Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от rap66 »

NikiStoianov написа:...За мен е достатъчно поне .... да се преборят с растителността, която е голям проблем там.
За мен би било достатъчно да е обрасло навсякъде както е било преди 15-на години и братовчеда на жената вадел +10-килограмови шарани, и да не можеш да пуснеш и 3 метра мрежа ... ама кой ще ме пита мене :D мечти
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Здравейте колеги. Риболовствам на Засмяново от около 26-27 години. Винаги е обраствал, освен в годините, когато изтърваха амура от развъдниците. Опоскахме амура и треволяка отново се появи. Но според мен,колеги, той е в наша полза - докато язовира е обрасъл, рибата мръсти спокойно, хайвера оцелява по-добре от плевелните риби, най-вече от гадните слънчаци. А срещо най-големия ни враг - БРАКОНИЕРИТЕ, тревата е най-доброто спасение. Не вървят нито лодките,нито мрежите, нито серкметата. Така в миналото язовира държеше добра риба...Дано да не греша... НА СЛУКА !!!! :smt006
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

lishev_64 написа:Здравейте колеги. Риболовствам на Засмяново от около 26-27 години. Винаги е обраствал, освен в годините, когато изтърваха амура от развъдниците. Опоскахме амура и треволяка отново се появи. Но според мен,колеги, той е в наша полза - докато язовира е обрасъл, рибата мръсти спокойно, хайвера оцелява по-добре от плевелните риби, най-вече от гадните слънчаци. А срещо най-големия ни враг - БРАКОНИЕРИТЕ, тревата е най-доброто спасение. Не вървят нито лодките,нито мрежите, нито серкметата. Така в миналото язовира държеше добра риба...Дано да не греша... НА СЛУКА !!!! :smt006
Нали вече е арендова е то за дълъг период от време и ще се охранява, тогава какви бракониери ви притесняват. За какво ви е растителност да пази на охраняван, арендован водоем от бракониери. Нека се изчисти та да може да се лови човешки без да късаме постоянно в закачките. Дано са съвестни и сериозни арендаторите та да живне тоя водоем, като от нас риболовците също се иска малко по сериозно отношение, особенно откъм това да се научим да пускаме хванатата риба а не да се пълнят фризери, независимо от това,че водоема е арендовани се плаща такса - иначе никои водоем около Варна няма да прокопса.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

svilen_sa6kov написа:
lishev_64 написа:Здравейте колеги. Риболовствам на Засмяново от около 26-27 години.......... НА СЛУКА !!!! :smt006
Нали вече е арендова е то за дълъг период от време и ще се охранява, тогава какви бракониери ви притесняват. За какво ви е растителност да пази на охраняван, арендован водоем от бракониери. Нека се изчисти та да може да се лови човешки без да късаме постоянно в закачките. Дано са съвестни и сериозни арендаторите та да живне тоя водоем, като от нас риболовците също се иска малко по сериозно отношение, особенно откъм това да се научим да пускаме хванатата риба а не да се пълнят фризери, независимо от това,че водоема е арендовани се плаща такса - иначе никои водоем около Варна няма да прокопса.
Напълно съм съгласен с теб, колега. Искрено се надявам да излязат свестни новите собственици, защото се напатихме от всякакви - мними, самозвани, безхаберни и още какви ли не, АРЕНДАТОРИ на този красив водоем. При едно съвестно стопанисване и добро инвестиране, с помощта на нашето/на риболовците/ съвестно и етично отношение към водоема и рибите в него, то той наистина ще се превърне в прекрасно място за риболов. :smt039 :smt039 :smt039
mladen71
новобранец
новобранец

Мнение от mladen71 »

Здравейте,колеги.
За откриването някой има ли прясно инфо за Левски,Николаевка,Звънец,Тръстиково.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Ето ти тема и инфо за Тръстиково http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=20011
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

mladen71 написа:Здравейте,колеги.
За откриването някой има ли прясно инфо за Левски,Николаевка,Звънец,Тръстиково.
На 29.05/неделя/ посетихме с още двама колеги яз.Звънец със преспиване. Бяхме се подготвили за сулка и шаран както подобава-жива рибка, захранки, топчета, дипове, царевица, абе - ужас. Риболова - ПРОВАЛ. На рибката - СУЛЧЕТА педя, на протеинови топчета и царевица - НИЩО, на пружина - шаранчета около 500-700гр. и таранки около 500гр. Иначе риба има - няма спор. Но изглежда рибата още хвърля хайвер.
Ако ще преспивате - носете барбекю и :drinkers: :drinkers: :drinkers: !!!!!! НА СЛУКА КОЛЕГА!
mladen71
новобранец
новобранец

Мнение от mladen71 »

Колеги мерси за информацията,някой да знае нещо повече за Левски.
За Звънец и аз така пердполагах,там и водата сигурно е още студена поради дълбочината на язовира,иначе миналата година държеше доста добра риба.
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

mladen71 написа:Колеги мерси за информацията,някой да знае нещо повече за Левски.
За Звънец и аз така пердполагах,там и водата сигурно е още студена поради дълбочината на язовира,иначе миналата година държеше доста добра риба.
Ние с бащата мятахме силикони преди 1 седмица и като попитахме пазача дали някой е извадил шарани,той каза, че рибата още си хвърля хайвера и ще почне чак след 15ти..Иначе бялата риба само сутрин от 05:00 до 09:00 като напече и спира да кълве.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Днес решихме да открием на Цонево.
В 8,00 бяхме на стената - там понеже решихме, че ще има по-малко хора, а и понеже вятъра го даваха от запад и сметнахме, че ще ни е откъм гърба и няма да има вълни. Тъй ама тръцки - вятър насрещен, вълна като на морето. Двама дядовци отчаяни без удар. По-надалеч на камънаците от страната на с. Сава имаше палатки и кемпери, но се ходихме до там.
От стената кръгом към залива на Дебелец. Там понеже язовира е качил нивото си, а брега е стръмен и обрасъл до кръста с треви, покрай брега не се минава за да се влезе на вътре в залива. Тройка рибари с една слънчевка. Коли бол, палатки, лодки и т.н.
От там на Елешница - пътя кален и непроходим, не сме се мъчили да слизаме до долу.
Къде-къде - айде на Пода :?
На пода ни посрещат усмихнати с нова такса - 15лв от началото на месеца.
Вода - малко и гореща, рибата се дръпнала на вътре и неще да апи. Таранки дребни и те така.
Голем провал!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Па Пода верно таксата е вече 15 лв, като рибата се заплаща отделно за килограм. Скубах дребни таранки на мач от шаран и помен няма.
На Цонево беше като великото преселение на народите - колесари,лодки, палатки, кемпери все едно цяла Варна се беше пренесла да живее на брега на язовира. Кошмарно и много изнервящо. Валяло е и черните пътища бяха мнаго кални и за моята кола непраходими, затова се наложи да се ходи на Пода в крайна сметка, където също беше пълно с народ.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Под-а, след като видях какво се случи миналия ноември, а и допълнително с тази нова такса...не стъпвам.
Ние сме лудите, че да не казвам по тежки слова...Извън Варна таксата по арендованите язовири започва от 2, минава до 5 и в най-тежките случаи стига до 10лв. Тази година не съм стъпил по такива съмнителни язовирчета, но и мисля и да не го правя...
Иначе наслука на всички рибари с откриването на сезона и нека бъдем по-хуманни към природата и най-вече към страстта ни - РИБАТА !!!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

На Пода ходих преди месец таксата беше 10лв и рибата се плаща 4.80лв на килограм.Пълна скръб нищо ли не остана в този язовир не знам обаче няма нищо общо с това което беше преди 1,2 години.Не стъпвам там повече а преди ми харесваше.
desiven
новобранец
новобранец

Мнение от desiven »

jibira написа:Под-а, след като видях какво се случи миналия ноември, а и допълнително с тази нова такса...не стъпвам.
Ние сме лудите, че да не казвам по тежки слова...Извън Варна таксата по арендованите язовири започва от 2, минава до 5 и в най-тежките случаи стига до 10лв. Тази година не съм стъпил по такива съмнителни язовирчета, но и мисля и да не го правя...
Иначе наслука на всички рибари с откриването на сезона и нека бъдем по-хуманни към природата и най-вече към страстта ни - РИБАТА !!!
Много си прав колега ''нека бъдем по-хуманни към природата и най-вече към страстта ни - рибата" ако всеки се отнася малко по сериозно към природата като си почисти поне местото на което е стоял и си плюе семките в джоба няма се оплакваме толкова че тук било мизерно там не знам какво, вярно че има арендатори дето само искат да си пълнят джобовете и на хабер си нямат как се гледа риба(ако изобщо е зарибил), но има и арендатори които се грижат много добре за това да си по държат язовирите (давам пример с язовира до алуминиев комбинат до Шумен чисто и приятно )и като отидеш и като си платиш да ти е густо и можеш да разтовариш без да се ядосваш че си дал 5 лв. А не да дадеш 20 лв да се прибереш почти капо (Като на язовир Овчарово)така че извода трябва сами да си го правим..... : :roll:
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

нещо ново за шефа на ИАРА-Варна -> http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=727855
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”