Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Подходяща макара за Sert Exceed Spx
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Подходяща макара за Sert Exceed Spx
Здравейте,един приятел ми подари тази въдичка,Sert Exceed Spx 2.10м.L/2-7/- 116 гр.Бихте ли ме посъветвали каква макара да и взема до 100 лева.Понеже нищо не разбирам от този вид риболов,бих искал да попитам,какви риби е най удачно да се търсят с въдица с такава акция.
- leshoqda400
- новобранец
Re: Подходяща макара за Sert Exceed Spx
Според мен за тези пари най-добре ще е някое Ryobi размер 1000,но трябва да отидеш до някой магазин с пръчлето и да си избереш на място.Да си я завартиш и да се балансират.
Който пие бира,не умира
Здравей колега. Можеш да погледнеш тази тема, където се обсъжда точно твоята въдичка
http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... ert+Exceed

http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... ert+Exceed
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Честита да ти е колега... пръчката се доказа като може би най-добрата в ценовия си клас. За риби ... може да търсиш само тези които ги има
Иначе кефал/клен, пъстърва, костур от там нататък квото се хване
има потенциал да вади сериозни риби.
Колкото до баланса, аз лично предпочитам НЕтипичния и "НЕмодерен" баланс по-близо до макародържача... примерно 2-3 пръста преди стеблото на макарата. Точно за този вариант на 2,10 нямам идея коя макара как ще стои, но моята на 1,80 я ползвам със Shakespear Supreme Magnesium най- малката от серията и Tica DynaSpin GH 1000. Като съм с добри впечатления и от двете макари, но си мисля, че тиката си заслужава повече, понеже има по-широка/и шпула, на половин цена е и е с 2 години гаранция
Иначе горе долу за 100-120лв. може да си намериш втора ръка Шекспир, нова Тика, някое от доказалите се вече Риобита и др. за които колегите ще изкажат впечатления.
Поздрави и много риПки с новата гега

Колкото до баланса, аз лично предпочитам НЕтипичния и "НЕмодерен" баланс по-близо до макародържача... примерно 2-3 пръста преди стеблото на макарата. Точно за този вариант на 2,10 нямам идея коя макара как ще стои, но моята на 1,80 я ползвам със Shakespear Supreme Magnesium най- малката от серията и Tica DynaSpin GH 1000. Като съм с добри впечатления и от двете макари, но си мисля, че тиката си заслужава повече, понеже има по-широка/и шпула, на половин цена е и е с 2 години гаранция

Поздрави и много риПки с новата гега

-
- кандидат преподавател
Веднага ти отговарям -над 100 лева с малко,това ми е "Риоби Заубер "1000,в момента обаче е в резерва.На точно същото прътле за до 50 лева съм сложил "Аbu Gаrsia BC U" с монофил на "Гамакатцу Джи лайн" и ако можеше да ти покажа по някакво чудо какъв баланс има и къде изхвърля блесни № 0,№ 1 и воблерчета 3 грама,ш,ти отхвърчи самосъзнанието
Вади в течение пъстърви,с всичките им двойни "аксели" и тройни салта без проблеми.

Аз ползвам същата пръчка с макара Ryobi Excia 1000, а тя е 280гр. В този диапазон требе да е избраната макара от теб.
-
- разбира нещата
Аз ползвам моята с Mitchel Avocet G1000-215 gr .Мисля,че по-добре се балансира с макарата,с която мислех да я ползвам- Риоби ексиа 2000 (като грамаж еднаква с размер 1000).
Макарата върти добре,пък и не е много скъпа-около 60-70 лв.
Макарата върти добре,пък и не е много скъпа-около 60-70 лв.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Според мен ако ще се гони баланс то макарата трябва да е между 200 до 240 грама примерно. Но все пак по-важното за мен е да се използвам възможно най-често, пък тъненето за 10грама и 5мм в баланса може да се отложи във времето
Така че от събота я вкарвай в употреба с квото можеш, пък после вече сам ще прецениш коя е твоята макара
Поздрави и наслука!