Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Shimano Forcemaster AX Spinning 270 Мнение от специалистите
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Shimano Forcemaster AX Spinning 270 Мнение от специалистите
Shimano FORCE MASTER Spinning 270
Заслужава ли си тази пръчка за риболов на р.Марица
Заслужава ли си тази пръчка за риболов на р.Марица
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Shimano Forcemaster AX Spinning 270 Мнение от специалист
Коя от двете акции,аз лично по ми хареса 20-50гр,че е с трик крачета на водачите.
Ще се справи с всеки сом по реката.
За 15-40 нямам впечатления.
Ще се справи с всеки сом по реката.
За 15-40 нямам впечатления.
Аз там съм пораснал...
Същата 20-50гр Акция
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не видях колегата да споменава целенасочен риболов на сом в случаят . Ако греша , моля да бъда поправен . Инак относно това дали си заслужава да се спинингува с въдица с такъв тест то моето мнение е определено не , без значение че иде реч за Марица . Ако не ходиш основно и целенасочено за сом то прът с този тест само осакатява спининговият риболов като цяло , мое мнение . Във варианта пък ако ходиш основно и целенасочено за сом то теста му е малък . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Е тогава според теб това си е една прилична сопа,която не става за блесна и воблер.Павел Иванов написа: . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
Значи съм сгрешил в покупката си за спиниг...........нищо нова точилка ще купя.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Сакън нидей.Niko_64 написа:Е тогава според теб това си е една прилична сопа,която не става за блесна и воблер.Павел Иванов написа: . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
Значи съм сгрешил в покупката си за спиниг...........нищо нова точилка ще купя.

То всеки си има мнение ,за него си,и Пафката го подчерта,ама,така каза и за една макара ,токушима,като каже някой, не можеНе видях колегата да споменава целенасочен риболов на сом в случаят . Ако греша , моля да бъда поправен . Инак относно това дали си заслужава да се спинингува с въдица с такъв тест то моето мнение е определено не , без значение че иде реч за Марица . Ако не ходиш основно и целенасочено за сом то прът с този тест само осакатява спининговият риболов като цяло , мое мнение . Във варианта пък ако ходиш основно и целенасочено за сом то теста му е малък . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .

Според мен е една страхотна въдица за спининг,за големи хишници
Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
Не виждам някъде да съм казал че не може да се лови с нея с блесни и воблери . Гледам има хора които успешно го правят и с боло на четири метра . Много ясно споменах за какво според мен е по-удачна тази въдица и както виждам съм го обосновал достатъчно обстойно . Аз лично с телескоп съм започнал , преди няколко години с телескоп 2.10 и макара размер 2500 съвсем успешно си хващах разни риби тон на Канарските острови и пр. Съвсем ясно обаче съм упоменал че това не е въдица с която човек да си прави кефа в този вид риболов , перфектна е обаче за друг вид и тъй .
Павел Иванов
Павел Иванов
- bobo_33333
- кандидат преподавател
За човек ,който пита заслужава ли си за такъв вид риболов, и то по Марица,
мисля че е повече от добре,щом може да си я позволи.
Има разлика от едра риба на язовир,на широко да ти се фане ,и на река с по голямо течение.
мисля че е повече от добре,щом може да си я позволи.
Има разлика от едра риба на язовир,на широко да ти се фане ,и на река с по голямо течение.
Аз там съм пораснал...
Това ще е сопата която ще замести точилката Lesath AX Spinning 270MH.
Смятам,че поне ще е достоен замесник може би ще мога да си правя кефа.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Aaaaaa,това е твоята сопа,достоен заместник на спеед мастера.Niko_64 написа:Това ще е сопата която ще замести точилката Lesath AX Spinning 270MH.
И кефа ще е голям,за 400 еуро,си е б...си кефа.

http://www.hav-shop.de/de/Produkte/Spin ... ING-270-MH
Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
Тва хубаво ама се получава несполучлив опит за майтап
От една дънарка на друга само че за повече кинти не мисля че е много удачен вариант
За тия кинти къде от начало си приготвил примерно това - TRS70MLF2 http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Rods/2019/ , или това - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579 , или това - EXCEED SPX 2.40м.М http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 , или това - 1143344 Carbon LTS 2.10m/2 109gr. 7-22 1.11M http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2061 , са много по-удачни варианти за това което търсиш . Лесата е едно от най-големите недоразумения във въдицопроизводството ако и да е скъп .
bobo , хората са казали "кеф цена нема"
При тебе обаче месарството е далеч на по-преден план гледам та ...

bobo , хората са казали "кеф цена нема"

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Конкретно за Марица, аз съм много доволен от TRS86MHF2, http://www.voblershop.com/1849/Аксесоари/. Просто е универсална за долното течение на реката, Успешно замята и леки примамки, а с такива от 20 гр. спокойно прехвърляш реката.. Достатъчно здрава е за да се справи и с по-голяма риба. Определено си заслужава парите...
Относно Shimano FORCE MASTER Spinning 270, 20-50, мисля, че не е колче, а по-скоро е много мека, чист полупараболик, което лично мен не ме кефи...
Относно Shimano FORCE MASTER Spinning 270, 20-50, мисля, че не е колче, а по-скоро е много мека, чист полупараболик, което лично мен не ме кефи...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Градски, коя е най-голямата риба която си вадил с Триумфа, и с колко либри плетеняк го ползваш, или какъв му е теста който му дават в кг. ????

- Vid
- кандидат преподавател
Ако имаш в предвид препоръчителния брейд за TRS86MHF2, на бланката е изписано 8-17 либри, а реално може да издържи и повече. Смятам, че е напълно достатъчно- визирам що годе универсална въдица за Марица, която става за кефал, щука, распер... все пак сомовете над 10 кг. са рядкост и затова не трябва да си разваляме удоволствието от риболова. Разбира се, ако търсим само сомове над 10 или 20 кг. такъма ще бъде друг...fn1p написа:Градски, коя е най-голямата риба която си вадил с Триумфа, и с колко либри плетеняк го ползваш, или какъв му е теста който му дават в кг. ????
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Питам те с колко либри плетеняк го ползваш ТИ и ми отговори на въпроса не ми казвай кой какво търси. Иначе за удоволствието си прав, но имай предвид, че риба от 15кг нагоре дали ще си с 20-50гр. дали с 50-100гр. удоволствието пак си е на ниво, като извадиш рибата и ти треперят краката (от колената). Та въпросния Триумф на 10-28гр. за щуки и разпери е перфектен и за сомове до 8-10кг но от там нагоре, вече си е хубаво да сложиш минимум 30либри да смениш тройките и халките, да си с въдица минимум 20-50, но имай предвид, че между 20-50 (Катана,ФорсМастър,БеастМастър) и между 50-100гр (СпиидМастър), бих си взел Спиида, защото макар и с по-голям тест е по-чувствителен от другите 3 модела.
А за по-далечното замятане играе ОГРОМНА роля влакното и това колко ти е пълна шпулата, дори съм на 80% сигурен, че разликата в кастинга, ще е с разлика не повече от 7м, с по-тежките воблери примерно Rapala DT-10 (17гр.) , пример: закачам ти въпросното DT, замяташ, след това слагаме твоята макара с твоя плетеняк, на моя Спиид който е 50-100гр и аз замятам, тоест разликата ще бъде само във въдиците, не мисля, че ще хвърлиш с кой знае колко повече.
А за по-далечното замятане играе ОГРОМНА роля влакното и това колко ти е пълна шпулата, дори съм на 80% сигурен, че разликата в кастинга, ще е с разлика не повече от 7м, с по-тежките воблери примерно Rapala DT-10 (17гр.) , пример: закачам ти въпросното DT, замяташ, след това слагаме твоята макара с твоя плетеняк, на моя Спиид който е 50-100гр и аз замятам, тоест разликата ще бъде само във въдиците, не мисля, че ще хвърлиш с кой знае колко повече.