Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Относно ваглерите и слайдерите
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Относно ваглерите и слайдерите
А къде мога да видя или прочета за монтажите, с които се ползват?
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Мъгла.... Единственото, което мога да ти кажа е, че съм виждал в репортажи на Coarseman в фишингмания, че ги ползва. Драсни му едно ЛС...Bai Dobri написа:А къде мога да видя или прочета за монтажите, с които се ползват?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Колега, ползвал съм такива плувки и монтажът е следният:Bai Dobri написа:А къде мога да видя или прочета за монтажите, с които се ползват?
както е видно от снимката на едната плувка си сложил "биберон" за подвижна плувка. Та, прекарваш си осн. влакно през него и според дълбочината, на кояято искаш да ловиш го стопираш от ДВЕТЕ страни със силиконови стопери или съвсем малки дропери (10-12 номер). Точно както се монтира фиксиран ваглер. Първият вариант според мен е по-удачен, защото ти позволява лесно да променяш дълбочината. След това утежнението си го редиш както прецениш и според ситуацията.
Тези плувки са убийствени при кълване с повдигане - каракуди, платики. Имат отлична чувствителност и понякога можеш да "полудееш", докато я утежниш добре

Като недостатък мога да споделя това, че се потапя част от основната линия, което прави малко трудно или по-скоро неефективно контролирането на линията! Има и вариант за монтаж с шлаухи, както стандартно се монтират плувките, но аз лично не съм го пробвал.
Забравих да спомена, че аз ги ползвам с директен телексоп!
Поздрав!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
Coarseman отдавна го няма вече във фишингманияВенелин Радушев написа:Мъгла.... Единственото, което мога да ти кажа е, че съм виждал в репортажи на Coarseman в фишингмания, че ги ползва. Драсни му едно ЛС...Bai Dobri написа:А къде мога да видя или прочета за монтажите, с които се ползват?

Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Азиатците ги ползват.По "жълтите" клипове масово ловят с такива, а тук по едно време бяха заляли сергиите на Илиенци. Най-обикновени плувки с дълга антена 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Пичонки не си усложнявайте живота слагайте дълга плувка с митален кил и пийте повечко бира 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Въпроса ми е към хората които използват ваглери на кралузо и по основно Cralusso DART, Cralusso Rocket и Cralusso UFO с какво максимално утежнение по линията могат да се използват ? За сега съм се насочил към Cralusso PRO MATCH 7гр. защото за него пише, че носи от 0-3,5 гр. и има два вида на регулиране с бронзови тежести и със стъблото на ваглера. И няма ли някакъв проблем с антената от местене да не вземе да падне ?!!
Благодаря за отговорите предварително .
П.С За всички които ги интересува колко е максималната товароподемност на плувките да провери на http://www.cralusso.com/angol/match.php остава въпроса колко са надеждни антените с тези възможности за регулиране.
Благодаря за отговорите предварително .
П.С За всички които ги интересува колко е максималната товароподемност на плувките да провери на http://www.cralusso.com/angol/match.php остава въпроса колко са надеждни антените с тези възможности за регулиране.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ако ще си купуваш от ваглерите на кралусо вземи си от ей тез.

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Няма да имаш проблеми с това, случва се да падне сменяемата антенка горе, но много рядко. Шансът пластмасовото "перо" да падне е под 0 ...Mortimar написа: остава въпроса колко са надеждни антените с тези възможности за регулиране.
Линкът, който си постнал ще ми е полезен, благодаря!
Ако ще купувате от ваглерите на кралусо, пробвайте и други освен ароу....

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Като цяло съм се насочил към ваглери с сменяеми антени за това за сега ще си взема Pro Match, Rocket и за по близка дистанция и по малка дълбочина Rocket Ligh и влакно Craluso Match Sinking line да съм почети целият марков 

Вчера пробвах Арауто на Краузо и бих казал,че са едни от много добрите плувки.Резултата беше отличен 23 уловени риби предимно шаранчета с тегло от 700-1.200 и един доста преличен екземпляр от 3.100.
Та бих казал найстина и Краузо направиха сносен Ваглер.
Та бих казал найстина и Краузо направиха сносен Ваглер.