Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от akoto13 »

Не намерих тема за Лобош и затова пиша тук.В петък ще ходя за 2 дни на палатка,но не познавам язявира добре и нз каде да отида.Ще съм благодарен ако някой сподели.Открих на Сопот,но от към риба трагедия.Утре ще ходя до Огняново с РОМАНТИКАТА :D .Ще пиша вечерта.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Мнение от leshoqda400 »

Айде да споделя за Душанци.Както казах един приятел е откривал там.Били са от към устието,по негови думи оставили колата там и пеша към километър до мястото,вътре в гората.Захранката си я правили няколко дена преди това-5 килограма накисната царевица,смесена с коноп ванилия и жито.Резултата-3 голи шаранчета към кило,една американка и множество перки и платики.Два нереализирани удара на хищник.Всичко това на леко, на близка дистанция.На тежко-нищо.Това е от мен.Айде лека :drinkers:
Който пие бира,не умира
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Здравейте колеги. Аз открих капото на Диканите. Не, че не съм го откривал и преди, ама сега си го затвърдих :lol: То при мен като за начало си е традиция :lol: . Иначе в темата за статута на Диканите съм пуснал повече инфо.
За Лобуш - имам информация от колега, който е бил там на 04.06.2011 г. Каза ми доста противоречиви неща. От капо - до бабки и тук-таме каракудки, но общо взето вяло. Това инфо от него е по визуални наблюдения до където му е стигал погледа около него :D . А като прегледах темите, и по другите водоеми е било общо взето (като цяло) доста вяло. Гледам, че и луната е почти като тънък сърп, на места нивото на водата пада, променливо налягане, бързо променящо се време - от слънце до вятър и облаци с лек дъждец. Та не се притеснявайте. Сезонът едва сега започва. Хайде да ви е на хаерлия и най-вече, да сте доволни от всеки миг, прекаран сред природата и на любимите водоеми. Успех. :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
MoonElf
новобранец
новобранец

Мнение от MoonElf »

leshoqda400, благодаря за отговора, относно яз. Душанци!
От седмица се чудим с един колега, къде да ходим идния уикенд и вчера окончателно решихме че ще е там. Обаче поради факта, че ще ние за сефте на Душанци и не сме запознати с него, цял ден се каних да попитам за повече подробности относно добрите местенца( поне някои насоки ) и как да стигнем до тях. Рових се доста из форума за подробности, но освен спорове за това от къде е най-добрия път до самия язовир, друго не видях. В този ред на мисли, твоя отговор ми е доста полезен като за начало.
Все пак ще се обърна и към останалите колеги, ако някой е запознат с водоема и има наблюдения за хубави места и начин на стигане до тях, да пише( може и на ЛС ). До петък има време и ще се надявам някой да помогне пък после ... ще видим резултата :)
"Успех е способността да преминаваш от един неуспех към друг без да губиш ентусиазъм."
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

На Санчо Панса - нищо,тука откак пуснаха каракудата ходят по 200 човека всеки ден и никой нищо не връща... даже има такива,които вече си пускат и мрежи... тва българина е голяма напаст,види малко риба и хайде да я изтребим.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

todoroshko написа:На Санчо Панса - нищо,тука откак пуснаха каракудата ходят по 200 човека всеки ден и никой нищо не връща... даже има такива,които вече си пускат и мрежи... тва българина е голяма напаст,види малко риба и хайде да я изтребим.
Наскоро и аз разбрах че тия които уж го бяха взели, май не са го взели и пак си е свободен?
Интересно какво стана с рибата, дали я изгребаха преди да се махнат оттам, как мислите?
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Днес на челопечене ги барнах каракуди и платики :bear: Стръв бел и торен

Изображение

Изображение

фотографо обаче е смотан и не е фанал кофата доле :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Евала трънски :) :drinkers:
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

TRANSKI RIBAR написа: фотографо обаче е смотан и не е фанал кофата доле :lol:
Я ама това кофа ли е било :lol: :lol:
Та освен ташаците, браво! Най- накрая се е отпушило :!: :ANAL:
А къде намери това чисто място на Челопечене :shock: ( моля на ЛС :mrgreen: )
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

И на мен моля на ЛС.
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

jasonsmith написа:
todoroshko написа:На Санчо Панса - нищо,тука откак пуснаха каракудата ходят по 200 човека всеки ден и никой нищо не връща... даже има такива,които вече си пускат и мрежи... тва българина е голяма напаст,види малко риба и хайде да я изтребим.
Наскоро и аз разбрах че тия които уж го бяха взели, май не са го взели и пак си е свободен?
Интересно какво стана с рибата, дали я изгребаха преди да се махнат оттам, как мислите?
Риба имаше... първите няколко седмици... човека неможал да оправи документите,а същевременно бил пуснал 3000 каракуди по 100-200-300 грама,но в момента положението е същото като едно време.. тия каракуди се изловиха за нула време.Минавам от там почти всеки ден и има поне по 200 човека(или поне до преди 1-2 седмици беше така),а нали се сещаш,че от тия 200 човека е достатъчно всеки да хване по 1 риба без да я върне и така за 1 седмица всичко си е постарому. ;)
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Днеска на Огняново набарах едрите каракуди.Хванах около 40 с размер 42 номер(всички един калибар).Лових в един залив и хранех само с жито.На него и лових.Брат ми с лодката хвана 5 костура.Взех да занеса на баща ми 6 и кустурите,другото обратно.Забелязах ,че някои имат хайвер,така че пазете рибата.Имам 2 снимки ама нз как се качват.Ако някой покаже ще кача.
пс:никой не казва място за палатка на Лобош.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

akoto13 написа:Днеска на Огняново набарах едрите каракуди.Хванах около 40 с размер 42 номер(всички един калибар).Лових в един залив и хранех само с жито.На него и лових.Брат ми с лодката хвана 5 костура.Взех да занеса на баща ми 6 и кустурите,другото обратно.Забелязах ,че някои имат хайвер,така че пазете рибата.Имам 2 снимки ама нз как се качват.Ако някой покаже ще кача.
пс:никой не казва място за палатка на Лобош.

Потвъждавам, плюс клен, каракудата ако се търси целенасочено-само жито, на червей слънчак гол след гол!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

jasonsmith написа:
Един колега днеска е бил там само една каракуда.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

TRAP написа:Един колега днеска е бил там само една каракуда.
Ясно, следващите 2-3 години няма смисъл да се ходи въобще
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”