Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум




ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Модератор: sapuna
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
- Мнения: 155
- Регистриран на: Съб Яну 08, 2011 11:02 am
- Местоположение: Пловдив
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Каленичето обича заблатените водоеми с шавари и водорасли.Наличието на тиня по дъното сякаш му спомага да отделя повече от слузта си,благодарение на която не става храна на хищниците.
Имал съм извадени от бебета линчета до един красавец около 0.800 кг.Характерно за кълването е,че пипа предпазливо и не забива рязко,а започва да "води" плувката,а щом настъпи потапянето - засечка.Понякога след две три почуквания плувката започва милиметър по милиметър да се потапя и задържа на едно място - засичаме отново.
Обича да се храни по време на дъжд.Рибите съм хващал или рано сутринта до 10часа или от 17 до 22 часа.В интерес на истината най-големият ми лин съм заковал в най-голямата жега около 14 часа на обяд.
Рибока с охота си похапва торен червей,бял червей-голям грозд и разбира се мачкан хлебец.
Това е най-красивата риба за мен като рибар и самият начин за улавянето й прави риболова на леко още по-голямо удоволствие.
Имал съм извадени от бебета линчета до един красавец около 0.800 кг.Характерно за кълването е,че пипа предпазливо и не забива рязко,а започва да "води" плувката,а щом настъпи потапянето - засечка.Понякога след две три почуквания плувката започва милиметър по милиметър да се потапя и задържа на едно място - засичаме отново.
Обича да се храни по време на дъжд.Рибите съм хващал или рано сутринта до 10часа или от 17 до 22 часа.В интерес на истината най-големият ми лин съм заковал в най-голямата жега около 14 часа на обяд.
Рибока с охота си похапва торен червей,бял червей-голям грозд и разбира се мачкан хлебец.
Това е най-красивата риба за мен като рибар и самият начин за улавянето й прави риболова на леко още по-голямо удоволствие.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Тази година Лина се обажда на язовир Лобош.На земен или торен червей в по-големи и дълбоки заливи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Тази година забраната за риболов е в пълната си сила
Спазва ли я някой?

Спазва ли я някой?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3795
- Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 9:20 pm
- Местоположение: Смолян
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Аз,аз-я да се похваля :lol -знам вече къде има линове /за 22 години тук в една властничка система наийш ли колко агенти имам вече/,наблизо,ама нали е забрана,изобщо не стъпвам там.Ходя по разни "платени" в Кърджалийска област,за каракуди,млади шаранчета и кефали колкото за чесане на крастата 

- TRAP
- ще става разбирач
- Мнения: 594
- Регистриран на: Сря Мар 16, 2005 1:10 pm
- Местоположение: София/Видин/
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
На Челопечени преди наводнението излизаха добри линове в шавара от 0,500-1кг ловях ги в прозорците с директен 6м ,кука №14-16 повод 0,10-0,12мм на жито и на бял червей и захранвах със същото.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Почти всичко написано за лина е вярно. Интересното е че тази риба може да живее в невероятно замърсени води.Като дете хващах линове във водоем или по -скоро гьол в който водата приличаше повече на мляко отколкото на вода-причинате беше предприятие обработващо мрамор в близост до водоема.Не сам хващал лин от тогава.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- Мнения: 1357
- Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:32 pm
- Местоположение: В.ТЪРНОВО
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Ей в такъв гьол си ги дърпам от време на време
Снимките са правени преди 2-3 години,стръвта която ползвах е бял.Тая година не съм го пробвал,но темата ме подсети






НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Ето и от мене малко за лина:
Описание и особености
Той е като пришелец от наистина друг свят – света на мълчанието. Линът е може би най-привързаната към тишината и спокойствието наша риба. Иначе и той принадлежи към голямото рибешко семейство на шарановите. От всичките ни сладководни риби линът може би е най-слабо познатият вид за повечето хора. Причината е в това, че той никога не се е продавал в магазин или сервирал в ресторант. Това пък от своя страна е свързано с местообитанието му и почти пълната невъзможност да се лови в големи количества по промишлен начин. Така че линът е известен предимно на въдичарите. Колцина от тях обаче са имали среща с едър лин – това си остава загадка. Тялото на тази наистина златна риба е някак скъсено. То е леко изгърбено и странично сплескано, покрито със ситни, здраво хванати към кожата люспи. Другата забележителност на лина е, че той е покрит с дебел прозрачен слой слуз. Някои учени смятат, че това му помага при провирането през стъблата на водните растения. Той прави рибата като гланцирана и необикновено хлъзгава, ако се хване в ръце. Когато линът бъде изваден от водата на въздух, този предварително “желиращ” го слой започва да потъмнява на големи петна, които сетне се олющват, откривайки златните люспи. В традиционните представи на западноевропейците на лина се приписват почти човешки качества. Дори и днес, в иначе сериозни справочници по риболов, продължава да се твърди, че линът е рибешкият лекар. Всички наранени и нахапани от хищници риби отивали при д-р Лин, за да се отъркат в неговата целебна слуз. Така раните им веднага зараствали. Това било и причината щуката да дели една е съща ниша във водоемите с него, без да му налита. От цялата тази романтика обаче, изглежда, е истина само последното изречение, и то с допълнението, че слузестият хлъзгав рибок не е по вкуса нито на костура, нито на бялата риба, дори и да им се поднесе, както се казва, на тепсия. Сред другите забележителни черти на тази наша риба е и фактът, че при нея имаме най-ясно различаване на мъжките и женските индивиди. Мъжките линове имат по-дълги и някак по-стройни чифтни коремни перки. Цветът на лина е зеленикаво-златен. Гърбът е по-тъмен, а страните преливат като скъпо, ситно изковано бижу. Коремът е по-светъл, но пак е с метален вид. Перките са хармонично окръглени, жълтеникаво-кафеникави на цвят. Очите са изненадващо малки и червени. Устата е месеста, с по едно малко мустаче в ъглите. Линът е много бавно растяща риба. На дължина той може да достигне 50–60 см, а на тегло дори над 5–6 кг. Характерно за него е и дебелото опашно стъбло, което придава известна тромавост на неговия силует. Линът е и истински рибешки мързеливец. Напълно възможно е той да живее с години на едно и също място във водоема. Движенията са му вяли и бавни, което обаче не му пречи да се преобразява в истински борец след засичането. Линът обитава тихи и обрасли с висша водна растителност води – блата, язовири, гьолове от речни разливи и дори заливи без течение в самите реки. Храни се предимно по дъното, ровейки в тинята за личинки и червеи. Топлолюбива риба, която предпочита плитките части на водоема, които сутрин първи се нагряват, а вечер последни изстиват, но задължително в близост до покрити с растителност пространства – камъш, ръждавец, тръстики, които є дават храна, сигурност и спокойствие.
Стръв, захранка и подхранка
Търсенето на лин понякога се превръща в обсебваща страст. Причината е в своенравния и предпазлив противник, който може до крайност да амбицира въдичаря. В такива случаи дори имаме първите признаци на “линска болест”. Колегата започва да говори само за едър лин, оборудва се с гребло или котва за чистене на водораслите, започва да проучва рецепти за ароматизирани качамаци и прочие. За щастие болестта се лекува лесно – с пет-шест успешни излета на типично линско място, при което е нацелена добрата за деня стръв. Класиката в случая предполага по-едри от средните торни червеи. Така големината им ще гарантира, че дребните плевелни рибета няма да смущават атаката на лина. И земните червеи вършат работа, но нямат миризмата на пресните торни, която очевидно дразни чувствителното обоняние на лина. Грозд едри бели червеи също е добро решение, особено ако в подхранката сме хвърлили кастери, а и червеите са ни от боядисаните в червено. Тестените примамки с ароматизиратори също са класика, но резултатността им е по-изразена в сравнително чисти петна за риболов. Вареното жито и ситната, леко смачкана млечна царевица понякога оправят положението, но както често се случва, големи парчета са вадени и на най-обикновен мачкан хляб. Захранката не бива да се поднася по много и с големи шляпащи буци и парчета. Дори плочките кюспе в нея трябва да са по-ситни. Купешките готови смеси са отлични, но малко стрита пръст за начална мътилка не им вреди. Хубаво е все пак предварително очистване на мястото или дупката от растителността. Подхранката е важна, тя успокоява и едновременно настървява лина, особено когато съдържа парченца от стръвта. Изобщо принципът при гоненето на тази риба е тихо, внимателно и спокойно.
Такъми
Оборудването за линския риболов не предполага някаква особена изработка. Това по същество си остава един типичен плувкаджийски сеанс в тихи води. Все пак имаме работа със силен и борбен противник, който живее сред водорасли, шавари и закачки, както се казва – на една ръка разстояние. Прътът ни най-добре да е телескоп от 3–5 метра, а и нагоре. Дължината в случая е предимство, защото позволява да се поднесе стръвта и в по-далечните дупки или направо до задния край на полето от водорасли, след което започва чистата водна площ. Теглото на пръта в случая не бива да ни плаши, тъй като линският риболов предполага чакане с големи паузи, през които въдицата се оставя на стойка или върху шавара. На пръв поглед макарата не е толкова наложителна при риболова на дупка, но често тя ни е нужна за правилното изваждане и водене на закачената риба. По същия начин се мисли и за повода, който мнозина смятат за излишен, предвид неминуемите закачки. Все пак при връзването на по-ситни куки поводът дава удобство и сигурност на възела. За него е достатъчно да издържа около 1,5 кг. За основното влакно, ако се ползва без повод, стига устойчивост около 2 килограма. Линските куки трябва да са здрави и с по-широка плавна извивка. Стъблото им може и да е леко скъсено. За едър лин се слага №8, а за по-капризна стръв като любимите му хирономуси може да се слезе и до №12 – №14. Използваните плувки могат да бъдат подвижни или фиксирани. Големината им не бива да е значителна, но все пак трябва да се виждат ясно от брега. Балансирането им се прави със сачми, докато застанат вертикално в потопено състояние, при което стърчи само антенката. Често този прецизен баланс е свързан и с особеността на линското кълване, което напомня това на платиката. Затова се използва и монтажът с лежаща последна сачма близо до куката. Когато линът поеме, леко я вдига. Това нарушава финия баланс и плувката поляга на повърхността. А какво прави в този момент въдичарят, сигурно вече сте се досетили.
Методи на ловене
Основното гонене на лин се пада на плувкаджийството. При това в повечето случаи “театърът на военните действия” е в близост до брега. Причината за това е преди всичко в типичната дневна активност на лина. Той сутрин и привечер като по часовник излиза да похапне в крайбрежни води. Сутрин доброто кълване е някъде до 9 часа, а привечер почва след 17 и откарва до смрачаване. Само в тихи дни с ръмящ дъждец и облаци активността може да е през цялото време. Обикновено опитните линаджии захранват и почистват няколко дупки. Те периодично ги оглеждат за характерните мехури, които хранещите се риби отделят под водата. На дъно лин се лови почти винаги случайно покрай шарана. Това става обикновено на кюспе или на млечна царевица. Все пак в някои прочути с едър лин водоеми, гьолове и баластриери се замята на тежко и специално за каленик. В такъв случай монтажът е на чепаре или с хранилка. Стръвта са торни червеи, нанизани на грозд, или качамак. Естествено, в такъв случай линията е по-здрава, отколкото за риболов на леко.
Описание и особености
Той е като пришелец от наистина друг свят – света на мълчанието. Линът е може би най-привързаната към тишината и спокойствието наша риба. Иначе и той принадлежи към голямото рибешко семейство на шарановите. От всичките ни сладководни риби линът може би е най-слабо познатият вид за повечето хора. Причината е в това, че той никога не се е продавал в магазин или сервирал в ресторант. Това пък от своя страна е свързано с местообитанието му и почти пълната невъзможност да се лови в големи количества по промишлен начин. Така че линът е известен предимно на въдичарите. Колцина от тях обаче са имали среща с едър лин – това си остава загадка. Тялото на тази наистина златна риба е някак скъсено. То е леко изгърбено и странично сплескано, покрито със ситни, здраво хванати към кожата люспи. Другата забележителност на лина е, че той е покрит с дебел прозрачен слой слуз. Някои учени смятат, че това му помага при провирането през стъблата на водните растения. Той прави рибата като гланцирана и необикновено хлъзгава, ако се хване в ръце. Когато линът бъде изваден от водата на въздух, този предварително “желиращ” го слой започва да потъмнява на големи петна, които сетне се олющват, откривайки златните люспи. В традиционните представи на западноевропейците на лина се приписват почти човешки качества. Дори и днес, в иначе сериозни справочници по риболов, продължава да се твърди, че линът е рибешкият лекар. Всички наранени и нахапани от хищници риби отивали при д-р Лин, за да се отъркат в неговата целебна слуз. Така раните им веднага зараствали. Това било и причината щуката да дели една е съща ниша във водоемите с него, без да му налита. От цялата тази романтика обаче, изглежда, е истина само последното изречение, и то с допълнението, че слузестият хлъзгав рибок не е по вкуса нито на костура, нито на бялата риба, дори и да им се поднесе, както се казва, на тепсия. Сред другите забележителни черти на тази наша риба е и фактът, че при нея имаме най-ясно различаване на мъжките и женските индивиди. Мъжките линове имат по-дълги и някак по-стройни чифтни коремни перки. Цветът на лина е зеленикаво-златен. Гърбът е по-тъмен, а страните преливат като скъпо, ситно изковано бижу. Коремът е по-светъл, но пак е с метален вид. Перките са хармонично окръглени, жълтеникаво-кафеникави на цвят. Очите са изненадващо малки и червени. Устата е месеста, с по едно малко мустаче в ъглите. Линът е много бавно растяща риба. На дължина той може да достигне 50–60 см, а на тегло дори над 5–6 кг. Характерно за него е и дебелото опашно стъбло, което придава известна тромавост на неговия силует. Линът е и истински рибешки мързеливец. Напълно възможно е той да живее с години на едно и също място във водоема. Движенията са му вяли и бавни, което обаче не му пречи да се преобразява в истински борец след засичането. Линът обитава тихи и обрасли с висша водна растителност води – блата, язовири, гьолове от речни разливи и дори заливи без течение в самите реки. Храни се предимно по дъното, ровейки в тинята за личинки и червеи. Топлолюбива риба, която предпочита плитките части на водоема, които сутрин първи се нагряват, а вечер последни изстиват, но задължително в близост до покрити с растителност пространства – камъш, ръждавец, тръстики, които є дават храна, сигурност и спокойствие.
Стръв, захранка и подхранка
Търсенето на лин понякога се превръща в обсебваща страст. Причината е в своенравния и предпазлив противник, който може до крайност да амбицира въдичаря. В такива случаи дори имаме първите признаци на “линска болест”. Колегата започва да говори само за едър лин, оборудва се с гребло или котва за чистене на водораслите, започва да проучва рецепти за ароматизирани качамаци и прочие. За щастие болестта се лекува лесно – с пет-шест успешни излета на типично линско място, при което е нацелена добрата за деня стръв. Класиката в случая предполага по-едри от средните торни червеи. Така големината им ще гарантира, че дребните плевелни рибета няма да смущават атаката на лина. И земните червеи вършат работа, но нямат миризмата на пресните торни, която очевидно дразни чувствителното обоняние на лина. Грозд едри бели червеи също е добро решение, особено ако в подхранката сме хвърлили кастери, а и червеите са ни от боядисаните в червено. Тестените примамки с ароматизиратори също са класика, но резултатността им е по-изразена в сравнително чисти петна за риболов. Вареното жито и ситната, леко смачкана млечна царевица понякога оправят положението, но както често се случва, големи парчета са вадени и на най-обикновен мачкан хляб. Захранката не бива да се поднася по много и с големи шляпащи буци и парчета. Дори плочките кюспе в нея трябва да са по-ситни. Купешките готови смеси са отлични, но малко стрита пръст за начална мътилка не им вреди. Хубаво е все пак предварително очистване на мястото или дупката от растителността. Подхранката е важна, тя успокоява и едновременно настървява лина, особено когато съдържа парченца от стръвта. Изобщо принципът при гоненето на тази риба е тихо, внимателно и спокойно.
Такъми
Оборудването за линския риболов не предполага някаква особена изработка. Това по същество си остава един типичен плувкаджийски сеанс в тихи води. Все пак имаме работа със силен и борбен противник, който живее сред водорасли, шавари и закачки, както се казва – на една ръка разстояние. Прътът ни най-добре да е телескоп от 3–5 метра, а и нагоре. Дължината в случая е предимство, защото позволява да се поднесе стръвта и в по-далечните дупки или направо до задния край на полето от водорасли, след което започва чистата водна площ. Теглото на пръта в случая не бива да ни плаши, тъй като линският риболов предполага чакане с големи паузи, през които въдицата се оставя на стойка или върху шавара. На пръв поглед макарата не е толкова наложителна при риболова на дупка, но често тя ни е нужна за правилното изваждане и водене на закачената риба. По същия начин се мисли и за повода, който мнозина смятат за излишен, предвид неминуемите закачки. Все пак при връзването на по-ситни куки поводът дава удобство и сигурност на възела. За него е достатъчно да издържа около 1,5 кг. За основното влакно, ако се ползва без повод, стига устойчивост около 2 килограма. Линските куки трябва да са здрави и с по-широка плавна извивка. Стъблото им може и да е леко скъсено. За едър лин се слага №8, а за по-капризна стръв като любимите му хирономуси може да се слезе и до №12 – №14. Използваните плувки могат да бъдат подвижни или фиксирани. Големината им не бива да е значителна, но все пак трябва да се виждат ясно от брега. Балансирането им се прави със сачми, докато застанат вертикално в потопено състояние, при което стърчи само антенката. Често този прецизен баланс е свързан и с особеността на линското кълване, което напомня това на платиката. Затова се използва и монтажът с лежаща последна сачма близо до куката. Когато линът поеме, леко я вдига. Това нарушава финия баланс и плувката поляга на повърхността. А какво прави в този момент въдичарят, сигурно вече сте се досетили.
Методи на ловене
Основното гонене на лин се пада на плувкаджийството. При това в повечето случаи “театърът на военните действия” е в близост до брега. Причината за това е преди всичко в типичната дневна активност на лина. Той сутрин и привечер като по часовник излиза да похапне в крайбрежни води. Сутрин доброто кълване е някъде до 9 часа, а привечер почва след 17 и откарва до смрачаване. Само в тихи дни с ръмящ дъждец и облаци активността може да е през цялото време. Обикновено опитните линаджии захранват и почистват няколко дупки. Те периодично ги оглеждат за характерните мехури, които хранещите се риби отделят под водата. На дъно лин се лови почти винаги случайно покрай шарана. Това става обикновено на кюспе или на млечна царевица. Все пак в някои прочути с едър лин водоеми, гьолове и баластриери се замята на тежко и специално за каленик. В такъв случай монтажът е на чепаре или с хранилка. Стръвта са торни червеи, нанизани на грозд, или качамак. Естествено, в такъв случай линията е по-здрава, отколкото за риболов на леко.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 136
- Регистриран на: Сря Авг 17, 2011 2:55 pm
- Местоположение: Ямбол
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Край Ямбол го има в стабилни количества в Гърлата и по - рядко но за сметка на това по - едри в гьоловете на р.Мочурица.За правене на място (сечене на камъш , папур и чистене на водорасли) дума да не става , защото линът (едрият) не се завърта там с дни. Намирате си едно перспективно естествено местенце - дупка в камъша , папура или водораслите , или на самият им край. Препоръчително е да се търси с две въдици една до друга едната до дъното другата на 50-60 сантиметра от повърхността. На която започнът кълванетата , остава а другата се елиминира. В горепосочените гьолове захранката по - скоро би ни изиграла лоша шега защото идват безброи много червеноперки по 2-3 сантиметра и става такава навалица , че линът не идва докато дребосъкът не се пръсне. Заради нахалните слънчевки и стрижочета , го ловим целенасочено само на хляб и царевица , но има и случаи когато не го чакаме и си удря и на бял. Точно от Гърлата от гьолът до пътя , там кадето се разлива на пролет , имам изваден един 1.300 кг и два три огромни видяни (по преценка на око над 3.500-4 кг.) Иначе дребосъчета излизат постоянно на добрите места , излизат и стабилни рибки 400-500-600 грама , като могат да се уловят до 10-15 на ден. Разбира се когато ги ловя аз ги събирам в живарник сложен на друго място в близост за да не плаша рибите пред мен , и накрая взимам 2-3 едри риби а другите ги пускам , но другарите несъвестни риболовци и циганите ги мелят наред и взимат линчета от 6-7 см.
Но така е оправия няма. И дано съм помогнал на колеги от Ямбол на които им е любопитен и интересен този риболов. Наслука на всички , и не забравяйте задължително да пускате маломерните риби , а едрите сами преценяваите дали да пуснете. И отново НАСЛУКА !!!
Но така е оправия няма. И дано съм помогнал на колеги от Ямбол на които им е любопитен и интересен този риболов. Наслука на всички , и не забравяйте задължително да пускате маломерните риби , а едрите сами преценяваите дали да пуснете. И отново НАСЛУКА !!!
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
- morriddin
- научил се да хвърля
- Мнения: 181
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 1:12 pm
- Местоположение: Елхово
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Имам го в моята локва (ако сома не го е изял де), ако има желаещи ще се опитам да хвана известно количество с цел - зарибяване. При наличието на по-възрастни риби, мога да продам/подаря някоя бройка - искам да видя колко ще порасне след десетина години...
Иначе, кълве през целия ден на торен червей, но малко по-специално нанизан...
Най-добър съвет можете да получите от Доцента
Иначе, кълве през целия ден на торен червей, но малко по-специално нанизан...
Най-добър съвет можете да получите от Доцента

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
ето малко да изплакнете очите.ловил сам ги на 3 бели червеичета на едно каналче.Поздрави за всички линаджии.
- Прикачени файлове
-
- ......
- DSC01773.JPG (96.27 KiB) Преглеждано 1750 пъти
-
- линовете са по около 0,800 до 1000 гр.
- DSC01771.JPG (178.37 KiB) Преглеждано 1750 пъти
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Лина се среща в блата или малки язовирчета обрасли с трастика.Също така съм чувал,че лина се среща в р.Дунав.Обикновенно кълве на бял и торен червей.
Последно промяна от lachezar1 на Вто Яну 31, 2012 12:04 pm, променено общо 1 път.
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас
Има лин и по пресевните от Ягода до Зимница . Началото на лятото се групира на втичалото над голямата пресевна .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;