Каде да търсим Бялата Риба на яз.Студена?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Каде да търсим Бялата Риба на яз.Студена?

Мнение от RAMIREZ »

А по принцип какво излиза там и да кажете колеги някакво конкретно място , че ще ми е първо ходене.А и от каде е по удачно да стигна -през с.Студена или виждам на картата има някакво с.Кладница от там път има ли ?
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: Каде да търсим Бялата Риба на яз.Студена?

Мнение от CERRUTI »

RAMIREZ написа:А по принцип какво излиза там и да кажете колеги някакво конкретно място , че ще ми е първо ходене.А и от каде е по удачно да стигна -през с.Студена или виждам на картата има някакво с.Кладница от там път има ли ?
Потърси в магазина:) защото ако не знаеш на я.Студена риболова е забранен(с билет ,без билет)от години е вододайна зона, и е силно охраняван!!!Имам вила там и съм запознат.....иначе ако имаш познат полицай от охраната може да влезеш,а там има трофеини екземпляри.......можеш да влезеш от Студена но там направо попадаш пред портала с охраната ако не познаваш патеките,другия път е:подминаваш разклона за Студена и после в ляво за село Боснек там излизаш от горната страна на язовира има и река с пастърва....а за бяла риба съм чувал ама не познавам човек да е хващал там......НА СЛУКА :)
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

получих друго инфо- че можело да се лови само централната част била маркирана със шамандури и мрежи и там било забранено заради вододайната зона.Иначе пазачите пускали срещу заверен риболовен билет.Това ми е инфото - единствения вариант е да отида и да проверя точно за какво става въпрос. но Благодаря все пак :)
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Да и аз чух че с билет вече пускали извинявай за заблудата :oops:
И смятам другата събота и неделя да проверя ;)
сега ще ти дам по точни данни за пътя-откъм Боснек не съм ходил отдавна има там една месност Стотинката...
През Студена-при слизане от магистралата(ако идваш от София) язовира е вляво като стигнеш ресторант -'Сините вълни"(неработещ)има един мост в ляво,ако продължиш направо стигаш до стената и преливника.ти поемаш по моста и там за да се ориентираш по добре попитай някой защото пътя ще те отведе до бариерата но има и друг път(черен) по който можеш максимално(разрешено) да се приближиш с кола и да не ходиш пеш....това е за Студена ;)
Най-подходящото място според мен за бяла риба(ако има)е по към стената(незнам докаде е разрешено)защото там е скалист стръмен бряг и е доста дълбоко там съм хващал доста добри кленове на блесна...:)
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

:) благодаря много за изчерпателната информация!
а за клена да те пипитам на каква точно блесна си го вадил-
ето тук в това сайтче има доста да ми кажеш доло горе на какво си ги вадил:) http://www.filstar.com/bulgaria/?filstar=Blesni
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

На ето тези модели:
Изображение
имам златната и сребърната и двете се представиха отлично,в язовира има трофейни екземпляри клен.
Тези снимки са от 24.05
Изображение,,Изображение
това което се вижда принципно е циментово корито широко 2метра(като реката на бул.Сливница) нивото на водата се беше качило с 1,50м и преди бента се беше образувал този вир(на 2снимка)от брега се виждаха килограмови каракуди в храстите по брега а какво е имало в по дълбокото........... :shock: (това беше единствения път когато въдицата не ми беше в багажника :cry: :cry: )след 3 дни отидох и вира беше история... :cry: а по брега имаше безброи люспи някои с размера на левче,после разбрах от хората в селото че като е била спаднала водата е бил практикуван роболов с вилица и с бухалка(прът),водата спада,бента задържа рибата и.........
така че от собствени наблюдения мога да ти кажа че язовира никак не е беден на риба...
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Токущо си купих и аз същите блени на ДАМ:)
мисля събота да ги пробвам и ще се похваля с инфо и снимки:)
Благодаря много CERRUTI за помоща!!!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

RAMIREZ написа:Токущо си купих и аз същите блени на ДАМ:)
Нещо няма инфо.. 8) ....?
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

След Шел-Драгичево , завиваш наляво посока с.Рударци , след последните къщи на с.Драгичево завиваш надясно и караш само по асфалта , стигаш до една рампа . Там за съжаление трябва да оставиш колата и продължаваш пеша на 300 -400 м. е язовира , но за съжаление не съм ходил скоро и не знам какво излиза . НАСЛУКА !
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

CERRUTI написа:
RAMIREZ написа:Токущо си купих и аз същите блени на ДАМ:)
Нещо няма инфо.. 8) ....?
Трябваше да ходя към Студена с един познат от Владая и ситуацията стана хайде след малко ще тръгнем , след още малко и след още малко и стана късно и започна да вали и ми се развали настроението и така останах си вкъщи :smt030 ама си гледах волейболче - как размазахме чините :smt021
Изображение
vidjgo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vidjgo »

за Студена доколкото съм запознат не е много хубава идея.Не препоръчвам риба има колкото искаш и каквато искаш обаче минават постоянно на проверки и то не за билети а за хора по принцип.яз.Студена и областта около яз. се води резерват.Ако не си някое милионерче да се чудиш каде да си набуташ парите тогава можеш да опиташ.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”