Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

На лафче за подводния риболов
Модератор: nkolev66
Re: На лафче за подводния риболов

-
- ще става разбирач
Само умрял вмирисан рапан може да смърди по-гадно от всичко на света,но явно всеки е имал достойни за споделяне преживелици.Бат' Гойко написа: една топла лятна сутрин...

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Така и така си споделяме
, че да ви кажа как веднъж ми се разсипа чорбата от кутията със скариди за стръв. Нема такава смрад. Скаридите бяха с едногодишен престой във фризера. Обаче нали се сещате, че за тази година съм ходил доста пъти за риба и на всеки излет се размразяват и после се замразяват отново
. Добре, че имам кора-леген в багажника, че с малко баня успях да ликвидирам аромата. А иначе и миди и мухи и риба, всичко е минало през колата. За ужас на жена ми мухите са минавали и през хладилника
. А развален торен червей (вече станал на супа) е просто незабудка
. Мислех, че някой пор се е вмъкнал в хладилника
.

-
- ще става разбирач
Явно ''рецептурника с ястия и гозби за тъщи и свекърви'' е необятен и динамичен процес свързан по някакъв магичен начин с водата и нейните обитатели...

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Ама, че благоуханна тема сте подкарали, замириса ми на море и още нещо....
А на въпроса на момчето, ще кажа, че най лесният начин да не си нарани ръцете при вадене на миди е да си сложи обикновени брезентови /работни/ ръкавици.
ПРеди работех в едно предприятие, а двама от колегите не се обичаха много и си правеха разни гадни номера. Имаше един период когато от бюрото на единия, дни наред се разнасяше ужасна смрад. В последствие след като обърна бюрото видя че зловонието се разнася от няколко скариди забучени с карфици от долната страна на плота.
А на въпроса на момчето, ще кажа, че най лесният начин да не си нарани ръцете при вадене на миди е да си сложи обикновени брезентови /работни/ ръкавици.
ПРеди работех в едно предприятие, а двама от колегите не се обичаха много и си правеха разни гадни номера. Имаше един период когато от бюрото на единия, дни наред се разнасяше ужасна смрад. В последствие след като обърна бюрото видя че зловонието се разнася от няколко скариди забучени с карфици от долната страна на плота.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Еййй големи гадове имаvatus56 написа:В последствие след като обърна бюрото видя че зловонието се разнася от няколко скариди забучени с карфици от долната страна на плота.

Някои хора са изключително изобретателни в отмъщението си

Колеги търся да купя ползвани пера от фибро стъкло средна твърдост ако някой има и не ги ползва и са му прекалено твърди или прекалено меки съм готов да ги купя.за връзка в темата на лични или на тел 0878 35 30 39.
...наборе , несъмнено си прав , но за съжаление , констатацията не важи за Бургаския залив...преди 10-тина години , некои властимащи господа в Бургас , решиха да разширят пристанището на града ... взеха се пари от японски банки и затуй новопостроения кей , остана с прозвището - Японското пристанищеyavorsub написа:...а като гледам тенденцията за избистряне на нашето море или поне доста харпунджии да минават на 100 см харпуни...

Последно промяна от Булти на Чет Май 26, 2011 9:09 am, променено общо 3 пъти.
...фактите са , че масата издълбана от дъното на пристанището беше изхвърлена в непосредствена близост и зад ( източно от ) остров Света Анастасия , място скрито за очите ...факт е , че тогава жителите на Черноморец се вдигнаха на бунт срещу това ...действие напомнящо миналото светло бъдеще ...действие или по скоро престъпление напомнящо заразяването на залива Вромос с радиация тогава ...що за човек трябва да бъдеш , за да разрешиш или решиш , да изхвърляш и натрупваш отпадъците от меден рудник върху кристално белите пясъци на девствен плаж ...какви са последиците след 10 години ....тинята не се отми навътре в морето , а се натрупа и наслои в залива , поради специфичното му разположение и липсата на силни течения , в резултат са тотално затлачени заливи като Вромос и тоя на Ченгенето ...
...специално Вромос освен , че още е заразен с радиация и сега допълнително е затлачен , като дори тогава ( преди 10 години ) се чуваха мнения от устата на дипломирани разбирачи , че тинята щяла да запечата радиацията
- тия хора изобщо знаят ли какво преставлява Морето под водата по време на буря и кво се случва с дъното тогава
....след 10 години тинята се разхожда напред , назад из залива , Черно море се избистря а в Бургаския залив става все по мътно , пристанището фалира и е празно , няма кой да връща парите на джапонците ....а аз , с малката си Хонда , разбърквам допълнително лайната в залива ...

Булти, аз отдавна ти се чудя що чиниш в нашия залив? Не за риба, на плаж не съм ходил в Бургас от не знам колко години. И една от причините действително е изхвърлената не където трябва "земна маса" от дъното на пристанището.
А за разбъркването най-накрая се издаде
. Да спираш да вдигаш мътилка с твоята лодка, че положението вече е нетърпимо
.
А за разбъркването най-накрая се издаде

От 1:30 до 2:30, но много зависи.sas3 написа:супер ,ама на мен 20 метра си мислч ,юе ще ми са много ,колко ти е апнеата на теб ??
За риболов на 20+ е нужна апнея около 1:45. Слизане 20-30 секунди, качване пак толкова и ти остават 30-40 сек за рибата. В егейско не се ли появи риба до 30 сек няма смисъл да се стои повече. Дори е нужно и мястото да сменим.
В черно море е достатъчна апнея от 1:30 дори е много.
благодаря и аз забелявах,че кефалите се появяват на около 40та секунда или в края на апнея при изплуването,а в Хърватска ходил ли си ?Защото планувам почивка до Добровник през есента
Не съм ходил в Хърватска. В медфиш има много от Хърватска и има доста изписано. Има един Алекс се казва помага на всеки който е решил да гмури там.