Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от vells »

Защо ли няма риба?Невероятно безумие да- не забранят яз. Сопот!
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

vells написа:Защо ли няма риба?Невероятно безумие да- не забранят яз. Сопот!
Колега и да го забранят и да не го забранят, бракониери ще има постоянно. Аз съм от там и вуйчо ми е мрежар, но не излизам с него на глава :evil: :evil: :evil: Знам че нищо не може да се направи и ще си търпим така ......
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Благодаря за отговорите!
Ще пробвам през някой от четирите почивни дни.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Видях, че темата замря, та реших да споделя за язовира. Едва намерих няколко часа в един от празничните дни и отидох до яз.Сопот. Хванах на рибка, на дъно две бели, нищо особено, около килограм.
Това, което е по-различното е че на този язовир ходя само веднъж през годината, не го познавам добре, а и всеки от излетите е малко случаен - минавайки от там, само за няколко часа, все има някакъв ангажимент, пречещ на риболова, но трета поредна година си хващам по някоя бяла/ там друго и не ловя/. Много странен късмет, който за съжаление не ме спохожда често на другите водоеми, където целенасочено търся бялата риба през годината.
Та такива работи за яз.Сопот.
lusienn

Мнение от lusienn »

G.Petkov написа:Видях, че темата замря, та реших да споделя за язовира. Едва намерих няколко часа в един от празничните дни и отидох до яз.Сопот. Хванах на рибка, на дъно две бели, нищо особено, около килограм.
Това, което е по-различното е че на този язовир ходя само веднъж през годината, не го познавам добре, а и всеки от излетите е малко случаен - минавайки от там, само за няколко часа, все има някакъв ангажимент, пречещ на риболова, но трета поредна година си хващам по някоя бяла/ там друго и не ловя/. Много странен късмет, който за съжаление не ме спохожда често на другите водоеми, където целенасочено търся бялата риба през годината.
Та такива работи за яз.Сопот.
Колега Гошо Петков,ако имаш снимки пускай,иначе не се брои :) И на мен ми разправят за бели по 2-3 кила,но не съм видял снимките,чух от Тапета и за некви количества дребни,прибрани :?:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Тази снимка е от миналата година, тогава пуснах и тема - "В края на деня", защото развитието на излета беше много интересно, поне за мен.Само, че със смяната на галерията се затриха другите снимки от този ден, та темата сега е без снимки.

Изображение

Снимката от миналата седмица не мислех да я качвам, ама само за статистиката - ще го направя, пак е до бутилка - за сравнение, но рибата е по малка.
Сигурно има и дребни сулки, защото имах много повличания на стръвта, но при засичането - празно. А отгоре на всичко, дребните завличат рибето в тревите, характерни за този язовир, и като засечеш, пръта се сгъва, аванса свири, а накрая извадиш празна кука с малко трева по нея :D !
Друго, което ме учуди е че едната риба беше женска и не беше хвърлила хайвер, като вече почти го беше резорбирала/ знам че това става и при млекопитаещите в определени случаи/. Иначе на външен вид и нямаше нищо - здрава, борбена риба.
И на вкус - също си беше добра :D !
chefo1948
новобранец
новобранец

Мнение от chefo1948 »

Здравейте колеги вчера се върнах от двудневен риболов на язовир Сопот. За два дена пълно капо само 1-2 малко червеноперки. Рибата още не си е хвърлила хайвера и хич не е активна.Според мен няма смисъл да се ходи в момента.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

chefo1948 написа:Здравейте колеги вчера се върнах от двудневен риболов на язовир Сопот. За два дена пълно капо само 1-2 малко червеноперки. Рибата още не си е хвърлила хайвера и хич не е активна.Според мен няма смисъл да се ходи в момента.
Колега, не че нещо, но мога да те оборя на момента. Ако не познаваш язовира както мен или някой тамушен, за момента ще ти е трудно да хванеш. Там си има места за всеки месец и вид риба. Не се правя на най-големия рибар нито разбирач, но все пак ако не си много запознат с язовира ще е труден риболова.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Mr.Barry написа:
chefo1948 написа:Здравейте колеги вчера се върнах от двудневен риболов на язовир Сопот. За два дена пълно капо само 1-2 малко червеноперки. Рибата още не си е хвърлила хайвера и хич не е активна.Според мен няма смисъл да се ходи в момента.
Колега, не че нещо, но мога да те оборя на момента. Ако не познаваш язовира както мен или някой тамушен, за момента ще ти е трудно да хванеш. Там си има места за всеки месец и вид риба. Не се правя на най-големия рибар нито разбирач, но все пак ако не си много запознат с язовира ще е труден риболова.
Те това е истината.
Това се отнася за всички язовири,не само за този,ама на разбирачи се правят тези дето фащат по много и пускат по много на платените .И после ,що не я пусна таа маломерка...
Аз там съм пораснал...
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

bobo_33333 написа:Те това е истината.
Това се отнася за всички язовири,не само за този,ама на разбирачи се правят тези дето фащат по много и пускат по много на платените .И после ,що не я пусна таа маломерка...
Да, колега. Не е само за този язовир. За много места е така :)
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Абе един път отидох и го опознах със затворени очи :lol:
Само ми трябва време да мина и по другите места със сонара и едва ли ще да е толкова сложен!
Ама като гледам каква е картинката май ще го отпиша! :(
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Ами ако нямаш сонар, дали ще е толкова лесно, колега? Това че ти имаш не значи, че всички имаме ;)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

G.Petkov написа:Тази снимка е от миналата година, тогава пуснах и тема - "В края на деня", защото развитието на излета беше много интересно, поне за мен.Само, че със смяната на галерията се затриха другите снимки от този ден, та темата сега е без снимки.

Изображение

Снимката от миналата седмица не мислех да я качвам, ама само за статистиката - ще го направя, пак е до бутилка - за сравнение, но рибата е по малка.
Сигурно има и дребни сулки, защото имах много повличания на стръвта, но при засичането - празно. А отгоре на всичко, дребните завличат рибето в тревите, характерни за този язовир, и като засечеш, пръта се сгъва, аванса свири, а накрая извадиш празна кука с малко трева по нея :D !
Друго, което ме учуди е че едната риба беше женска и не беше хвърлила хайвер, като вече почти го беше резорбирала/ знам че това става и при млекопитаещите в определени случаи/. Иначе на външен вид и нямаше нищо - здрава, борбена риба.
И на вкус - също си беше добра :D !
Колега , на малка плувчица ли ги лови или на дъно.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Рибата на тази снимка я хванах на плувка, която изглежда малка, но държи спокойно дребен уклей. През този ден, миналата година хванах общо три бели риби и само на плувка. Лових с повод 0.12. На дънните въдици имах поне десетина повличания и нито една извадена риба. За да не се преразказвам, темата се казва "В края на деня" и е от м.юни 2010 година.
Сега, на 22.05.2011 г. хванах две бели на дъно, на плувка не ми пипна нито веднъж.
Дори да ти изглежда малко странно, но такъмите ми са настроени за риболов на костур, ама като дойде бяла риба не се отказвам :D !
preslav_boi4ev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от preslav_boi4ev »

колеги почна ли да се обажда шарана по сопот някои знае ли нещо,или му е рано?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”