Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз."Антон Ивановци"-"Въча"или както е по известен "Антона"
Модератор: sapuna
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: яз."Антон Ивановци"-"Въча"или както е по известен "Антон
Чудесен разказ за един непознат за мен и много специфичен язовир.
Само съм минавал покрай него и съм се вглеждал в непристъпните му / с малки изключения/ брегове.
Поздравления за автора, ще следя написаното от него и занапред.
Наслука!
Само съм минавал покрай него и съм се вглеждал в непристъпните му / с малки изключения/ брегове.
Поздравления за автора, ще следя написаното от него и занапред.
Наслука!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
....и аз бях.....господина със садките направо е преградил язовира,както на ширина,така и на дължина не вярвам да е законно,да пуска въжета навсякъде,все едно,че язовира му е бащиния.Заличил е най-хубавото място за платика/ и не само/, над Америката,като е пуснал въжета почти успоредно на около 200м от мястото му.Нямам против да си гледа рибата,ама да се разпорежда все едно целия язовир е негов.......друг е въпросът,че сега по вода неможе да се премине отдолу до аза на Михалково,абе голяма наглост.................иначе,язовирът се пълни,остава около два метра до максимума,рибата почти не кълвеше и така.
Мисля,че е крайно време да имаме някакво сдружение,което да защитава нашите интереси,
защото до тогава/говоря специално за Пловдивчани/,нито ще имаме разрешени водоеми през забраната,нито зарибяване и контрол от Пловдивската ИАРА,нито на някой ще му пука дали да загражда и да завзема водоеми-примерно Оризарето.
Мисля,че е крайно време да имаме някакво сдружение,което да защитава нашите интереси,
защото до тогава/говоря специално за Пловдивчани/,нито ще имаме разрешени водоеми през забраната,нито зарибяване и контрол от Пловдивската ИАРА,нито на някой ще му пука дали да загражда и да завзема водоеми-примерно Оризарето.
валатът не най-лошото нещо на света
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз пуснах тази тема точно по този случай. Има и клип на колеги рибари.аксел написа:....и аз бях.....господина със садките направо е преградил язовира,както на ширина,така и на дължина не вярвам да е законно,да пуска въжета навсякъде,все едно,че язовира му е бащиния.Заличил е най-хубавото място за платика/ и не само/, над Америката,като е пуснал въжета почти успоредно на около 200м от мястото му.Нямам против да си гледа рибата,ама да се разпорежда все едно целия язовир е негов.......друг е въпросът,че сега по вода неможе да се премине отдолу до аза на Михалково,абе голяма наглост.................иначе,язовирът се пълни,остава около два метра до максимума,рибата почти не кълвеше и така.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=45250
-
- научил се да хвърля
За съжаление това е действителността. Тепърва ще видим как ще се отрази това съоражение на риболова в "Антона". Мисля, че това освен минуси ще донесе и плюсове на риболова във водоема. Това разбира се е мое мнение и се отнася за мирните риби във водоема. Сезонът тепърва предстои да бъде открит все пак.
Ето снимки от днес 20.04.2011
- Прикачени файлове
-
- Anton2.jpg (182.89 KiB) Преглеждано 1752 пъти
-
- Anton1.jpg (182.59 KiB) Преглеждано 1752 пъти
-
- научил се да хвърля
Благодаря колега за снимките, тъй като те са слабата ми част все още
. Както се вижда от тях, въпросните съоръжения добре са преградили водоема. Честито на тролещите братя
. Ще видим дали по някакъв начин това ще се отрази на риболова на мирните риби.

Пак ще си тролим не се бойте,няма как някой да прегради законно по такъв начин язовира!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много добра презентация за един непознат за повичето нас водоем.
Пожелавам си на първата сериозна буря тези садчици да се обърнат или скъсат
Те са застраховани предполагам, така че да не се отрази чак токлова и на стопанина
Да видите риболов тогава, както преди 30 години стана там.
Бравос за труда на автора впечатлен съм.
Пожелавам си на първата сериозна буря тези садчици да се обърнат или скъсат

Те са застраховани предполагам, така че да не се отрази чак токлова и на стопанина

Да видите риболов тогава, както преди 30 години стана там.

Бравос за труда на автора впечатлен съм.
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
навярно и любителите на сомаджийскя риболов гледат темата и ще помоля ако е така да споделят коя е люубимата стръв на сома на този язовир че съм мераклия за това лято да се пробвам там 
благодаря предварително

благодаря предварително
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
никой ли няма да сподели опита си с мен
споко бе хора няма да ви изловя рибата я

споко бе хора няма да ви изловя рибата я

-
- научил се да хвърля
Риба за едрите екземпляри. За останалите земен червей и пиявица. По възможност на грозд и най- добре на отсрещния бряг. Относно сома има доста колеги с опит в риболова на този вид риба. По цяло лято огласят скалите с кльонкове и въртят с лодките. Надявам се, че те ще ти помогнат. Относно това, че ще изловиш рибата на другите, това едва ли ще се случи. Както се казва - на кой каквото му е писано.
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
мерси колегаskitalec написа:Риба за едрите екземпляри. За останалите земен червей и пиявица. По възможност на грозд и най- добре на отсрещния бряг. Относно сома има доста колеги с опит в риболова на този вид риба. По цяло лято огласят скалите с кльонкове и въртят с лодките. Надявам се, че те ще ти помогнат. Относно това, че ще изловиш рибата на другите, това едва ли ще се случи. Както се казва - на кой каквото му е писано.

а за последното изречение
знам го това ама всички мълчът като обектите заради който висим по бреговете на водоемите

поинтересувах се защото миналото лято се закачи едно сомче под килограм и ми е сефтето на тоя род риби

по принцип знам на какво се лови сом ама конкретно за там какво предпочита незнам

За сом на Антона най добре ползвай за стръв кустурчета и уклей хванати от самия водоем.
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
valkata34 написа:За сом на Антона най добре ползвай за стръв кустурчета и уклей хванати от самия водоем.

Хайде колеги, разкажете как е положението на язовира, лодки има ли?