Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Доколкото помня е 20 лв. - 24 часа,само Есетрата се заплаща има Шаран,Амур,Толстолоб,Каракуда,Сом,Пъстърва,Сулка и Есетраkrasimir75 написа:а как е заплащането и каква риба има на овчарово
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
На Овчарово таксата е 20 лв за 24 часа и рибата не се заплаща, като есетрата се пуска задължително обратно. Есетрата като говорим са няколко екземпляра и хващането на такава риба е почти научна фантастика. Пътя до язовира е достоен за трасе на най-тежко оффроуд състезание - проблеемен е дори и с джип според мен, за нормална кола забравете. Кълват само дребни шаранчета и язовира е доста плитък.Според мен не се струва нервите дето ще потрошите да ходите там - по добре на Кюлевча, Салманово или Алкомет.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- новобранец
мерси за информацията
- Fishing_Fan
- разбира нещата
За Салманово кажи как са условията и какви риби излизат ?svilen_sa6kov написа:На Овчарово таксата е 20 лв за 24 часа и рибата не се заплаща, като есетрата се пуска задължително обратно. Есетрата като говорим са няколко екземпляра и хващането на такава риба е почти научна фантастика. Пътя до язовира е достоен за трасе на най-тежко оффроуд състезание - проблеемен е дори и с джип според мен, за нормална кола забравете. Кълват само дребни шаранчета и язовира е доста плитък.Според мен не се струва нервите дето ще потрошите да ходите там - по добре на Кюлевча, Салманово или Алкомет.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
На Салманово беше 5 лв на човек и рибата се плаща. Излизаха добри шарани около двете килца, но това беше преди месец. Сега дали нещо се е променило не знам.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

bili4652 написа:marin74 написа:Някой има ли инфо за я.Дрян до село Росен -Ген.Тошево . Каква рба има,какво се плаща?
Благодаря предварително ![/quote/]
Аз преди две седмици ходех там и пазача каза че е забранен до 11.06.2011. Таксата е 10 кинта и рибата не се плаща. Преди 2-ве години аз бях много доволен от там. И миналата година са я зарибявали по информация но колко е вярно не знам.
Благодаря за инфото колега. може да се пробва по нататък.
-
- разбира нещата
колеги за АЛКОМЕТ даваите точно инфо за водоема ,че малко ще са тези които искат да ловят в ,,АКВАРИУМ,,
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- emilstankov
- новобранец
Здравейте колеги вчера 31.05.2011 посетих развъдника на Засмяново таксата за риболов е от 10 до 20 лева според зависи на кой ще ловите специално аз реших да ловя на този за 20 лева защото пазачът ми каза че ако искам да си начеша крастата да ловя на въпросният и така пристигнах в 08.00 целта на улова бе шаран забърках захранката лових на Мач бях взел всичко необходимо царевица,пилети,бял-червей и захранка на Вандеренде за шаран и така започнах, първото повдигане на ваглера дойде в 13:00 през това време сменях монтажи и куки, но уви удар нямаше към 16:00 на колегата с който бях пристигнал му удари шаран 0.400 грама след около 30 мин. и моят час дойде шаранче около 700 грама, за цял ден имаше 3 шарана под-един килограм не ме е яд за парите яд ми е че не можах да се насладя на риболова както ми каза пазачът,казах си че повече няма да стъпя там, забравих да спомена имаше и др. колеги по др развъдници но само единият си тръгна с толстолоб 7 килограма.Дано съм бил полезен на колегите които се чудят къде да прекарат своят риболовен излет.
- emilstankov
- новобранец
колеги,кажете ми някой язовир ,където може да се изкара прилична риба(шарани)
-
- ще става разбирач
Кастел, Церова Кория, Овчарица, Монтана лейк, Долни Богровemilstankov написа:колеги,кажете ми някой язовир ,където може да се изкара прилична риба(шарани)

Иначе във Варненско ги забрави тея блянове. От Шумен на запад са шараните.
-
- ще става разбирач
И на мен не ми го отваряше, но сега стана. Ей го текстаsonax написа:Не ми го отваря тоя линк нещоNikiStoianov написа:Някъде ставаше въпрос за концесията на яз. Засмяно. Ето ги конкретните параметри по концесията:
http://www.nkr.government.bg/app?servic ... 0&sp=S3079
Решение за определяне на концесионер №Решение по т. 38.6 от Протокол № 38 от 22.12.2010 - Решение по т. 38.6 от Протокол № 38 от 22.12.2010г. от ХХХVІІІ-та сесия на Общински съвет - Аксаково
На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл. 17, ал.1, т.2, чл. 24, чл. 58, ал.2, т.1 и чл. 59, ал.1 от Закона за концесиите и чл. 87от Правилника за прилагане на закона за концесиите, Общински съвет
РЕШИ :
38.6.І. Определя "ИЗОСТРОЙ ВАРНА" ЕООД, ЕИК 201217180, с адрес на управление - гр. Варна, район Приморски, ул. "Прилеп" № 68, представлявано и управлявано от едноличния собственик на капитала Огнян Николаев Симеонов, за концесионер на имот публична общинска собственост, представляващ Язовир "Засмяно", целия с площ 263,446 дка, от които 88,306дка попадащи в имот № 000030, разположен в землището на с. Засмяно, община Аксаково, област Варна, актуван с АОС № 403/31.08.2000г., при граници на имота - ПИ № 000625 - поляна, ПИ № 000622 - нискостъблена гора, ПИ № 000623 - поляна, ПИ № 000624 - поляна, ПИ № 022004 - нива и землищна граница, и 175,140дка попадащи в имот № 000134, разположен в землището на с. Радево, общ. Аксаково, актуван с АОС № 406/31.08.2000г., при граници на имота : ПИ № 000147 - пасище, мера, ПИ № 000148 - отводнителен канал, ПИ № 000149 - пасище, мера, ПИ № 000021 - полски път на община Аксаково, ПИ № 000627 - дървопроизводствена площ, ПИ № 000146 - пасище, мера ПИ № 000646 - дървопроизводствена площ, ПИ № 000135 - пасище, мера, ПИ № 000133 - полски път на община Аксаково и ПИ № 000132 - рибарник, ведно с прилежащата инфраструктура и принадлежности по смисъла на чл.11, ал.1 от ЗК, а именно : преливник, изпускател и язовирна стена с дължина по короната - 180,00м., с предмет : поддържане и управление на язовир "Засмяноо", находящ се в землището на с.Засмяно и с. Радево, община Аксаково, област Варна, и извършването на промишлено рибовъдство и спортен риболов - услуги, които ще се извършват със средства осигурени от концесионера и на негов риск, при условията на Решение по т. 35.31.ІІІ от Протокол № 35/19.08.2010г. на Общински съвет - Аксаково, и одобрения проект на концесионен договор.
38.6.ІІ. Определя срок на концесията - 30 години, считано от датата на подписване на концесионния договор.
38.6.ІІІ. Определя размер на концесионното плащане, както следва :
38.6.ІІІ.1. еднократното концесионно плащане в размер на 3 250 лв. (три хиляди двеста и петдесет) без ДДС, дължимо към датата на влизане в сила на концесионния договор, платими по банкова сметка на община Аксаково, посочена в договора за концесия;
38.6.ІІІ.2. годишно концесионно възнаграждение в размер на 3 250 лв. (три хиляди двеста и петдесет) без ДДС, дължимо до 31 март на текущата година. За 2010г., годишното концесионно плащане се извършва при подписване на договора в размер пропорционален на оставащия брой месеци до края на календарната 2010г. Годишното концесионно възнаграждение се индексира с натрупване всяка година с индекса на инфлация посочен от НСИ.
38.6.ІV. Определя гаранции по изпълнение на задълженията по концесионния договор, както следва :
38.6.ІV.1. За гарантиране на изпълнението на годишното концесионно плащане концесионерът се задължава да внесе парична гаранция в размер на 100% от годишното концесионното плащане. Гаранцията се внася еднократно преди сключване на договора.
38.6.ІV.2. За гарантиране изпълнението на задължението за поддържане и привеждане на обекта на концесията в съответствие с нормативните изисквания, концесионерът внася гаранция в размер на 15 000 лв. (петнадесет хиляди). Гаранцията се представя при подписване на концесионния договор
38.6.V. Определя обща стойност на преките инвестиции вложени в обекта на концесията за целия срок на концесията в размер на 210 700 лв. (двеста и десет хиляди и седемстотин) без ДДС, разпределени за следните видове дейности и мероприятия :
38.6.V.1. Инвестиции през първата и втората година от срока на концесията, в общ размер на 140 200 лв. (сто и четиридесет хиляди и двеста) без ДДС, включващи следните инвестиции по дейности :
ПРЕЗ ПЪРВАТА ГОДИНА
1. Проект за устройствен план на язовира - 5000 лв.
2. проект за контролно измервателна система - 2 500 лв.
3. проект за ремонт на основния изпускател и водовземната шахта - 5 800 лв.
4. технически паспорт на язовирната стена и съоръженията - 5 000 лв.
5. закупуване 2 бр.лодки - 6 000 лв.
6. 2 бр. мрежи риболовни - 5 000 лв.
7. почистване от растителност на водния и въздушен откос - 7 500 лв.
8. почистване от наноси и растителност от чашата на язовира - 8 400 лв.
9. зарибяване с шаран, бял амур,толстолоб от 20 до 50 гр. по 5000 бр. - 2 500 лв.
ОБЩО за първата година - 47 700 лв.
ПРЕЗ ВТОРАТА ГОДИНА
1. монтиране на контролно измервателна система - 10 000 лв.
2. ремонт на основния изпускател и водовземната шахта и преливника - 80 000 лв.
3. зарибяване с шаран, бял амур,толстолоб от 20 до 50 гр. по 5000бр. - 2 500 лв.
ОБЩО за втората година - 92 500 лв.
38.6.V.2. Инвестиции след втората година до края на срока на договора - в общ размер на 70 500 лв. (седемдесет хиляди и петстотин) без ДДС, включващи :
ДО 5-ТАТА ГОДИНА
1. зарибяване със сладководни риби - 20 000бр. - 3 000лв.
2. ремонт на инфраструктурата и почистване и подръжка на терена около язовира - 10 000 лв.
ОБЩО до петата година - 13 000 лв.
ОТ 5-ТАТА ДО 10-ТАТА ГОДИНА
1. почистване от растителност на водния и въздушния откос - 7 500 лв.
2. почистване от наноси и растителност на чашата на язовира - 8 000 лв.
ОБЩО от петата до десетата година - 15 500 лв.
ОТ 10-ТАТА ДО 20-ТАТА ГОДИНА
1. ремонт на инфраструктурата - 10 000 лв.
2. зарибяване - 3 000 лв.
3. изграждане на съоръжение на улов на риба - 7 000 лв.
ОБЩО от десетата до двадесетата година : 20 000 лв.
ОТ 20-ТАТА ДО 30-ТАТА ГОДИНА
1. ремонт на съоръженията - 6 500 лв.
2. почистване от растителност на водния и въздушния откос - 7 500 лв.
3. почистване от наноси и растителност от чашата на язовира - 8 000 лв.
ОБЩО от двадесетата до тридесетата година : 22 000 лв.
38.6.VІ. Определя график за реализиране на инвестиционната програма, както следва :
Основни видове дейности от инвестиционната програма Срок за изпълнение
Дейности по осигуряване на минимално изискуемите инвестиционни разходи за поддържане и привеждане на язовира в съответствие с нормативните изисквания
Проектна документация
проект за устройствен план на язовира През първата година
проект за контролно - измервателна система През първата година
проект за ремонт на преливника, основния изпускател и водовземната шахта През първата година
изготвяне на технически паспорт на язовирната стена и съоръженията До 31.12.2011г.
Съоръжения
Изпълнение на проект за контролно - измервателна система ( монтиране) През втората година
Ремонт на преливника, основния изпускател и водовземната шахта През втората година
Оборудване
Осигуряване на 2 броя лодки През първата година
Осигуряване на 2 броя мрежи През първата година
Екологични мероприятия
Почистване от растителност на водния и въздушния откос През първата година
Почистване от наноси и растителност на чашата на язовира През първата година
Извършване на зарибителни мероприятия
Доставяне и пускане на шаран, бял амур, толстолоб Периодично - от първата до петата година на договора и от десетата до двадесетата
Мероприятия по експлоатацията и поддръжката на язовира
Почистване от растителност на водния и въздушния откос Периодично - през първата година, от петата до десетата година и от двадесетата до тридесетата година
Почистване от наноси и растителност на чашата на язовира Периодично - през първата година, от петата до десетата година и от двадесетата до тридесетата година
Ремонт на инфраструктурата и почистване и поддръжка на терена около язовира Периодично - до петата година, от десетата до двадесетата година
Изграждане на съоръжения за улов на риба от десетата до двадесетата година
Ремонт на съоръженията От двадесетата до тридесетата година
Разходи по персонала за изпълнение на концесионния договор (ръководен, технически, изпълнителски, по поддръжката и охранителен)
Инженер хидротехник Назначаване до 5-тия месец от сключване на договора
Рибовъд ръководител Назначаване до 1 година от сключване на договора
Рибовъди Назначаване до 1 година от сключване на договора
Охранители Назначаване до 5-тия месец от сключване на договора
Поддръжка Назначаване до 5-тия месец от сключване на договора
Хигиенист Назначаване до 1 година от сключване на договора
38.6.VІІ. Определя по социалната програма на концесията да се осигури заетост на 11 (единадесет) лица.
38.6.VІІІ. Определя срок за сключване на концесионния договор - след изтичане на 10 -дневния срок за обжалване на настоящото решение, но не по - късно от 2 месеца от влизане в сила на това решение.
38.6.ІХ. Възлага на Кмета на община Аксаково за извърши необходимите законови процедури по сключването и подписването на договора за концесия, както и да извърши всички по нататъшни действия, регламентирани със Закона за концесиите и правилника за прилагането му.
38.6.Х. Задължава Кмета на община Аксаково да съобразява по-нататъшните си действия, свързани с предоставянето на концесията и с контрола върху нея, с действащите законови и подзаконови нормативни актове, съдържащи се в гражданското законодателство на Република България.
Съорьжения за обезрибяване (основно през първата година - 18 000 лв.NikiStoianov написа: ПРЕЗ ПЪРВАТА ГОДИНА
....
5. закупуване 2 бр.лодки - 6 000 лв.
....
9. зарибяване с шаран, бял амур,толстолоб от 20 до 50 гр. по 5000 бр. - 2 500 лв.
ОБЩО за първата година - 47 700 лв.
ПРЕЗ ВТОРАТА ГОДИНА
....
3. зарибяване с шаран, бял амур,толстолоб от 20 до 50 гр. по 5000бр. - 2 500 лв.
ОБЩО за втората година - 92 500 лв.
ДО 5-ТАТА ГОДИНА
1. зарибяване със сладководни риби - 20 000бр. - 3 000лв.
ОБЩО до петата година - 13 000 лв.
ОТ 5-ТАТА ДО 10-ТАТА ГОДИНА
ОБЩО от петата до десетата година - 15 500 лв.
ОТ 10-ТАТА ДО 20-ТАТА ГОДИНА
...
3. изграждане на съоръжение на улов на риба - 7 000 лв.
ОБЩО от десетата до двадесетата година : 20 000 лв.
ОТ 20-ТАТА ДО 30-ТАТА ГОДИНА
ОБЩО от двадесетата до тридесетата година : 22 000 лв.
зарибяване - 8 000лв.
от общо 220 000, от които 30-на ще могат да се видят ...

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
И си е така за жалостNikiStoianov написа:Кастел, Церова Кория, Овчарица, Монтана лейк, Долни Богровemilstankov написа:колеги,кажете ми някой язовир ,където може да се изкара прилична риба(шарани)![]()
![]()
Иначе във Варненско ги забрави тея блянове. От Шумен на запад са шараните.
-
- научил се да хвърля
Е ходете им плащайте такса тогава.
Е ходете им плащайте такса тогава.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
-
- ще става разбирач
Относно мрежите на Засмяново, какво чудно има?
Фирмата е взела концесия за промишлено рибовъдство, а то не се практикува с въдици. Естествено, че ще има мрежи. Това, че ще пускат риболовци си е тяхно решение и който прецени, че му се ходи там ще се съобразява с мрежите.
Избора е на риболовците.
За мен е достатъчно поне да поддържат язовира в добро състояние, да подобрят достъпа до него и да се преборят с растителността, която е голям проблем там. И да не вземат високи такси естествено.
Фирмата е взела концесия за промишлено рибовъдство, а то не се практикува с въдици. Естествено, че ще има мрежи. Това, че ще пускат риболовци си е тяхно решение и който прецени, че му се ходи там ще се съобразява с мрежите.
Избора е на риболовците.
За мен е достатъчно поне да поддържат язовира в добро състояние, да подобрят достъпа до него и да се преборят с растителността, която е голям проблем там. И да не вземат високи такси естествено.