Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Едно въпросче?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Едно въпросче?
Здравейте колеги,искам да попитам нещо тези които са по-старши в спининга.Наскоро си взех този спининг "pezon&michel invitation rainbow 2.70 action 10-40" и тази макаричка "pezon &michel gunki fv300" .. Ще ги ползвам главно за кефал,распер и щука на Марица ..Та въпроса ми е дали ще има проблем с ваденето на някое сомче до 10-12 кг ??
Re: Едно въпросче?
Не няма да имаш проблем ама сом на спининг 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
С такова
,може и да имаш проблем,но по скоро с влакното,отколкото с пръта и макарето.(ПЛЕТЕНЯК) задължително.
Честито и наслука.
сомче

Честито и наслука.
Аз там съм пораснал...
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Благодаря колега!Би ли ми препоръчал подходящ размер плетено влакно.Аз съм се спрял на ПП.
0.20 плетено за 16.5 кг 

-
- фен клуб-скобар
Toва не е много сомска пръчка и дори дебело влакно няма да те оправи. Влакното трябва да съответства и на пръчката не само на рибата, която ще ловим. Ако ти е крехка пръчката и сложиш 0.50 влакно може и да стане лошо за нея. По добре не рискуваш за сомове по 10 кила с тази пръчка
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- кандидат преподавател
Неразбрах кое е смешно или невъзможно.Шушуминга написа:Не няма да имаш проблем ама сом на спининг
Както каза Владо пръчката не е точно за тези сомчета 10 + но предполагам колегата няма да ги търси целенасочено.Както той каза ще я позва за кефал , щука и распер.И предполагам , че въпроса е дали ще се справи с някой сомче 10 + .Според мен не е невъзможно стига да издържи влакното и да не напъваш много сопичката .Успех и наслука.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Мда точно това което каза колегата ivo75 имах предвид.Благадаря за отг.Успешно откриване на сезона
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Трудно ще се справи точно тази пръчка ,но не е невъзможно просто ползваш аванса и не напъваш много на тоягата и се молиш да не ти развие влакното
дано ти удари някой пък после ще го мислиш 10кг сом не удря всеки ден 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
каде ги ловите тия сом4ета по 10 12 кила по на Дунава живея и не сам хващал по голям сом от поп4е 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Според мене тази година ваканцията много подрани
Чакат ни тежки няколко месеца 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Павка,ти като мод,не трябва така с ирония,ами обясни ,кое добре ,кое не е.Павел Иванов написа:Според мене тази година ваканцията много подраниЧакат ни тежки няколко месеца
Голям спец се извъди.
На такъмите си цар и гледам в спининга ,се на контра го даваш,лично мое мнение.
Аз като има риба,даже като няма,одя с едно телескопче зебко-практика 2,40м 10-30 акция,ама имам сичко,като неще шаран,търся бяла риба ,ако няма бяла търся шаран,ама я търся,не чакам тя да дойде при мен.

Аз там съм пораснал...
Здравей колега. Всичко е възможно в риболовния свят. Можеш да го изкараш, може и да ти скъса, може и да ти счупи пръчката, може и макарата да не издържи. Всичко е въпрос на моментните съвокупности от условия. Ако е ленив, ако си с подходящо влакно и не се дърпа много, ако го мориш дълго време, ако не ти забие някъде и да "закачи", ако пръчката не я вдигнеш високо, ако авансът ти е балансиран, ако не дърпаш яко - до скъсване (този момент се усеща), ако куката ти не се изправи....... и още много ако. Все пак при такава ситуация, има още един субект, който трябва да попиташ и с който трябва да се съобразиш - това е самият сом. А той какво ще пожелае - само той може да ти отговори. Ако обаче не си сигурен в пръчката в такава ситуация и не искаш да я счупиш, държиш да я запазиш, а не си сигурен във сома и неговото поведение и тегло, т.е. в един момент усетиш, че нещата излизат от контрол, влакното държи, а пръчката или макарата издъхват, по-добре режи влакното, за да си запазиш арсенала. Но това ти го решаваш. Аз ти пожелавам успех, а пък каквото съдбата покаже. Наслука.
п.п. А и ти все пак какви примамки ще използваш? За кефал, щука и распер или за сом? Вярно, че човек не знае какво ще му се закачи, но все пак, поне по примамката можеш да се ориентираш
.
п.п. А и ти все пак какви примамки ще използваш? За кефал, щука и распер или за сом? Вярно, че човек не знае какво ще му се закачи, но все пак, поне по примамката можеш да се ориентираш

Последно промяна от jagger1 на Пет Юни 03, 2011 12:26 am, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Колега ,аз мисля първо ,как да я фана ,излъжа,тая риба,каквато и да е тя.
После мисля как ще я вадя.
Не мой първо да мислиш ,как ще я вадиш,като не знаеш,как да я фаташ.
Щото тука у нашио град ,идва едно митничарче у рибарския магазин и вика:
-Дай ми един такъм за шаран.
На другия ден ,идва и вика:
-Аз шаран и не фанах и не мога да ловя ,дай ми такъм за щука.
При има ,ама не знае какво да ги прави.
После мисля как ще я вадя.

Не мой първо да мислиш ,как ще я вадиш,като не знаеш,как да я фаташ.

Щото тука у нашио град ,идва едно митничарче у рибарския магазин и вика:
-Дай ми един такъм за шаран.
На другия ден ,идва и вика:
-Аз шаран и не фанах и не мога да ловя ,дай ми такъм за щука.
При има ,ама не знае какво да ги прави.
Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
bobo_33333 , искрено се радвам че за месеца от който си регистриран във форума успя да си съставиш такова ясно мнение за мене примерно . Инак по-горното ми мнение не беше относно образа пуснал питането а относно категорично компетентното изказване на Шушумигата в случаят 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов