Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Подскажете за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: Подскажете за мач
азсъм със Фишерман клуб 3.90 този ми е втори след счупения ми от приятел с вратата на колата
Цената му е 60лв пак и продавачите когато ми я продаваха преди години ми казаха че се правят с тиката в един завод и са с еднакво качество. 

Това са тънки всепознати търговски триковеaiskrov написа:азсъм със Фишерман клуб 3.90 този ми е втори след счупения ми от приятел с вратата на колата![]()
Цената му е 60лв пак и продавачите когато ми я продаваха преди години ми казаха че се правят с тиката в един завод и са с еднакво качество.

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- ще става разбирач
Това е самата истина , и двете въдици се правят в един завод.За справка виж кой е вносителя на Тика за България и ще ти стане ясно.martineti написа:Това са тънки всепознати търговски триковеaiskrov написа:азсъм със Фишерман клуб 3.90 този ми е втори след счупения ми от приятел с вратата на колата![]()
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дори да се правят в един и същи завод, качеството няма как да бъде еднакво...разликата идва от карбона, който се влага в пръчките...естествено, че TICA, няма да направят компромис с продукта си, докато за ниско бюджетни изпълнения като Fishermana, със сигурност карбон(ако изобщо има такъв) е от ниско качество.ribohva6ta4 написа:Това е самата истина , и двете въдици се правят в един завод.За справка виж кой е вносителя на Тика за България и ще ти стане ясно.martineti написа:Това са тънки всепознати търговски триковеaiskrov написа:азсъм със Фишерман клуб 3.90 този ми е втори след счупения ми от приятел с вратата на колата![]()

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
аз сам с мач shimano alivio на 4.20 с акция 5-15 много е лек и доста строен шарани по 2-2.5 не са ми били проблем с влано 0.12 с малка макаричка ще ти е удобен за реката че няма да тежи
съгласен сам с колегата че не ти е нужно дебело влако само да имаш добра макара с хубав аванс ударите ще се поемат и от върха на пръчката и от аванса за река търси по дълга пръчка имаше едни vega на 4.50 сториха ми се добри цената им беше около 70
а shimanoto ми е над 100 кинта
ама както ги намериш виждал съм 20 30 лв разлики в магазините
съгласен сам с колегата че не ти е нужно дебело влако само да имаш добра макара с хубав аванс ударите ще се поемат и от върха на пръчката и от аванса за река търси по дълга пръчка имаше едни vega на 4.50 сториха ми се добри цената им беше около 70
а shimanoto ми е над 100 кинта
ама както ги намериш виждал съм 20 30 лв разлики в магазините
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колега, все някъде ще се наложи да направиш компромис. Няма такова "животно" да вадиш с еднакъв кеф шарани, каракуди, кефали и др. По-стегнат мач за шарковци или по-мек за останалите рибоци. Ако някой ти каже, че с мач, с акция около 5-15 може да имаш контрол върху шаран 3кг-4кг. не му вярвай 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
аз не говоря за контрол над рибата а за изваждане без особени проблеми контрол им налагам с другия мач 40 акция и плетено влакно 0.10ivelin_1976 написа:Колега, все някъде ще се наложи да направиш компромис. Няма такова "животно" да вадиш с еднакъв кеф шарани, каракуди, кефали и др. По-стегнат мач за шарковци или по-мек за останалите рибоци. Ако някой ти каже, че с мач, с акция около 5-15 може да имаш контрол върху шаран 3кг-4кг. не му вярвай

- ivelin_1976
- разбира нещата
batlar написа:контрол им налагам с другия мач 40 акция и плетено влакно 0.10

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
не се сърдя спокоivelin_1976 написа:batlar написа:контрол им налагам с другия мач 40 акция и плетено влакно 0.10Извини ме колега, нямах в предвид твоето изказване по темата, а просто въпрос за размисъл към колегата пуснал темата.

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Друг е въпроса колко си отговарят влакната. 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
Моите изисквания за мач са-с повод 0.8,0.10 да мога да извадя каракуда от порядъка на 500-600гр. без аванс 

Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Благодаря отново на всички,включили се в темата.Бяхте ми много полезни,извадих си важни заключения.Искам да кажа само на модератора,че София не значи България.Тук,в дълбоката провинция[от Севлиево съм] ,няма магазини,в които да клатим мачове и да си ги избираме по това,кой ще ни лепне на ръката.Тук сме забравени от Бога и нека подобни теми да не звучат банално.Поздрави!
Колега boogaard, вземи си Тиката. Ще ти досадя малко, но аз съм пишман рибар и професионален разхитител и купувач, и като се поуморя от клиенти, съдилища и т.н. от време на време се навирам в някой риболовен магазин. При поредната таквази акция се сетих, че нямам и не съм ловил на мач. Като се знам какво лай..но съм и как никога определен тип въдица не остава сама (то се почва Ul, L, .. H – за спининг говоря, напр., па макари, па плетеняци, ..блесни, клатуни, воблери, силикони ... да си е .. майката) попитах за мач и хората ми предложиха няколко модела мач. Купих най – евтиния на Тика - Excel Mach, 4.20, (не е обозначено, ама така било – 5-25 гр.), ама не защото е най-тънък, а защото тоя мнооого мо залепна за ръката (с макарица, разбира се). Комплектовах го с едно евтино Шимано Катана (тазгодишно, или миналогодишно ...) за около 70 вл. и с две влакна 0.16 и 0.18. Защо ти свеждам горната досадна пледоария – хвърлих го такъма по шарански рибарници и вече имам около 10-ина парчета от 1 до 4 кг. Най-големия -4 кила, при засечката отцепи към средата на язовира и взе към 60 м. аванс от мястото на кълването. Е, както казах, нефелен рибар като мен, успя да го кепчоса за около 15-20 мин. – 0.18 основно и 0.14 – повод. Та ... позволявам си да ти препоръчам цитирания такъм, защото не е жален (като пробен такъв) и мисля че доказа качества. Моля, това да не се приема като китика към другата въдица, не съм я виждал;
Поздрави и наслука на теб и всички участници в този форум.
Поздрави и наслука на теб и всички участници в този форум.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ама това го написах в друга тема,нямам гадателски способности за да знам кой откъде е и да преценявам,коя тема да седи и коя не.Ако харесвате разхвърлян раздел,да не пипам една седмица?Поздрави,радвам се че си научил нови неща !boogaard написа:Бяхте ми много полезни,извадих си важни заключения.Искам да кажа само на модератора,че София не значи България.Тук,в дълбоката провинция[от Севлиево съм] ,няма магазини,в които да клатим мачове и да си ги избираме по това,кой ще ни лепне на ръката.Тук сме забравени от Бога и нека подобни теми да не звучат банално.Поздрави!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
влакната не са много дебели защото ще търси дистанция там;