Shimano Forcemaster AX Spinning 270 Мнение от специалистите

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Niko_64
новобранец
новобранец

Shimano Forcemaster AX Spinning 270 Мнение от специалистите

Мнение от Niko_64 »

Shimano FORCE MASTER Spinning 270
Заслужава ли си тази пръчка за риболов на р.Марица
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Shimano Forcemaster AX Spinning 270 Мнение от специалист

Мнение от bobo_33333 »

Коя от двете акции,аз лично по ми хареса 20-50гр,че е с трик крачета на водачите.
Ще се справи с всеки сом по реката.
За 15-40 нямам впечатления.
Аз там съм пораснал...
Niko_64
новобранец
новобранец

Мнение от Niko_64 »

Същата 20-50гр Акция
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Не видях колегата да споменава целенасочен риболов на сом в случаят . Ако греша , моля да бъда поправен . Инак относно това дали си заслужава да се спинингува с въдица с такъв тест то моето мнение е определено не , без значение че иде реч за Марица . Ако не ходиш основно и целенасочено за сом то прът с този тест само осакатява спининговият риболов като цяло , мое мнение . Във варианта пък ако ходиш основно и целенасочено за сом то теста му е малък . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Niko_64
новобранец
новобранец

Мнение от Niko_64 »

Павел Иванов написа: . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
Е тогава според теб това си е една прилична сопа,която не става за блесна и воблер.
Значи съм сгрешил в покупката си за спиниг...........нищо нова точилка ще купя.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Niko_64 написа:
Павел Иванов написа: . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
Е тогава според теб това си е една прилична сопа,която не става за блесна и воблер.
Значи съм сгрешил в покупката си за спиниг...........нищо нова точилка ще купя.
Сакън нидей. :rolleyes: Въдицата си е перфектна,
Не видях колегата да споменава целенасочен риболов на сом в случаят . Ако греша , моля да бъда поправен . Инак относно това дали си заслужава да се спинингува с въдица с такъв тест то моето мнение е определено не , без значение че иде реч за Марица . Ако не ходиш основно и целенасочено за сом то прът с този тест само осакатява спининговият риболов като цяло , мое мнение . Във варианта пък ако ходиш основно и целенасочено за сом то теста му е малък . Според мен това е една превъзходна въдица за риболов на тапа или леко дъно .
То всеки си има мнение ,за него си,и Пафката го подчерта,ама,така каза и за една макара ,токушима,като каже някой, не може :wink: със телескоп на спининг,ама като има риба и мерак, сичко може.
Според мен е една страхотна въдица за спининг,за големи хишници
Аз там съм пораснал...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не виждам някъде да съм казал че не може да се лови с нея с блесни и воблери . Гледам има хора които успешно го правят и с боло на четири метра . Много ясно споменах за какво според мен е по-удачна тази въдица и както виждам съм го обосновал достатъчно обстойно . Аз лично с телескоп съм започнал , преди няколко години с телескоп 2.10 и макара размер 2500 съвсем успешно си хващах разни риби тон на Канарските острови и пр. Съвсем ясно обаче съм упоменал че това не е въдица с която човек да си прави кефа в този вид риболов , перфектна е обаче за друг вид и тъй .

Павел Иванов
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

За човек ,който пита заслужава ли си за такъв вид риболов, и то по Марица,
мисля че е повече от добре,щом може да си я позволи.
Има разлика от едра риба на язовир,на широко да ти се фане ,и на река с по голямо течение.
Аз там съм пораснал...
Niko_64
новобранец
новобранец

Мнение от Niko_64 »

Това ще е сопата която ще замести точилката Lesath AX Spinning 270MH.
Смятам,че поне ще е достоен замесник може би ще мога да си правя кефа.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Niko_64 написа:Това ще е сопата която ще замести точилката Lesath AX Spinning 270MH.
Смятам,че поне ще е достоен замесник може би ще мога да си правя кефа.
Aaaaaa,това е твоята сопа,достоен заместник на спеед мастера.
И кефа ще е голям,за 400 еуро,си е б...си кефа.

:lol:

http://www.hav-shop.de/de/Produkte/Spin ... ING-270-MH
Аз там съм пораснал...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тва хубаво ама се получава несполучлив опит за майтап :wink: От една дънарка на друга само че за повече кинти не мисля че е много удачен вариант :idea: За тия кинти къде от начало си приготвил примерно това - TRS70MLF2 http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Rods/2019/ , или това - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579 , или това - EXCEED SPX 2.40м.М http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 , или това - 1143344 Carbon LTS 2.10m/2 109gr. 7-22 1.11M http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2061 , са много по-удачни варианти за това което търсиш . Лесата е едно от най-големите недоразумения във въдицопроизводството ако и да е скъп .

bobo , хората са казали "кеф цена нема" :idea: При тебе обаче месарството е далеч на по-преден план гледам та ...

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Конкретно за Марица, аз съм много доволен от TRS86MHF2, http://www.voblershop.com/1849/Аксесоари/. Просто е универсална за долното течение на реката, Успешно замята и леки примамки, а с такива от 20 гр. спокойно прехвърляш реката.. Достатъчно здрава е за да се справи и с по-голяма риба. Определено си заслужава парите...

Относно Shimano FORCE MASTER Spinning 270, 20-50, мисля, че не е колче, а по-скоро е много мека, чист полупараболик, което лично мен не ме кефи...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Градски, коя е най-голямата риба която си вадил с Триумфа, и с колко либри плетеняк го ползваш, или какъв му е теста който му дават в кг. ????
Изображение Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

fn1p написа:Градски, коя е най-голямата риба която си вадил с Триумфа, и с колко либри плетеняк го ползваш, или какъв му е теста който му дават в кг. ????
Ако имаш в предвид препоръчителния брейд за TRS86MHF2, на бланката е изписано 8-17 либри, а реално може да издържи и повече. Смятам, че е напълно достатъчно- визирам що годе универсална въдица за Марица, която става за кефал, щука, распер... все пак сомовете над 10 кг. са рядкост и затова не трябва да си разваляме удоволствието от риболова. Разбира се, ако търсим само сомове над 10 или 20 кг. такъма ще бъде друг...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Питам те с колко либри плетеняк го ползваш ТИ и ми отговори на въпроса не ми казвай кой какво търси. Иначе за удоволствието си прав, но имай предвид, че риба от 15кг нагоре дали ще си с 20-50гр. дали с 50-100гр. удоволствието пак си е на ниво, като извадиш рибата и ти треперят краката (от колената). Та въпросния Триумф на 10-28гр. за щуки и разпери е перфектен и за сомове до 8-10кг но от там нагоре, вече си е хубаво да сложиш минимум 30либри да смениш тройките и халките, да си с въдица минимум 20-50, но имай предвид, че между 20-50 (Катана,ФорсМастър,БеастМастър) и между 50-100гр (СпиидМастър), бих си взел Спиида, защото макар и с по-голям тест е по-чувствителен от другите 3 модела.
А за по-далечното замятане играе ОГРОМНА роля влакното и това колко ти е пълна шпулата, дори съм на 80% сигурен, че разликата в кастинга, ще е с разлика не повече от 7м, с по-тежките воблери примерно Rapala DT-10 (17гр.) , пример: закачам ти въпросното DT, замяташ, след това слагаме твоята макара с твоя плетеняк, на моя Спиид който е 50-100гр и аз замятам, тоест разликата ще бъде само във въдиците, не мисля, че ще хвърлиш с кой знае колко повече.
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”