Много бавно

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Re: Много бавно

Мнение от Arol »

tcekata написа:
Ето няколко теста: :smt017
При първия ми беше включен торент клиента, но страниците от форума ми се зареждаха нормално.
При втория - изключен торент клиент, пак нормално зареждане на страниците от форума.

Третия и четвъртия направих през интервал от минута и нещо, през времето когато чаках да ми се зареди страницата http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=86. Това което се вижда на шота, се зареди сравнително бързо в началото , но повече от 2 минути друго не се показа. :(
tcekata написа:Ето няколко теста: :smt017
При първия ми беше включен торент клиента, но страниците от форума ми се зареждаха нормално.
При втория - изключен торент клиент, пак нормално зареждане на страниците от форума.

Третия и четвъртия направих през интервал от минута и нещо, през времето когато чаках да ми се зареди страницата http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=86. Това което се вижда на шота, се зареди сравнително бързо в началото , но повече от 2 минути друго не се показа. :(
Първия тест няма дяа го коментирам - закъснението от торент клиентите е ясно и е нормално. Обаче щом си имал проблем със зареждането на форума по времето на третия и четвъртия, единствения извод, който мога да направя е, че проблема наистина е при хоста. Тоест, някой трябва да звънне на пичовете от cbox и да го коментира с тях. Пък ако стане-стане, ако не - мнението на мнозинството е ясно :)
Аватар
technolog
новобранец
новобранец

Мнение от technolog »

При мен форума ми го зарежда веднага, но изображенията в темите никакви ги няма, зареждат се безкрайно с Уин 7 и ИЕ 9 съм иначе. Това е така от около 5 дни! :idea:
Да живее България!!!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

technolog написа:... но изображенията в темите никакви ги няма, зареждат се безкрайно ......
Това е така,защото много от колегите качват снимки в мненията си с много голяма големина/пиксели/-срещат се снимки с размери:2500/1920,та дори и 3200Х2400.Този голям размер изобщо не е нужен!Съвсем достатъчно е 800Х600 или в краен случай 1024Х 768.Възможно е и това да има някакво значение за бързо зареждане на страниците във форума!? Само изразявам предположение ! :idea:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Телескоп написа:Съвсем достатъчно е 800Х600 или в краен случай 1024Х 768.Възможно е и това да има някакво значение за бързо зареждане на страниците във форума!? Само изразявам предположение ! :idea:
Не е предположение, а самата истина :) Много колеги мислят, че като направят снимка с 5 мегапиксела, тя става по-качествена. Няма нищо подобно. Става просто по-голяма. Качеството идва от оптиката на апарата, не от мегапикселите. 800х600 /тоест 0,5 Mpx/ при 72dpi е предостатъчен размер за форума. Не товари темата, вижда се добре и зарежда бързо.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Arol написа: Много колеги мислят, че като направят снимка с 5 мегапиксела, тя става по-качествена. Няма нищо подобно. Става просто по-голяма. Качеството идва от оптиката на апарата, не от мегапикселите. 800х600 /тоест 0,5 Mpx/ при 72dpi е предостатъчен размер за форума. Не товари темата, вижда се добре и зарежда бързо.
Затова ще си позволя да дам един съвет на колегите,които прикачват снимки в темите.Преоразмерявайте снимките с програми за тази цел.Има доста такива,но малка и лесна за работа е irfanview .Ето и линк за изтегляне :arrow: http://www.oldapps.com/irfanview.php?old_irfanview=3 . Предварителното оразмеряване на снимката дава възможност тя да се качи в темата и от опцията-Добави файл направо от компютъра! А за преоразмеряване на снимка през друг сайт може да се ползва този :arrow: http://picvalley.net/index.php?ln=1# ,който го зная от моя учител във форума Бай Гого-Сиромаха. :)
По принцип въпроса с оразмеряването и качването на снимки е засегнато обстойно в тази тема :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=24803.Но аз наблягам на въпроса поради причината за бавното зареждане на страници с изображения,които са в доста голями размери!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

technolog написа:При мен форума ми го зарежда веднага, но изображенията в темите никакви ги няма, зареждат се безкрайно с Уин 7 и ИЕ 9 съм иначе. Това е така от около 5 дни! :idea:
Днес си смених браузера с ИЕ 9 , и вече и при мен е така. Страницата се зарежда много бързо, но изображения никакви. Пробвах в други форуми, няма никакви проблеми с зареждане на изображенията. Оставих отворена страница от форума, и след повече от час , нито едно изображение не се зареди. С ИЕ 8 зареждаше по-бавно, но нямах проблем с изображенията. Пробвах от компа на племенниците, той е с ИЕ 8 и няма проблем , зарежда си нормално. Нещо не си пасват ИЕ 9 и форума. :lol:
С Google Chrome също няма проблем. :smt102

Изображение
Последно промяна от tcekata на Нед Май 01, 2011 3:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Телескоп написа:
technolog написа:... но изображенията в темите никакви ги няма, зареждат се безкрайно ......
Това е така,защото много от колегите качват снимки в мненията си с много голяма големина/пиксели/-срещат се снимки с размери:2500/1920,та дори и 3200Х2400.Този голям размер изобщо не е нужен!Съвсем достатъчно е 800Х600 или в краен случай 1024Х 768.Възможно е и това да има някакво значение за бързо зареждане на страниците във форума!? Само изразявам предположение ! :idea:
Arol написа:
Телескоп написа:Съвсем достатъчно е 800Х600 или в краен случай 1024Х 768.Възможно е и това да има някакво значение за бързо зареждане на страниците във форума!? Само изразявам предположение ! :idea:
Не е предположение, а самата истина :) Много колеги мислят, че като направят снимка с 5 мегапиксела, тя става по-качествена. Няма нищо подобно. Става просто по-голяма. Качеството идва от оптиката на апарата, не от мегапикселите. 800х600 /тоест 0,5 Mpx/ при 72dpi е предостатъчен размер за форума. Не товари темата, вижда се добре и зарежда бързо.
Телескоп написа:
Arol написа: Много колеги мислят, че като направят снимка с 5 мегапиксела, тя става по-качествена. Няма нищо подобно. Става просто по-голяма. Качеството идва от оптиката на апарата, не от мегапикселите. 800х600 /тоест 0,5 Mpx/ при 72dpi е предостатъчен размер за форума. Не товари темата, вижда се добре и зарежда бързо.
Затова ще си позволя да дам един съвет на колегите,които прикачват снимки в темите.Преоразмерявайте снимките с програми за тази цел.Има доста такива,но малка и лесна за работа е irfanview .Ето и линк за изтегляне :arrow: http://www.oldapps.com/irfanview.php?old_irfanview=3 . Предварителното оразмеряване на снимката дава възможност тя да се качи в темата и от опцията-Добави файл направо от компютъра! А за преоразмеряване на снимка през друг сайт може да се ползва този :arrow: http://picvalley.net/index.php?ln=1# ,който го зная от моя учител във форума Бай Гого-Сиромаха. :)
По принцип въпроса с оразмеряването и качването на снимки е засегнато обстойно в тази тема :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=24803.Но аз наблягам на въпроса поради причината за бавното зареждане на страници с изображения,които са в доста голями размери!
Наистина е излишно да се качват снимки с размер над 800 х 600 пиксела. За 72 dpi - зависи. Когато снимките се качват от някой сайт - директно като се копира линка на сайта, в който е снимката и снимката не е авторска, нещата стават по-сложни. Но когато снимките са авторски, добре е преди да се качат в темата, да се ограничи размерът им поне до 800 х 600 (72 dpi) или до 640 х 480 (150 dpi максимум), или, ако се погледне (за ориентир) файлът на снимката - да не надвишава повече от 700-800 Кб. Тогава снимките се отварят в темата бързо. Това е моя препоръка. Иначе, проблемът с бавното регенериране на темите и бавното отваряне не е само този. Но аз в случая не мога да съм компетентен и оставям това на колегите, които могат да го обяснят.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

И мен ми се набута ИЕ9 с ъпдейт на Вина и вече не мога да виждам снимките. Свикнал съм експлоъра а с другите ми е шуто. :twisted: Дайте съвет как да си върна осмицата.
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

dako71 написа:И мен ми се набута ИЕ9 с ъпдейт на Вина и вече не мога да виждам снимките. Свикнал съм експлоъра а с другите ми е шуто. :twisted: Дайте съвет как да си върна осмицата.
махаш деветката изтегляш осмицата (примерно от замунда) и си готов :D
пускайте ги,за да хващате
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

dako71 написа:И мен ми се набута ИЕ9 с ъпдейт на Вина и вече не мога да виждам снимките. Свикнал съм експлоъра а с другите ми е шуто. :twisted: Дайте съвет как да си върна осмицата.
Не си само ти с този проблем! Ето ти линк,където има обяснение как става връщането на стара версия на ИЕ :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 09#p742109
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Благодаря на колегата Телескоп за бързата помощ. Върнах си старата версия докато админите не си подредят къщичката.
Ето как се връща ИЕ8 за тези с български Уиндоус.

За да деинсталирате Internet Explorer
Следните инструкции се отнасят както за Windows 7 и Windows Vista.
1. Щракнете върху бутона Старт, тип "Програми и компоненти в полето за търсене и след това върху Преглед на инсталирани актуализации в левия панел.
2. Под Uninstall актуализация, превъртете надолу до Microsoft Windows раздел.
3. Щракнете с десния бутон Windows Internet Explorer 9, щракнете върху Деинсталирай и след това, когато бъдете подканени, щракнете върху Да.
4. Кликнете върху една от следните неща:
• Рестартиране сега (за да приключите процеса на деинсталиране на Internet Explorer 9, както и възстановяване на предишната версия на Internet Explorer).
• Рестартирайте по-късно (да се изчака, докато не затвори или рестартиране на компютъра).
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

dako71 написа:Благодаря на колегата Телескоп за бързата помощ......
Благодарностите трябва да бъдат отправени към колегата @ Arol ,той е описал начина по който трябва да се върне стария ИЕ-8,така че заслугата е изцяло негова ! Аз само ти дадох линк към темата! :D
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

тая вечер много бавно ми отваря но само форума във всички други сайтове и форуми съм супер само в NAriba.com е много зле................
Изображение
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Ivo_Ivanov написа:тая вечер много бавно ми отваря но само форума във всички други сайтове и форуми съм супер само в NAriba.com е много зле................
И при мен тази вечер е някакъв ад :evil:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И на мен ми върти "геврека"по 30-65 секунди за връщане към тема и пр.Леко ме нерви,ама да ви кажа "Мастика Пещера"лекува всички нерви :lol::drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”