Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- PREDATORst
- ще става разбирач
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
А аз си мислех че се обичатеTRANSKI RIBAR написа:Сакси ме ловна![]()

Здравейте колеги!
От няколко години съм в София, но едва миналата есен започнах да ходя на риба тук( преди все не ми се отваряше възможност, а и нямах компания ), та поради тази причина не съм много запознат с околните водоеми. До сега ходех предимно по баластриерите, но не останах особено доволен от излетите си там. Първоначално се впечатлих от тази на Челопечене.. при първия си излет там( последният Октомври ) предимно бабушки, но рядко пипане като цяло. Тъкмо преди залез слънце вече бях решил че ще тръгвам... събирам такъми, прибирам всичко и докато вадя едната въдица се оплете в шавара на 1м от брега. Всичките ми опити да разплета бяха неуспешни и понеже беше близо, отпускам малко влакно и нагазвам във водата да си я оправя. До като изляза обратно да навия гледам плувката ми как светкавично се връща пак в шавара, засичам, навивам и.. никакво съпротивление освен огромна тежест - помислих си че ще извадя някое шише пълно с кал( за съжаление там е пълно с всякакви такива артикули ), в крайна сметка за изненада на мен и околните колеги се оказа Лин около кило, според някои от околните коментари е бил над. Първо, че се бях отчаял от всичко тогава и второ - за пръв път я видях тая риба на живо
В крайна сметка се беше хванала на торен червей на въдицата която бях зарязал и забравил цял следобед в шавара по-скоро за някой нейн братовчед.
Разбира се тази случка развали всичките ми планове за прибиране и реших да поостана още малко. За следващия един час извадих още един лин на същото място, но беше колкото длан и.. обрано във водата и една доста доволна платика.
След натрупаният ентусиазъм тоя ден, следващата събота пак бях там и този път пълно капо! Прибирам всичко, паля цигара и тръгвам към колата, която съм оставил от към пътя зад високите хълмчета. Докато вървя, точно преди въпросните хълмове гледам във водата как бясно скачат на всякъде рибета. На тая баластриера освен атака на костур няма какво да е, та решавам да се пробвам, но не особено подготвен вхърлям пак на торен. Това обаче нямаше особено значение и след по-малко от 5 мин, ми удря - естествено костур, колкото длан( бих казал доста добър размер за тази риба с оглед на най-честия улов последните години ). След поредната уловена пускам живарника и гледам около нега започват да се събират малки рибета. Викам си "това е", вадя кепа и се почна.. още не ми е потънал повода и удър. За около час събрах 35 костура от по длан, по-малките ги пуснах и си тръгнах доволен с мисълта, че съм намерил мястото, което ще е първо в списъка ми.
От тогава( Октомври ) до момента, когато ми се отвори възможност все съм там и все съм си пълно капо. Вече не мога да повярвам че е възможно след 2 поредни такива излета над 5 пъти да съм капо, а в останалите няколко по някоя измъчена бабушка, или случайно костурче, което по-скоро е за стръв. Като цяло последният път си казах "край" и спирам да ходя по тукашните баластрири. Чакам с нетърпение да мине забраната( не че остана много ) и да си отида ня някое хубаво язовирче по-далеч от града и сред природата, с по-голямо разнообразие от риба и по-голям шанс надявам се.
Тук обаче идва въпроса "Къде" и това, че въобще не съм запознат с околните язовири и гьолове като цяло. Та ще бъда много благодарен ако някой препоръча добро място с добри скорошни впечатления в радиус до 80-100км от София.
От няколко години съм в София, но едва миналата есен започнах да ходя на риба тук( преди все не ми се отваряше възможност, а и нямах компания ), та поради тази причина не съм много запознат с околните водоеми. До сега ходех предимно по баластриерите, но не останах особено доволен от излетите си там. Първоначално се впечатлих от тази на Челопечене.. при първия си излет там( последният Октомври ) предимно бабушки, но рядко пипане като цяло. Тъкмо преди залез слънце вече бях решил че ще тръгвам... събирам такъми, прибирам всичко и докато вадя едната въдица се оплете в шавара на 1м от брега. Всичките ми опити да разплета бяха неуспешни и понеже беше близо, отпускам малко влакно и нагазвам във водата да си я оправя. До като изляза обратно да навия гледам плувката ми как светкавично се връща пак в шавара, засичам, навивам и.. никакво съпротивление освен огромна тежест - помислих си че ще извадя някое шише пълно с кал( за съжаление там е пълно с всякакви такива артикули ), в крайна сметка за изненада на мен и околните колеги се оказа Лин около кило, според някои от околните коментари е бил над. Първо, че се бях отчаял от всичко тогава и второ - за пръв път я видях тая риба на живо

Разбира се тази случка развали всичките ми планове за прибиране и реших да поостана още малко. За следващия един час извадих още един лин на същото място, но беше колкото длан и.. обрано във водата и една доста доволна платика.
След натрупаният ентусиазъм тоя ден, следващата събота пак бях там и този път пълно капо! Прибирам всичко, паля цигара и тръгвам към колата, която съм оставил от към пътя зад високите хълмчета. Докато вървя, точно преди въпросните хълмове гледам във водата как бясно скачат на всякъде рибета. На тая баластриера освен атака на костур няма какво да е, та решавам да се пробвам, но не особено подготвен вхърлям пак на торен. Това обаче нямаше особено значение и след по-малко от 5 мин, ми удря - естествено костур, колкото длан( бих казал доста добър размер за тази риба с оглед на най-честия улов последните години ). След поредната уловена пускам живарника и гледам около нега започват да се събират малки рибета. Викам си "това е", вадя кепа и се почна.. още не ми е потънал повода и удър. За около час събрах 35 костура от по длан, по-малките ги пуснах и си тръгнах доволен с мисълта, че съм намерил мястото, което ще е първо в списъка ми.
От тогава( Октомври ) до момента, когато ми се отвори възможност все съм там и все съм си пълно капо. Вече не мога да повярвам че е възможно след 2 поредни такива излета над 5 пъти да съм капо, а в останалите няколко по някоя измъчена бабушка, или случайно костурче, което по-скоро е за стръв. Като цяло последният път си казах "край" и спирам да ходя по тукашните баластрири. Чакам с нетърпение да мине забраната( не че остана много ) и да си отида ня някое хубаво язовирче по-далеч от града и сред природата, с по-голямо разнообразие от риба и по-голям шанс надявам се.

"Успех е способността да преминаваш от един неуспех към друг без да губиш ентусиазъм."
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
няма да се плашиш Челопечене е така тази година имах няколко добри излети и след като падна снега преди месец пълно капо иначе гиола е пълен с риба
Ходене му е маиката иначе яз.Искър след забраната или Душанци страшна природа за почивка
Ходене му е маиката иначе яз.Искър след забраната или Душанци страшна природа за почивка
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз съм навит за Искъра, но събота съм на работа.
- leeds
- вече хвърля и на тежко
В събота 23каракуди и 3 шарана ,в неделя с трима приятели общо 12 шарана не броя каракудите и едрите червеноперки.PREDATORst написа:На Суходол некой не беше ли днеска?
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ние направо,че се зимаме ти да не постави обичта ни под въпросPREDATORst написа:А аз си мислех че се обичатеTRANSKI RIBAR написа:Сакси ме ловна![]()

MoonElf

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абе до колкото съм осведомен, май и там рибите ще раздават "Капочино"
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Ще наблегнем на кифтаците и пържолите а одеве Евгени ми звъня за събота на Искъра да знаеш че сме там ако решиш казваи да те взимаме
- PREDATORst
- ще става разбирач
Абе да не бехте вие щекарите на края на плиткото?leeds написа:В събота 23каракуди и 3 шарана ,в неделя с трима приятели общо 12 шарана не броя каракудите и едрите червеноперки.PREDATORst написа:На Суходол некой не беше ли днеска?
lusienn написа:Здрасти на колегите,някой ако е ходил днес на пожарево,няма да се расърдя за инфо-какво дава и снимки ако може.Утре може и аз да кажа как е хавата подкрепена със снимки
на 29 май бях там и имасхе успех . дава каракуди и то не лосхи и шаранчета които са от 800 г - до 1 кг
- leeds
- вече хвърля и на тежко
същите..PREDATORst написа:Абе да не бехте вие щекарите на края на плиткото?leeds написа:В събота 23каракуди и 3 шарана ,в неделя с трима приятели общо 12 шарана не броя каракудите и едрите червеноперки.PREDATORst написа:На Суходол некой не беше ли днеска?
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
- leeds
- вече хвърля и на тежко
същите...ако пак се засечем там обади сеPREDATORst написа:Абе да не бехте вие щекарите на края на плиткото?leeds написа:В събота 23каракуди и 3 шарана ,в неделя с трима приятели общо 12 шарана не броя каракудите и едрите червеноперки.PREDATORst написа:На Суходол некой не беше ли днеска?
-
- научил се да хвърля
ами мислим да отидем към НевестиноDimitar_allianz написа:зависи къдеilia93to6kov написа:колеги според вас сега таия седмица след забраната ще има ли риболов на река струма щото мисля там да открия риболова![]()
![]()
![]()

- PREDATORst
- ще става разбирач
В събота 23каракуди и 3 шарана ,в неделя с трима приятели общо 12 шарана не броя каракудите и едрите червеноперки.[/quote]
Абе да не бехте вие щекарите на края на плиткото?[/quote]
същите...ако пак се засечем там обади се[/quote]
Аз бех другия щекар"индианец" само със щека,ролер и чадър
Значи се е засилило вечерта?
Много ми се оставаше ама........!Жената!
Много бехте на ниво,ама аз съм инат и ше ви стигам,само треа си намера прилична платформа и си стаам щекар отсекъде.
И следващия път ше пием бира обезателно
Абе да не бехте вие щекарите на края на плиткото?[/quote]
същите...ако пак се засечем там обади се[/quote]
Аз бех другия щекар"индианец" само със щека,ролер и чадър

Значи се е засилило вечерта?
Много ми се оставаше ама........!Жената!
Много бехте на ниво,ама аз съм инат и ше ви стигам,само треа си намера прилична платформа и си стаам щекар отсекъде.
И следващия път ше пием бира обезателно

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....друг път, събота съм на работа мамка муben_lyusien написа:Ще наблегнем на кифтаците и пържолите а одеве Евгени ми звъня за събота на Искъра да знаеш че сме там ако решиш казваи да те взимаме