава тема.
Иначе Киро е убиец,на дракони.....

Нали една от целите на форумите е да се учиме на етика в риболова.Явно на някои хора им е приятно да гледат такива снимки,щом се появи такава тема.
Иначе Киро е убиец,на дракони.....

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- vonam
- научил се да хвърля
Така е ,бай Киро....преди години реших и аз да се пробвам на морски риболов....вървя си по кея на Китен .... гледам рибарите,абе хванат риба,настъпят я с джапанките , па я ритнат обратно.Викам си - тия па кво се правят на интересни...все едно риба не са хващали в ръката.Мятам едни олова... абе натиска нещо и вадя някакви риби.За мой късмет се откачат лесно.По едно време решавам бе съм наясно вече ....хващам една в ръка и Прассс....пръста срязан и на момента се почувствах зле.... :: Кой да знае че освен цаца, попчета и меджит дето ги ядем по бирариите имало и др. риби в моретоКИРО написа: В следващия клип как да го определим ?
или как да си спасим живота ?![]()

След този случай действам по гъбарският принцип - не познаваш ли нещо ,не го пипам.
[quote="Paublo_Eskobar"]Честно е!
Явно на някои хора им е приятно да гледат такива снимки,щом се появи такава тема.
quote]
Ако трябва да отговоря в твоя тон , ще добавя няколко въпроса.
Наистина ли мислиш за хуманно да хванеш риба и цял ден да я държиш затворена в живарника на плитко?Това не е ли един вид затвор?И за какво , за да се снимаш с нея.Това не мисля че е естественната среда на рибата , както и пластмасовата кофа която е снимана насред тревата.Айде да не задълбавам че нещата ще излязат извън контрол.Било по естетично , дрън-дрън.Толкова е естетично , колкото да снимаш затворник и да говориш че си е паднал на к.ра , чакда му се доще на човек да е на неговото място.От там май ще идем на темата за панаирджийската мечка.

Явно на някои хора им е приятно да гледат такива снимки,щом се появи такава тема.
quote]
Ако трябва да отговоря в твоя тон , ще добавя няколко въпроса.
Наистина ли мислиш за хуманно да хванеш риба и цял ден да я държиш затворена в живарника на плитко?Това не е ли един вид затвор?И за какво , за да се снимаш с нея.Това не мисля че е естественната среда на рибата , както и пластмасовата кофа която е снимана насред тревата.Айде да не задълбавам че нещата ще излязат извън контрол.Било по естетично , дрън-дрън.Толкова е естетично , колкото да снимаш затворник и да говориш че си е паднал на к.ра , чакда му се доще на човек да е на неговото място.От там май ще идем на темата за панаирджийската мечка.
-
Ko ти пукаGODzillata написа:Ако няма снимки от водоема, рибата в мивката може да е от магазина.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Нещо се засегна,преди малко защитаваше друго-четри таранки в мивката...хахtiramisu написа: Ако трябва да отговоря в твоя тон , ще добавя няколко въпроса.
Я да те видим теб,наистина ли си толкова мнителен за здравето на рибата?
Аз съм си купил голем живарник и си имам кофа в която спокойно си снимам рибите преди да ги пусна,без да ми пука дали някой такъв,дето туко що ми е прегледал снимките ще ми се прави на хуманен.
Не ми се спори,ама не се сдържах да ти отгворя.....
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Аз бих добавил и на естетика!!!Paublo_Eskobar написа:.......Нали една от целите на форумите е да се учиме на етика в риболова.......

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
В момента когато хвана рибата и я извадя я пускам веднага обратно.До ден днешен не съм си купил живарник.Ако реша да я оставя за ядене я умъртвявам моментално.Самата борба и уловяването на рибата е кефа.Снимките с живарници и други си е жива суета.Нещо от рода на "какво е да чукнеш нещо чуждо и да не се похвалиш".
tct написа:В момента когато хвана рибата и я извадя я пускам веднага обратно.До ден днешен не съм си купил живарник.Ако реша да я оставя за ядене я умъртвявам моментално.Самата борба и уловяването на рибата е кефа.Снимките с живарници и други си е жива суета.Нещо от рода на "какво е да чукнеш нещо чуждо и да не се похвалиш".

Нито голЕмия живарник , нито кофата е естествената среда на рибата.За това иде реч.И темата е за друго.Но за да схванеш за какво става на въпрос не трябва кофа и живарник , а нещо друго....Paublo_Eskobar написа:Нещо се засегна,преди малко защитаваше друго-четри таранки в мивката...хахtiramisu написа: Ако трябва да отговоря в твоя тон , ще добавя няколко въпроса.
Я да те видим теб,наистина ли си толкова мнителен за здравето на рибата?
Аз съм си купил голем живарник и си имам кофа в която спокойно си снимам рибите преди да ги пусна,без да ми пука дали някой такъв,дето туко що ми е прегледал снимките ще ми се прави на хуманен.
Не ми се спори,ама не се сдържах да ти отгворя.....