Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Тежести за дънен риболов.
Модератор: emo vasilev
Re: Тежести за дънен риболов.
само на мен ли не ми отваря снимките 

-
- ще става разбирач
и на мене не ми ги отваря
-
- научил се да хвърля
станахме трима
- трапера
- сериозен играч
В деня на пускането на темата си се отваряха нормално.Прави ми впечатление,че често става така-всичко е ОК и след време снимките изчезват.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Не знам на какво се дължи.но и на мен не ми ги отваря,а също така не ми отваря изображенията от подписа ми. 
ПП:Не знам при мен ли е грешката.Току-що забелязах,че всички снимки качени от мен не се отварят.Имам предвид:всички снимки от всички теми.

ПП:Не знам при мен ли е грешката.Току-що забелязах,че всички снимки качени от мен не се отварят.Имам предвид:всички снимки от всички теми.

в момента съм на друг компютър с друг доставчик и ок всичко. Снимките на колегата в подписа му се виждат, както и тези на тежестите. Пак съм влязъл с Гугъл Хром, но сега виждам снимките. Явно проблема е в експлорерите ни.
- Моряка
- кандидат преподавател
И аз не ги виждах за известен период,но сега се оправи.Ваньо снимай калъпа и как поставяш вирбела да е нагледно за колегите.Това би спомогнало за намиране на начин да се правят особенни калъпи.Примерно видях калъп за подвижно олово от две поцинковани чешмеджийски тапи,разпробити по оста.Абе на всеки,като вижда,как става би му хрумнало нещо различно 

А сега де? 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ще го снимам.Обещавам!
Само че не обещавам кога ще стане,защото все пак въпросния калъп е на работата ми,но все пак ще го направя.Щом проявявате интерес - гордея се със себе си.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Много се извинявам за закъснението,но ето ги най - после обещаните снимки.Значи да започнем по ред.Това е снимка на въпросния камък от гедоре.

Важно е да отбележа,че камъка е за малкия размер гедоре.Така изглежда отзад.

В средата между шестограма и квадрата има ето такъв кръгъл отвор.

Именно в него се застопорява вирбела,който съвсем леко съм стиснал за едната халкичка,защото хем трябва да е достатъчно голям,за да запуши кръглия отвор,хем едната му халка трябва да мине през същия този отвор.

Пускам вирбела в ключа като леко стиснатия край минава през кръглия отвор,а буренцето на вирбела влиза до някъде и запушва отвора.

А ето така изглежда от долу.

Забравих да спомена,че и двете халки на вирбела предварително трябва да са вързани с по едно много тънко телче.Долния край на ключа,заедно с телчето минава през едно пробито дърво,за да се застопори в него за наливането на оловото като телчето се издърпва,за да се разположи правилно вирбела спрямо оловото.Телчето на халката,която остава вътре просто се издърпва,за да попадне в центъра а не да отиде в стената на вече готовата тежест.След изстиване оловото се изважда внимателно.

И ето го крайния резултат.

Ще се радвам ако съм бил полезен.Ако някой има други интересни идеи може да сподели.
Поздрави на всички!

Важно е да отбележа,че камъка е за малкия размер гедоре.Така изглежда отзад.

В средата между шестограма и квадрата има ето такъв кръгъл отвор.

Именно в него се застопорява вирбела,който съвсем леко съм стиснал за едната халкичка,защото хем трябва да е достатъчно голям,за да запуши кръглия отвор,хем едната му халка трябва да мине през същия този отвор.

Пускам вирбела в ключа като леко стиснатия край минава през кръглия отвор,а буренцето на вирбела влиза до някъде и запушва отвора.

А ето така изглежда от долу.

Забравих да спомена,че и двете халки на вирбела предварително трябва да са вързани с по едно много тънко телче.Долния край на ключа,заедно с телчето минава през едно пробито дърво,за да се застопори в него за наливането на оловото като телчето се издърпва,за да се разположи правилно вирбела спрямо оловото.Телчето на халката,която остава вътре просто се издърпва,за да попадне в центъра а не да отиде в стената на вече готовата тежест.След изстиване оловото се изважда внимателно.

И ето го крайния резултат.

Ще се радвам ако съм бил полезен.Ако някой има други интересни идеи може да сподели.
Поздрави на всички!

- Ribarrr442
- новобранец
Много добре са се получили и много добре си обяснил. И да хванеш много риба с тях