Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ветерок 8
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Ветерок 8
Добре!Сигурно ще трябва и аз да му подбирам перките,ако стигна до този етап.Иначе доста неща изрових от руснаците за подобни разработки.Бях пускал някои линкове в една подобна тема.

Това е руският вариянт за съединяване на китаеца с руснака.Останалите снимки са в галерията ми.
Това е руският вариянт за съединяване на китаеца с руснака.Останалите снимки са в галерията ми.
Куплирането на 4т двигател към ботуша на Ветерок-8 не би затруднило който и да е стругаро-фрезист.Преходен фланец и втулка между дейвудния вал и тоя на мотора.Нужни са :шублер,малко аритметика и разбира се стругар.Въпроса ми е-дали новополучения хибрид ще е по лек от Ветерока /23кг/.И още нещо:Китайчетата 4т имат макс.обороти на вала 3600 об/мин.Същевременно редукцията в торпедото на ботуша /не помня точно /доближава 3:1,сиреч на пълна ръчка ще имаме около 1200 об/мин на вала на винта,което е ненадеждна тяга за бързо прибиране при необходимост /буря например/.Колкото до разхода-ще е сигурно по малък,но колко?Моля,колегата с Хондо-Ветерока да сподели впечатленията си.
- K Kraev
- новобранец
- Обратна връзка:
http://www.motolodka.ru/veterok.htm
Предавателното число на всички Ветероци е 1:1.62 или 1:1,92 ---> 2222 или 1825 оборота на пропелера.Събота или неделя ще ви кажа какъв е резултатът(ако времето позволява) от 6,5 hp китаец и къс ботуш от Ветерок.Не знам с кой от двата редуктора е.
Предавателното число на всички Ветероци е 1:1.62 или 1:1,92 ---> 2222 или 1825 оборота на пропелера.Събота или неделя ще ви кажа какъв е резултатът(ако времето позволява) от 6,5 hp китаец и къс ботуш от Ветерок.Не знам с кой от двата редуктора е.
Благодаря за таблицата.Добре е човек да си опреснява паметта от време на време.Чакам да споделиш резултатите от теста в неделя.
- K Kraev
- новобранец
- Обратна връзка:
И така днес направихме около 10 км на яз. Пясъчник.Максимална скорост 10 км/ч, лодката явно е голяма за малкото китайче от 6.5 кс.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
На празен ход 3-4 км/ч , но работата на двигателя не е стабилна.При равномерни обороти скороста се качва на 6-7 км/ч , което е много за влачене(тролинг).Разход около 2 литра за целия преход.В упътването на мотора пише разход: 250гр/кс/ч.Риба не хванахме и май не само ние.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
На празен ход 3-4 км/ч , но работата на двигателя не е стабилна.При равномерни обороти скороста се качва на 6-7 км/ч , което е много за влачене(тролинг).Разход около 2 литра за целия преход.В упътването на мотора пише разход: 250гр/кс/ч.Риба не хванахме и май не само ние.

Уважавам експериментаторите,все ще допринесат нещо за световния прогрес.Макс.скорост е малка по обясними причини-недостатъчни обороти на винта,все пак Ветерока е разчетен за 5000 об/мин.Не се знае и дали твоя е с бърз или бавен винт.Колко голяма е лодката/кг/,а и колко кг е хибрида?Скоростта за влачене е добра,но разхода ми се струва малко нагоре.Колкото до риболова-при влаченето е въпрос на късмет,а не на такъми и майсторлък.
- K Kraev
- новобранец
- Обратна връзка:
Лодката е 3.90х1.60 плоскодънна.Не сме я теглили,но е някъде към 160-170 кг.Хибридът е 25 кг.Аз и колегата още 170, багаж 25-30.Общо около 400кг.
Колега,прав си,че общите килограми идват в повече за възможностите на хибрида.Те са и причината за по големия разход на гориво,но с тази скорост за влачене бъди сигурен,че ще имаш успех.
Колега Dako71 не съм се отказъл от проектаdako71 написа:Хайдееее групатата на ашладисвачите се множиКолегата със салюто-китайчето и аз сме отдавна в екплоатация. Колегата JEMiliov почна преди една седмица да съвокуплява един ветерок с един Briggs & Stratton ма на втория пишката му голяма и работата за сега е в застой. И ти колега си поредния. А сега по същество. Ветерока мога да ти го погледна ма съм ти далечко. Ако имаш път към Пирдоп за два три часа ще го инспектираме пък и стария ми двигател се въргаля в гаража за части ако потрябват. Ама те съветвам по скоро да се заемеш с трансформацията че иначе ти трябва една бензиностанция да си вземеш. Пък и есенно време ветерока не му се работи. Аз винаги си носех една бутилка пропан за запалки и винаги преди старт си го черпех
. Абе руското си иска черпене.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Правилно колега JEMiliov. Аз пък се ослушвам за косачка с преебан двигател та да си слагам моя и да му уплътнявам моточасовете
Свалянето от ботуша става за секунди.
А има и култиватори с подобни двигатели та мога и да си направя мултитул.

А има и култиватори с подобни двигатели та мога и да си направя мултитул.

Здравейте!
Гледам темата е от доста време
.Понеже и аз искам да направя подобна присадка(както някои колеги тук) се надявам да изразите сегашните си мнения,за хибридите си.Интересува ме по този начин илиминират ли се скоростите-предна,задна и свободен ход?Някои може ли да ме посъветва кои от двата двигателя е по добър,за тази работа:Sumec/Firman SPEV 160-5,5hp или Briggs&Stratton series 500-4hp?Би ли станало това приличен мотор за р.
Дунав,при положение,че се монтира на надуваема лодка 2,70м или3,00м?
Поздрави!
Гледам темата е от доста време

Дунав,при положение,че се монтира на надуваема лодка 2,70м или3,00м?
Поздрави!
- pezz
- вече хвърля и на тежко
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=74793" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега виж тук какво съм написал.Само да кажа,че лодката ми е тежка 500кг.и я бута с 9-10 км/ч.
А за скоростите,могат да се запазят но ветерока няма задна.
Колега виж тук какво съм написал.Само да кажа,че лодката ми е тежка 500кг.и я бута с 9-10 км/ч.
А за скоростите,могат да се запазят но ветерока няма задна.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Колега,благодаря за инфото,относно ботуша-няма да е от ветерок.Ще се радвам да чуя и други мнения.
Поздрави!
Поздрави!
Какъвто и да е ботуша,разликата ще е само в килограмите.Поведението на хибрида ще е същото,освен ако не куплираш ботуша с някой двутактов/бързооборотен/ мотор.zalez написа:Колега,благодаря за инфото,относно ботуша-няма да е от ветерок.Ще се радвам да чуя и други мнения.
Поздрави!