Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Карбон vs. стъклопласт
Модератор: Paublo_Eskobar
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Карбон vs. стъклопласт
Здравейте колеги
Изкажете мнение по следния казус: карбонови или стъклопластови върхове за фидер. Ако може и с обосновка да са мненията.
На мен лично, въпреки че съм нещо средно между начинаещ и семи про фидерист, повече ми допадат стъклопластовите.

Изкажете мнение по следния казус: карбонови или стъклопластови върхове за фидер. Ако може и с обосновка да са мненията.
На мен лично, въпреки че съм нещо средно между начинаещ и семи про фидерист, повече ми допадат стъклопластовите.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Re: Карбон vs. стъклопласт
На мен също ми допадат повече стъклопластовите врахчета, като точна обосновка на това си пристрастие не мога да дам, просто въпрос на вкус.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз си мисля, че по-добре ми отчитат кълванетата....не знам дали е така, ама за мен така излизаsvilen_sa6kov написа:На мен също ми допадат повече стъклопластовите врахчета, като точна обосновка на това си пристрастие не мога да дам, просто въпрос на вкус.

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- ivelin_1976
- разбира нещата
От тези върхове, които съм виждал и ползвал до 2,5oz са стъклопластови, по-меки и чувствителни. От 2,5oz нагоре са карбонови, по-твърди и за по-хард риби
, реки и др. специфични условия.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Има и хибрид - карбон+стъклопласт - D-flex на BROWNING-много добри върхове.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Чувал съм добри отзиви за тях, но не съм ги ползвал. Като чувствителност нещо средно м/у карбон и стъклопласт ли са?tsvetkoff написа:Има и хибрид - карбон+стъклопласт - D-flex на BROWNING-много добри върхове.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Скоро ги купих и нямам дълготрайни впечатления.Но иначе основата е карбон,а връхчето - стъклопласт.Иначе са чувствителни - говоря за 1/2 и 3/4 oz. - такива взех.
- Милен Първанов
- новобранец
Препоръчвам за пълен и полу параболичен строй - стъклопласт , за върхов d-flex.Oще нещо,
0,5 oz d-flex = 1oz стъклопласт при моделите на Браунинг.Проверено лично.
0,5 oz d-flex = 1oz стъклопласт при моделите на Браунинг.Проверено лично.
Материала не е определящ за строя на върха,а геометричната обработка. 

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Това е точно казано! Един връх не прави всичко, той е завършека на въдицата!shekira написа:Материала не е определящ за строя на върха,а геометричната обработка.
Аз рядко ползвам твърдите връхчета, защото ловя предимно на затворени водоеми. За река обаче си трябват твърди, не само заради течението, а и за да отсяваш кълването на дребните дразнители като уклея!
- Милен Първанов
- новобранец
Колеги надблюденията са ми конкретно за връове на Brauning,D-flex почти 2/5 към края е много твърд и на полу-пълен параболик пръчка твърдите 2/5 видимо си изпъкват.