За панчарво платеното

Модератори: Павел Иванов, sestrata

ribaria_01
новобранец
новобранец

За панчарво платеното

Мнение от ribaria_01 »

Здравейте , та напраово на въпроса . Той е следния : тъй като забраната е отдавна в сила , а и още мн остава аз планувам да направя едно излетче на панчарево платеното , но защото там никога не съм стъпвал искам да ви питам :Първо защото аз вече ловя само на спининг дали там е разрешен този вид риболов или ще се наложи да вадя старите дънаджииски пръчки , и второ разрешено ли е връщането на рибата или ще има :axe:
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Re: За панчарво платеното

Мнение от koda33 »

Там спининга е разрешен , ама няма к'во да извадиш с него имам няколко капота на спининг там , има малко щуки отзад ама не пипат , така че ако искаш на спининг смени дестинацията с Богоров(платеното) , иначе рибата се връща , май само пъстървата не се връщаше.Дано да съм ти бил полезен.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

koda33 написа:Там спининга е разрешен , ама няма к'во да извадиш с него имам няколко капота на спининг там , има малко щуки отзад ама не пипат , така че ако искаш на спининг смени дестинацията с Богоров(платеното) , иначе рибата се връща , май само пъстървата не се връщаше.Дано да съм ти бил полезен.
И сома и щуката не се връщат,можеш да върнеш само шаран и то само до 4бр на пръчка
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

На Богров , доста спино се въртят, а и вече е топло и сома е тръгнал. Шуките са до 8/9кг. но са много злобни, трябва подготовка.
Аз утре съм там , пред кафето, мини да пием по кафе. :drinkers:
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
walukov
фен клуб-скобар

Мнение от walukov »

ribaria_01 написа:Здравейте , та напраово на въпроса . Той е следния : тъй като забраната е отдавна в сила , а и още мн остава аз планувам да направя едно излетче на панчарево платеното , но защото там никога не съм стъпвал искам да ви питам :Първо защото аз вече ловя само на спининг дали там е разрешен този вид риболов или ще се наложи да вадя старите дънаджииски пръчки , и второ разрешено ли е връщането на рибата или ще има :axe:
Има Сулки, но са малки и охраната иска да се врь6тат обратно. На воблер хванах 2.
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

А как е платено на панчерево? Да не би да го е строил? Да не би да го е драгосвал, да не би да го е завирявал, кой му го даде и как? Откъде накъде са му дали да се зариби, и как така взема пари за видове риби които не се продават на зарибителен материал? Като Речен Кефал или щука? Да не би да я е пускал? Не ходете на платено! това е най-голямата ни грешка, Ако на някой му дадат язовир да му определят 2/3 от площта да е за споретен рболов с билет, да прави садки и да въди риба в тях, както е на Доспат, някой да е хвърлил въдици в садките Не е! Ами хайде навсякъде така. Бюджета на ИАРА за 2011г е 17 млн лева само за заплати и имат палнирани 1,4 млн лева от глоби! да не би да са ги стигнали, 28 поделения на ИАРА с 4 до 13 служителя = вижте им заплатите, а на Панчарево имало платено. Това трябва да се прекрати и само с гражданска инициатива може да стане. Помислете дали съм прав
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

gogotod написа:А как е платено на панчерево? Да не би да го е строил? Да не би да го е драгосвал, да не би да го е завирявал, кой му го даде и как? Откъде накъде са му дали да се зариби, и как така взема пари за видове риби които не се продават на зарибителен материал? Като Речен Кефал или щука? Да не би да я е пускал? Не ходете на платено! това е най-голямата ни грешка, Ако на някой му дадат язовир да му определят 2/3 от площта да е за споретен рболов с билет, да прави садки и да въди риба в тях, както е на Доспат, някой да е хвърлил въдици в садките Не е! Ами хайде навсякъде така. Бюджета на ИАРА за 2011г е 17 млн лева само за заплати и имат палнирани 1,4 млн лева от глоби! да не би да са ги стигнали, 28 поделения на ИАРА с 4 до 13 служителя = вижте им заплатите, а на Панчарево имало платено. Това трябва да се прекрати и само с гражданска инициатива може да стане. Помислете дали съм прав
Аз щи кажа!
Не го е завирявал,но праща рента за тва се казва арендатор!
И като не се продава зарибител щука,от де я е взел та я има там като цяла зима беше пресушен за разширяване?
И да ти кажа продава се зарибител и каракуда и клен.
Сомовете там са американски,не европейски и също се продават като зарибител и са предпочитани от повечето арендатори.
И те тва да му дадат язовир и да му кажат кой как да му лови рибата която той е пуснал нема как да стане.
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

Въпроса е да не му го дават! Да няма право на това! Ако иска да развъжда риба с цел продажба да си направи садки. Риболова да е само спортен, Не е правил язовира той! Държавата с парите на моите и твоите родители го е правила. Да няма право да го държи, природата около язовира не е негова, нито водата, нито рибата, ако е пускал в язовира риба, да си я хване. А да не би да храни щуката. А клена - както виката у шопско на речния кефал съвсем не са една и съща риба. В България клен няма! справка - израел Семах, един от най големите итиолози. а ако някой продава зарибителен материал за речен кефал - ми го покажи да го почерпя! Много сте заблудени това софиянците, обаче е заради това че 45 г пък и след това цялата страна ви храни
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

gogotod написа:Въпроса е да не му го дават! Да няма право на това! Ако иска да развъжда риба с цел продажба да си направи садки. Риболова да е само спортен, Не е правил язовира той! Държавата с парите на моите и твоите родители го е правила. Да няма право да го държи, природата около язовира не е негова, нито водата, нито рибата, ако е пускал в язовира риба, да си я хване. А да не би да храни щуката. А клена - както виката у шопско на речния кефал съвсем не са една и съща риба. В България клен няма! справка - израел Семах, един от най големите итиолози. а ако някой продава зарибителен материал за речен кефал - ми го покажи да го почерпя! Много сте заблудени това софиянците, обаче е заради това че 45 г пък и след това цялата страна ви храни
ПНБ
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

gogotod написа:Въпроса е да не му го дават! Да няма право на това! Ако иска да развъжда риба с цел продажба да си направи садки. Риболова да е само спортен, Не е правил язовира той! Държавата с парите на моите и твоите родители го е правила. Да няма право да го държи, природата около язовира не е негова, нито водата, нито рибата, ако е пускал в язовира риба, да си я хване. А да не би да храни щуката. А клена - както виката у шопско на речния кефал съвсем не са една и съща риба. В България клен няма! справка - израел Семах, един от най големите итиолози. а ако някой продава зарибителен материал за речен кефал - ми го покажи да го почерпя! Много сте заблудени това софиянците, обаче е заради това че 45 г пък и след това цялата страна ви храни

Жестокоооо. Хаха.
Идвай да слагаш масата, че съм гладен!

ПП: Добре се посмях имах нужда след тегав ден!!!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Държавата и общините имат право да дават определени видове територии под аренда или концесия и да получават определени сумички за тази си дейност. Друг е въпроса кой с какви връзки се е уредил, колко плаща на теория и колко на практика, къде отиват парите, какво трябва според договора да се случва с тази територия и какво се случва...примери дал бог (митичния цар и неговите гори, хотелите-гъбки по черноморието и из хубавите ни планини, бивши велики индустриални предприятия, дори и някои малки водоемчета...). Така че не се надявайте скоро нещата да се оправят, все си мисля, че на тази държавита природните богатсва тип "риба" са и от най-малките проблеми. При горите и вторичните суровини играят доста повече пари, язовирите са за простите кокошкари, а даже с тях няма как да се справим, защото всички знаем, че местните шейхове дават кебапчета на народа, а народа е най-висшата форма на власт в тази държавица, управлявана от манията по чалгата, бързите 20+ годишни немски возила, ракията, шопската салата...но не и от морални ценности, заложени в мисленето на нациите, към чието положение се стремим, още в края на средните векове...
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

_DK_ написа: ракията, шопската салата...
Е що ти трябваше ракийката да намесваш?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Ами че тя по принцип си е намесена във всичко...даже бих казал, че е в основата на нещата... :D
На пръв поглед може и да е забавно като кажеш подобно нещо, до някъде напомня за сцени от "Особености на руския национален риболов" и другите филми от поредицата, но да не забравяме какъв бунт настана сред народа като казаха, че ще има акциз и за ракииката му... а за един куп по-големи и съществени проблеми на протест се събират по 100-200 човека и то основно защото някоя организациика им плаща за това...
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

gogotod , пич , явно имаш някакъв проблем с храносмилането щот навсякъде дъвчеш едно и също . Много ще те замоля , за места където повече от явно че не си и стъпвал , как на платеното на Панчарево , да се въздържаш от коментар , особено когато го правиш в тема на някой колега който се интересува от нещо конкретно :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”