Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Re: Жребчево

Мнение от dan10 »

Колеги какво стана кой как откри по Жребеца ?? :)
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Вчера открихме на Жребеца като се качхме в петък вечерта след работа и успяхме да хванем едно местенце където и нямаше бой за солото но за фидерите беше пефектно(нямаше закачки).Петъка си направихме бивака и зачакахме уречения час за да хвърлим въдиците.Направи ми впечатление че колеги дори и не спазваха забраната а бяха заредили дори и въдици и над разрешената бройка и си ловяха .Та така до19 часа в събота се прибрахме и крайният резултат е десетина каракуди средна хубост няколко червенопери които бяха доста добри и между тях и някое и друго шаранче но доста дребни и за това си ги връщахме обратно да повикат майка си или тати си ама ьог.Иначе пробвах и на солото макар че както казах нямаше бой,така около 1.5метра излезнаха доста морунажи но те с много малки размери.
Като цяло излета си беше добър,времето прекрасно като на два пъти задухваше силно от север североизток но бързо се успокояваше.Мястото където бяхме е Червената пръст както си я знаем тука или от брезите надолу преди Графа.
Аватар
koci1
новобранец
новобранец

Мнение от koci1 »

dan10 написа:Колеги какво стана кой как откри по Жребеца ?? :)
За събота и неделя 25 малки бели които плуват и 5 щуки от кило до две ,това на влачене.Доста колеги си ловяха още на 3,и доста вземаха малките бели които нямаха и 200 грама.Един приятел хвана една около 4 кила,и на една друга лодка видях една около 2 кила.По информация от познати е имало хора да си ловят от една седмица ,и чак в петака са идвали софийска ияра да наобиколи,а от местните много слаб контрол.Като цяло голям кеф си беше с доста удари макар и на малки сулки.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

В събота цял ден обикалях язовира,но си струваше!Резултатът 2 добри бели,който прибрах-едната 3,2кг другата 3кг и няколко маломерни който се надявам да пораснат за догодина ;-)
Рибите улових от брега на бял туистер със жълта опашка.
Copy of HPIM3908.JPG
Copy of HPIM3908.JPG (31.36 KiB) Преглеждано 2442 пъти
Copy of HPIM3907.JPG
Copy of HPIM3907.JPG (61.83 KiB) Преглеждано 2442 пъти
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Колеги неще ново около жребеца :?:
xpu161
новобранец
новобранец

Мнение от xpu161 »

Има нови садки
до Ракетните площадки!

Сега ще чакаме да изпуснат някоя и друга риба от тях.
Иначе изтреблението на бялата риба, шарана и костура е в пълен ход.
(Имам предвид улова на маломерни риби и прибирането им)
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Същото е положението и с Брезите-садки- и като че ли ще го отпишем но не знам за колко време е отдадено мястото.
А си беше хубаво место за риболов,пък си и даваше. :oops: :oops: :oops:
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Много малки бели ми се закачаха на воблера които сега си плуват.И една малка така беше лапнала воблера че та чак на глътката.И да исках не можех да я спася.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Айде бре хора .... свалиха ми вече гипса :) ,дайте инфо къде да търся мирната на плувка , никой ли не е правил успешен такъв риболов ?
MILF - Man, I love fishing !
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

В неделя бях под шлюзовете, на фидер изкарах няколко гърбавици около 0.5кг, 5-6 едри каракуди и две шаранчета (едно около 1 кг, другия 300-400 гр. и двата плуват обратно) на плувки излизат дребни каракудки,колкото шамарче.
Ribarche
jujjakk
новобранец
новобранец

Мнение от jujjakk »

S.Koychev под шлюзовете на римския мост ли става въпрос? Благодаря предварително! :)
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Да, под шлюзовете.
Ribarche
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Тази година явно няма да е добра за мирната риба....бях на "боклуците" , ако ви се ловят МАЛОМЕРНИ платички,червеноперки и тук там морунажчета, ТАМ Е МЯСТОТО :lol: , лових на щека,пробвах и мач,все дребно....до мен имаше едни колеги с около 15 дънни-пружини,фидери и тн. , нищо не извадиха.....бях от вчера 16:00 до днес 10:30 ....
MILF - Man, I love fishing !
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Вчера и днес на поляните ,тегав риболов.Две чудесни платики,някоя друга червеноперка,днес сутринта две маломерни шаранчета,джетове ,крясъци ..... :evil:
Изображение
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Изкарах два дни(спането в новичка палатка за 17 лв :D )на "кариерата"-това е най-близкия до Нова Загора ръкав.Местните го наричат-Косьовия.Много слънце,но и много риба.Каракуди от половин до килограм.Перки и бабушки също доста едри,някой направо мутанти.Използвах директен -7м и мач.Като определено повече успех за седмицата.Най-добре вземаше на сладка царевица,а към края и на жито.Резултата от петък(в четвъртък повече експерементирах)-18 каракуди и около 40 перки.
Дърпай и не му отпускай!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”